Støvsuger til betonstøv
RengøringTil den professionelleVærkstedsindretning

Støvsuger til betonstøv – Se eksperternes valg

0

Når du skal købe en støvsuger, skal den vælges ud fra, hvad du skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på, hvad der kræves af støvsugeren, alt afhængigt om den skal bruges til almindelig støvsugning eller betonstøv. I sidstnævnte tilfælde stilles der nemlig betydeligt højere krav til den.

Hvis du leder efter en støvsuger til betonstøv, er der heldigvis mange at vælge mellem. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt du kan finde en model, der er ideel. Er du på jagt efter en sådan støvsuger, er du havnet det rette sted, da du herunder finder et stort udvalg af dem.

Støvklasse “M”

Støvklasse “H”

Hvad er en støvsuger til betonstøv?

Der findes ikke støvsugere, der er lavet specifikt til betonstøv. Der findes dog støvsugere, der egner sig til at støvsuge betonstøv. Derfor kan du ikke forvente at finde modeller, der er lavet specifikt til formålet. Derimod finder du mange modeller, der sagtens kan klare dette.

I forbindelse med bearbejdning og nedbrydning af kvartsstøv, skabes der kvartsstøv. Det er bestemt ikke sundt at indånde, hvorfor man skal undgå dette. Hvis du indånder det fine kvartsstøv, kan det give stenlunger og tilmed lungekræft.

Derfor er det meget vigtigt, at du gør, hvad man kan, for at undgå dette. En af måderne, hvorpå man kan gøre dette, er ved at bruge en støvsuger til betonstøv. For at sikre, at du får den rette effekt, er det vigtigt, at du vælger den støvsugerklasse, når du køber din støvsuger.

Støvsugerne, der kan bruges til dette formål, adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Derfor er det vigtigt, at du vælger blandt modellerne med stor omhu. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du investerer i en støvsuger, der reelt set ikke egner sig til det tiltænkte formål.

Hvornår kan man få brug for en støvsuger til betonstøv?

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at købe en støvsuger til betonstøv. Som udgangspunkt handler det dog om, at man leder efter en støvsuger, der kan bruges ved nedbrydning af beton. I et sådant tilfælde vil det nemlig ende med at støve rigtig meget.

Hvis du kommer ud for at skulle løse en sådan opgave, er det derfor vigtigt, at du kan gøre rent efter dig. Ikke nok med, at det kan blive beskidt, så er det også usundt. Derfor er det særdeles vigtigt, at du ikke går på kompromis med støvsugning, når du arbejder beton.

Det gælder, uanset om det foregår i dit eget hjem eller hos en kunde. Derfor skal du selvfølgelig anskaffe dig en støvsuger, du kan bruge til dette. Og her er det meget vigtigt, at du vælger med omhu. Det er nemlig langt fra alle støvsugere, der kan bruges til at støvsuge betonstøv.

Heldigvis findes der mange støvsugere, der egner sig til dette. Derfor kan du selvfølgelig også finde en model, der passer til dine behov. Det vil sige, at du ikke har nogen grund til at undlade med at købe en sådan støvsuger. Det er naturligvis tilfældet, uanset hvad du stiller af krav til den.

Dette skal være i fokus ved valg af støvsuger til betonstøv

Hvis du skal købe en støvsuger til betonstøv, er der flere ting, der skal være i fokus. Modellerne adskiller sig nemlig fra hinanden på flere punkter. Som følge af dette, vil ikke alle modeller stemme overens med dine krav. Derfor er du nødt til at vælge med stor omhu.

Når du skal vælge mellem modellerne, skal du selvfølgelig have fokus på dine egne behov. Hvis du skal bruge den til at støvsuge betonstøv, er det derfor, hvad du skal have fokus på. Ligeledes skal du også overveje dine behov ift. størrelse, mobilitet, beholderkapacitet m.m.

#1: Støvklasse

Hvis du skal købe en støvsuger til betonstøv, er der især én ting, du skal have fokus på. Det er nemlig afgørende at finde en støvsuger i rette støvklasse. Der er nemlig betydelig forskel på, hvad de forskellige støvsugere kan håndtere.

Skal du bruge den til betonstøv mv., skal den som minimum være i støvklasse M. Den vil du kunne bruge til støv fra bl.a. spartelmasse, lak, gips, cement, beton og maling.  Det er dog ikke den ypperste støvklasse, hvorfor det faktisk kan blive bedre. Og det vælger mange at udnytte.

Vil du ikke gå på kompromis, skal du vælge en maskine i støvklasse H. Her vil støvsugeren have en maksimal støvgennemgang i filtrene på 0,005%. Derfor er det forsvindende lidt, der kommer ud af støvsugeren igen. Derfor kan en støvsuger i denne klasse bruges til langt det meste.

Er din støvsuger i klasse H, kan den bl.a. bruges til kræftfremkaldende støv samt støv med skimmelsporer, asbest, mineralske fibre mv. Vil du være på den sikre side, er det derfor en sådan støvsuger, du skal have. I forbindelse med betonstøv er det ikke et krav, men det er en god idé.

#2: Tør- og vådsugning?

Du bør også overveje, om du kan få brug for at suge væske op. Hvis du mener, at du kan få brug for dette, stiller det nemlig krav til støvsugeren. I et sådant tilfælde skal du have en tør- og vådstøvsuger, da den er i stand til at suge spildte væsker m.m. op fra gulvet.

Langt fra alle har dog behov for en sådan støvsuger. Derfor skal du gøre op med dig selv, om det er en nødvendighed. Er det ikke det, bør du fravælge det, da andre aspekter er vigtigere at fokusere på. F.eks. er det vigtigere at sikre, at dens støvklasser er i top.

Vil du gerne have en støvsuger, der kan bruges til det hele, er en våd- og tørstøvsuger dog ideel. Vær dog opmærksom på, at de ikke kan suge store mængder væske op. Det vil kun være i tilfælde af, at der er spildt væske i mindre omfang, at du kan bruge en sådan støvsuger.

#3: Sugeevne

En støvsuger med en høj støvklasse er ikke meget værd, hvis den ikke har en god sugeevne. Har den ikke det, kan du nemlig ikke suge byggestøv op. Derfor er det bestemt også et afgørende aspekt. Heldigvis er det de færreste industristøvsugere, der har en lav sugeevne.

Bedste støvsuger til betonstøv

I denne forbindelse skal du dog huske, at støvsugeren skal bruges til at fjerne betonstøv. Det kræver derfor, at din støvsuger har en god sugeevne. Kun derved kan du sikre, at du får det hele med. Og det er naturligvis vigtigt, at du ikke efterlader sundhedsskadeligt støv.

Af denne grund betaler det sig sjældent at vælge en af de billigste modeller. De har nemlig ofte en knap så høj sugeevne, hvilket vil være til gene, når den bruges. I mange tilfælde kan du nemlig være nødt til at støvsuge samme område flere gange, før du får det hele fjernet.

#4: Beholderkapacitet

Støvsugerne har ikke alle en lige stor beholderkapacitet. Det skyldes, at der findes flere modeller, der er udviklet til at være kompakte. Som regel betyder det, at man går på kompromis med beholderen. Derfor er du nødt til at gøre dig nogle tanker om, hvad dine krav er i denne forbindelse.

Hvis du helst ser, at du ikke skal tømme beholderen synderligt ofte, skal du vælge en støvsuger med god kapacitet. Er det derimod vigtigere for dig, at du finder en kompakt støvsuger, må du ofte tage til takke med en mindre beholder. Dermed vil kapaciteten selvfølgelig være mere begrænset.

Som udgangspunkt er der dog ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne forbindelse. Det er nemlig op til dig selv at vurdere, hvad der er vigtigst for dig. Der bør ikke herske tvivl om, at de fleste foretrækker at have en industristøvsuger, der er forsynet med en stor støvbeholder.

#5: Støjniveau

Det anbefales også, at du holder øje med støvsugerens støjniveau. Det er nemlig ikke dem alle, der larmer lige meget. I denne forbindelse skal du selvfølgelig overveje, hvor meget det betyder for dig. Der er nemlig mange, der ikke vægter det specielt højt.

For andre er det derimod af stor betydning, at de får en støvsuger, der ikke støjer for meget. Skal man bruge den i områder, hvor der også er andre til stede, kan det ikke udelukkes, at man gerne vil undgå at støje. Her er det derfor en fordel med en støjsvag model.

Da industristøvsugere generelt er mere kraftfulde end almindelige støvsugere, larmer de dog ofte også mere. Det skal du derfor tage højde for, når du vurderer, hvad du stiller af krav til støjniveauet. Det er nemlig ikke alt, der kan lade sig gøre.

#6: Pris

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er stor forskel på støvsugernes priser. Derfor er du også nødt til at gøre dig nogle økonomiske overvejelser. I denne forbindelse skal du huske, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvorfor det oftest ikke betale sig at vælge de billigste modeller.

Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at købe en støvsuger til betonstøv, uden at måtte tømme opsparingskontoen. Der findes nemlig adskillige modeller, der kan købes til fornuftige priser. Dette ændrer dog ikke på, at du er nødt til at overveje dit budget.

Giv denne post en karakter

Trekantet solsejl – skygge på terrassen

Tidligere artikel

Nilfisk Højtryksrenser Tilbehør. Bedste priser på tilbehør

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Rengøring