PlejeTræning og fitness

Støttebind

0

Et støttebind kan bruges i mange sammenhænge, da de bådes bruges til forebyggelse af samt genoptræning efter skader. Denne type bind kan anvendes i mange forbindelser, da de findes til både ankel, knæ, albue m.m.

Hvad er støttebind?

Der er mange, der døjer med tilbagevendende skader i forbindelse med sport. Det kan være skader af mange forskellige typer. Eksempelvis er der mange sportsfolk, atleter og motionister, der plages af knæskader, der aldrig synes at forsvinde helt.

Forskellige sportsgrene kan også føre til en seneskedehindebetændelse i håndleddet, der bliver ved med at vende tilbage. Oplever man, at man jævnligt rammes af sådanne skader, er det selvfølgelig altafgørende, at man udfører tilstrækkelig genoptræning.

I denne sammenhæng kan et støttebind fungere som et rigtig godt supplement. Ikke nok med, at et sådant bind kan bruges i forbindelse med genoptræningen, så kan det faktisk også bruges til forebyggelse af skader.

Man kan finde mange forskellige støttebind til kroppen. Fælles for dem alle er dog, at de er lavet med et specifikt henblik på at kunne led og muskulatur. Derudover er flere af støttebindene også i stand til at give kompression, varmelindring og optimal støtte.

Hvordan vælger man det rette støttebind?

Er du gået på jagt efter et støttebind, kan du glæde dig over, at det er relativt simpelt. Der findes nemlig flere typer støttebind, der hver især er udviklet til brug forskellige steder på kroppen. Derfor skal du blot finde et bind, der passer til det respektive område.

Har du f.eks. pådraget dig en skade i dit ene knæ, er det et støttebind til knæ, du skal vælge. Dette støttebind kan du dog ikke bruge, hvis du har pådraget dig en skade i anklen, albuen eller et helt tredje sted.

Du kan læse nærmere om de forskellige støttebind herunder, hvilket kan hjælpe dig med at træffe det rette valg. Dette er naturligvis tilfældet, uanset hvilken type bind, du er på jagt efter.

Støttebind til knæ

Køber du et støttebind til knæ, giver du dit knæ perfekt støtte. Det kan bruges i op til flere sammenhænge, da det ikke blot kan fungere til at holde knæet på pladsen. Er dette formålet, er det blot et helt almindeligt elastikbind, du skal vælge.

Der findes dog også støttebind til knæ, der har en muskelopvarmende effekt. Et bind, der kan give varme til knæet, giver muskelvarme og er især velegnet til genoptræning. Desuden fås de også med både åbent eller lukket knæ, og er ofte fremstillet i neopren.

Hvis du beslutter dig for at købe et knæbind i neopren, giver det dine muskler og ledbånd hurtigere varme, end et almindeligt elastikbind. Det kan være en fordel af flere årsager, men det er særligt en fordel, da det skaber bedre vilkår for helingsprocessen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at et almindeligt elastikbind ikke har fordele. Denne type knæbind giver nemlig større støtte og kompression. I nogle tilfælde er dette bedre, hvilket særligt er tilfældet, hvis knæbindet bliver brugt til forebyggelse.

Hvad enten du har svage led, en tidligere knæskade eller er i gang med en genoptræning, kan et støttebind til knæ være til stor gavn. Denne type bind vil nemlig kunne give god støtte og komfort ved eksempelvis løb eller gang.

Støttebind til albue

Oplever du, at du har smerter og stivhed i dit albueled? I så fald kan det være et tegn på, at du er blevet ramt af en overbelastningsskade i senerne på bagsiden af håndleddet og hånden. Dette er som regel opstået som følge af inflammation på albuens yderside.

Det er ikke sikkert, at det er noget, der lyder bekendt, men når du hører denne tilstands navn, har du helt sikkert hørt om det. Det er nemlig en tilstand, der kaldes for tennisalbue, som – desværre – er blevet en meget almindelig skade blandt udøvere af sportsgrene, hvor håndled og albue belastes.

Bruger du et støttebind på din albue, kan du give den støtte, når du dyrker denne type sport. Det er et bind, der er lavet til at aflaste muskulaturen, så din krop kan hele. Samtidig sørger de også for, at det er mindre ubehageligt at dyrke sport.

Du behøver ikke at være ramt af tennisalbue, før det giver mening at bruge et støttebind. Du kan sagtens bruge et albuebind til at reducere stivhed, ømhed og slid. Er dette formålet, kan du som regel også nøjes med at købe et af de billige elastiske bind.

Støttebind til håndled

Der er rigtig mange, der oplever, at de får brug for et støttebind til deres håndled. Et sådant bind kan dog ikke blot bruges til at aflaste selve håndleddet. Mange af dem kan nemlig også aflæste hånden i forbindelse med eksempelvis en seneskedehindebetændelse.

Bliver man ramt af denne betændelse, bliver man ramt af en irritationstilstand, hvor der er inflammation i underarmen ved håndleddet. Det kan opstå på flere måder, men fælles for dem alle er, at der vil være tale om kraftig og gentagende overbelastning af dit håndled.

Har man brug for støtte i forbindelse med helingsprocessen, er det derfor er støttebind til håndled man skal vælge. Flere af dem er endda blevet udviklet specifikt med henblik på at blive brugt til behandling af seneskedehindebetændelse.

Skulle det ske, at du har forstuvet dit håndled, er et støttebind også glimrende til at skabe den fornødne kompression. Samtidig vil det faktisk medføre, at din genoptræning kommer til at foregå med en højere komfort.

Ikke alle har brug for et støttebind i lige lang tid. Er du i tvivl om, hvornår det er tid til at give slip på støttebindet, kan du spørge din behandler. Det er nemlig vigtigt, at du ikke stopper med at bruge det for tidligt.

Støttebind til ankel

Der findes en lang række former for støttebind til dine ankler. De mest almindelige er dog henholdsvis ankelbind, ankelbandage og ankelskinne. Hver af disse typer kan naturligvis findes i flere forskellige varianter.

De varierer i forhold til behovet for støtte, men de har alle tilfælles, at de yder en høj komfort og god kompression. Der kan være flere grunde til, at man får brug for et støttebind til anklen. Det kan være som følge af en forstuvning, seneskedehindebetændelse eller for at forebygge nye skader.

Især motionister og sportsudøvere kan få brug for et støttebind til ankel. Det er nemlig anklen, der er det svageste led på kroppen. Det vil sige, at der er en særligt stor risiko for, at din ankel bliver ramt af enten forvridning, forstuvning og fibersprængninger.

Støttebind til lænd og ryg

Det er faktisk også muligt at få støttebind til både ryg og lænd. Det vil sige, at det også er muligt at lindre og forebygge smerter i lænd og ryg. Dette kan ske ved hjælp af vare fra enten et lændebælte eller et rygbind.

Et rygbind kan bruge i flere sammenhænge, da det kan bruges til både muskel- og ledsmerter. Derudover kan det faktisk også bruges i forbindelse med både overanstrengelse, gigt og muskelspændinger

Er du blevet ramt af ømme skuldre eller en stiv nakke, kan du også prøve med et rygbind i disse områder. Det kan dog ikke garanteres, at det har effekt, da støttebindet trods alt er blevet udviklet med fokus på ryggen.

Blandt udvalget af støttebind til lænd og ryg finder man også rygstøtter, der er i stand til at give stærk støtte og ro til heling af skader i ryggen. Vil du have en bedre holdning, er det også muligt at købe en rygstøtte, der kan hjælpe dig i mål med dette.

Giv denne post en karakter

Sandkasse med låg. Find gode 2023 tilbud

Tidligere artikel

Bosch græstrimmer med batteri. Se eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje