BoligHavemaskiner

Stubfræser. Stor Guide med mest populære

0

En stubfræser er en maskine, der bruges til at fræse stubbe væk. Hvis du har fældet træ, og nu har en stub et sted i haven, hvor du ikke vil have den, så kan du bruge en stubfræser til at fjerne den. Det er derfor også en meget kraftig og stærk maskine, hvorfor det er vigtigt, at den bliver betjent ansvarligt og med omhu.

Det er dog også vigtigt, at du er klar over, at en stubfræser ikke just er en billig maskine. Du skal derfor gøre op med dig selv, om det er værd at købe en. Er du sikker på, at det er det rette valg at købe en, så du har den, når du skal bruge den, så er du kommet til den rette side. Herunder finder du nemlig et udvalg af stubfræsere.

Hvad er en stubfræser?

Som der er givet udtryk for herover, er en stubfræser en maskine, du kan bruge, hvis du vil fræse en træstub væk. Det er ofte i forbindelse med enten fældning af et træ eller rodbehandling, at man gør brug af maskinen. Det er nemlig i sådanne tilfælde, at der rent faktisk vil være en stub, der er behov for at fræse væk med den.

Normalt lader man roden være nede i jorden, da den her ikke er til skade eller til besvær. Der kan dog være tilfælde, hvor man er nødt til at fjerne stubben helt. Det kan fx være i tilfælde af, at træet har været angrebet af en alvorlig sygdom. Det kan også være, at der er risiko for, at stubben bliver angrebet af rodfordærver.

Når man bruger en stubfræser til at fræse en stub væk, går den ca. 30 cm ned i jorden. Det betyder, at den ikke kun er i stand til at fjerne den synlige del af stubben, men derimod, at den både fjerner selve træet og den øverste del af roden. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan dække den til med jord og så græs e.l.

Den vigtigste del af en sådan maskine er tænderne. De er placeret på selve fræserskiven, som roterer rundt med en meget høj hastighed. Den bevæger sig med halvcirkelformede bevægelser, som får den til at fræse lag efter lag af stubben. Det bliver man ved med at gøre, indtil man kommer ned i ønsket fræsedybde.

Hvorfor bør man fjerne stubbe med en stubfræser?

En stubfræser er ikke den eneste måde, hvorpå du kan fjerne en stub. Det kan du gøre på op til flere andre måder. Det ændrer dog ikke på, at det typisk giver bedst mening at bruge en stubfræser til dette formål – og det er der flere gode grunde til, hvilket du kan se mere om herunder:

  • Det er en let og relativt billig løsning at fræse den væk
  • Det er en hurtig løsning, da det kan klares på kort tid
  • Den efterlader ikke nogen skader i haven
  • Du kan hurtigt plante græs eller planter, hvor stubben stod
  • Du kan bruge den stort set alle steder i haven
  • Den træflis, som den efterlader, kan du bruge i dine bede

Har du en stub i haven, der skal fjernes, er en stubfræser derfor det bedste våben til at tackle opgaven.

Du kan finde stubfræsere i mange størrelser

Som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel, så er en stubfræser ikke en billig maskine. Derfor er det også en god idé, at du gør op med dig selv, om du vil købe eller leje den. Skal du kun bruge den til at fjerne en enkelt stub, kan det meget sjældent betale sig at købe én, medmindre du skal bruge den igen.

Det er dog ikke kun dens pris, der skal være i fokus, når du skal vælge blandt dem. Det er nemlig også vigtigt, at du er klar over, at de kan fås i mange størrelser. I og med, at de kan fås i mange størrelser, så er der selvsagt også forskel på, hvor stærke og effektive de er. Dertil er der også stor forskel på, hvad de koster.

Hvis du har besluttet dig for, at du har et ønske om at købe en stubfræser, er det derfor en god idé at starte med at skabe et overblik over prisniveauet. De kan nemlig koste fra omtrent 8.000 kr. og helt op til mere end 40.000 kr. Uanset dit valg af model, skal du derfor være klar over, at du ikke kommer til at slippe helt billigt.

Det skyldes, at der er et stort antal af de stubfræsere, der kan købes på det danske marked, der er lavet til professionel. De er udviklet til folk, der til dagligt arbejder med at fræse stubbe. Som privatperson giver det derfor ikke mening at købe så stor en maskine, da det ganske enkelt ikke vil kunne betale sig for dig.

Giv denne post en karakter

Hækkeklipper batteri. Find mest solgte akku-hækkeklippere i 2023

Tidligere artikel

Multimeter – find bedste modeller i denne oversigt

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig