Havemaskiner

STIGA Plæneklipper. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0

Har du i sinde at købe en ny plæneklipper? I så fald bør du ikke betvivle, at du kan vælge blandt et stort udvalg. Som følge af dette, kan det være svært at vælge den helt rette.

Når du skal købe en plæneklipper, er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Der er nemlig en lang række faktorer, der har betydning for dit valg, om end det i bund og grund handler om at finde en model, der stemmer godt overens med dine behov.

Vil du vide dig sikker på, at du bruger dine penge på en plæneklipper, der er brugervenlig, robust og pålidelig, bør du tage et kig på udvalget fra STIGA.

Derfor bør du vælge en plæneklipper fra STIGA

Du er næppe i tvivl om, at du har en lang række muligheder, hvis du ønsker at købe en ny plæneklipper. Derfor kan det være svært at finde netop den, der er den mest ideelle for dig. Det gør sig dog især gældende, hvis du ikke ved, hvad dine behov og krav er.

Hvis du vil vide dig sikker på, at du ender med at bruge penge på en god plæneklipper, rådes du til at tage et kig på udvalget hos STIGA. Uanset hvilken af deres mange modeller, du beslutter dig for at købe, er du nemlig sikker på, at du får en brugervenlig, pålidelig og robust model.

Et af de aspekter, der især er i fokus hos STIGA, er brugervenligheden. Du skal derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt det er svært at betjene deres modeller. Derimod er det nemt at betjene den, hvorfor det nærmest bliver en fryd at slå græs, da du ikke skal bøvle med plæneklipperen.

Det er dog ikke blot som følge af, at det er en brugervenlig løsning, at du skal købe en græsslåmaskine fra STIGA. Det handler også om, at det er en fabrikant, der er kendt for at lave produkter, der er robuste og pålidelige – og det bestemt også gældende for deres plæneklippere.

Som følge af dette, kan du være sikker på, at den ikke pludselig står af. Den bliver ved med at køre, hvorfor du altid kan slå dit græs, når du lyster. Derfor kan du også være sikker på, at du får god værdi for pengene, hvis du køber en plæneklipper fra STIGA.

STIGA er især kendt for deres plæneklippere

Det er ikke blot plæneklippere, som STIGA står bag. Det er dog i høj grad det, som den svenske producent er blevet kendt for. Blandt deres øvrige udvalg er det dog også muligt at finde et hav af øvrige motoriserede haveredskaber, som kan gøre det lettere for haveejeren at holde sin have.

Hertil er det bestemt også værd at tilføje, at STIGA kan bryste sig af at have et rigtig godt ry. De er kendt i store dele af Norden, hvor de er særligt kendt for deres pålidelighed og høje kvalitet.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det dog især deres plæneklippere, de er kendt for. De bliver derfor også solgt i massevis, og som følge af det, bliver de i dag produceret i hundredtusindvis. Dertil kan de også fås i en lang række forskellige størrelser og udgaver.

Det er også noget, der faktisk er med til at gøre svenske STIGA til en af verdens største producenter af plæneklippere. Det understreger de også ved at have uhyre bredt sortiment, der består af alt lige fra selvkørende havetraktorer til helt små, lette plæneklippere, der nemt kan skubbes.

På lige fod med de fleste andre producenter af plæneklippere, har STIGA selvfølgelig også kastet sig over udvikling og produktion af robotplæneklippere. Er det en sådan model, du leder efter, skal STIGA derfor ikke udelukkes af denne grund.

El-, benzin- eller batteridrevet plæneklipper – hvad skal jeg vælge?

Når du skal købe en plæneklipper, er der et hav af faktorer, der er vigtige at tage højde for. Netop derfor skal du tage dig god tid til at vælge en græsslåmaskine.

Blandt de faktorer, der dog især er vigtigt at tage højde for, når du står over for at skulle købe en ny græsslåmaskine, er hvilken fremdrift, den bruger. Du skal nemlig finde ud af, om du vil købe en el-, batteri- eller benzindrevet plæneklipper.

I og med, at der er fordele og ulemper ved alle tre valg, er det vigtigt, at du vælger ud fra, hvad dine egne behov er. Er du i tvivl om, hvad der giver mest mening for dig, kan du herunder læse nærmere om de tre forskellige muligheder.

Blandt STIGAs udvalg finder du selvfølgelig både el-, benzin- og batteridrevne modeller. Hvad enten du mener, at du er bedst tjent med det ene eller det andet, kan du derfor være sikker på, at du kan finde en model fra STIGA, der er egnet for dig.

Den eldrevne plæneklipper

Hvis du ønsker at bøvle med batterier og benzin, er det naturligvis en eldrevet variant, du skal have fat i. Den klare fordel ved en sådan model er, at du blot skal sætte et stik i kontakten, trykke på starten, og dernæst kan du give dig i kast med at slå græsset.

Hertil er det også værd at fremhæve, at den kan bryste sig af at have et lavt støjniveau. Den larmer ikke nær så meget som en benzindrevet model. Da den er drevet af en ledning, egner den sig dog ikke til helt store plæner.

Hvis du har et græsareal, der lyder på mellem 100 og 600 m2, er det en fin løsning. Hvis du har en plæne, der har et større areal, er det næppe det rette valg for dig. Dog kan du også glæde dig over, at den er både let og billig i drift, hvis du sammenligner med en benzindrevet model.

For at sikre, at du har rækkevidde nok, er du dog nødt til også at købe enten en forlængerledning eller en kabeltromle. Det er en klar ulempe, da du ikke blot skal trække ledningen efter dig, men du kan dog også risikere at køre den over, hvilket vil ende med at ødelægge din plæneklipper.

Vælger du en plæneklipper, der er drevet af el, er du nødt til at acceptere en kort rækkevidde. Dertil skal du også være opmærksom på ledningen, når du klipper græsset.

Den benzindrevne plæneklipper

Hvis du har en stor plæne, der skal holdes ved lige, kan du med fordel vælge en model, der er drevet af en benzinmotor. Det kan også være et valg for dig, der ønsker at undgå at bøvle med ledninger mv. Det undgår du nemlig helt, hvis du har en model, der er forsynet med en benzinmotor.

At vælge en plæneklipper fra STIGA, der er drevet af en motor med benzin, giver dig en fleksibel løsning, der også har en kraftig motor. Hvis du ikke vil gå på kompromis med kraft, bør der ikke herske nogen tvivl om, at du skal vælge en benzindrevet plæneklipper.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at der er en del mere vedligehold ved at vælge en benzinplæneklipper. Blandt andet skal du løbende sørge for, at den får olie. Derfor giver det ofte kun mening at vælge denne løsning, hvis du har brug for den høje kraft.

Hertil skal det også nævnes, at den kraftige benzinmotor medfører, at den har et højere støjniveau end el- og batteridrevne modeller. Derudover afgiver den også flere vibrationer, hvilket du vil kunne mærke, når du slår græsset.

Til gengæld medfører dens høje kraft, at du ikke selv skal bruge specielt mange kræfter på at skubbe den rundt på din græsplæne. I og med, at den er drevet af benzin, har den også en lang arbejdstid. Skulle det ske, at den går ud, hælder du blot mere benzin i tanken, og så kører du igen.

Den batteridrevne plæneklipper

For dig, der ikke blot har et ønske om at undgå ledninger, men også gerne ser sig fri for benzin og støj, er det den batteridrevne variant, der er den rette løsning. Det er også kendt som en akku-plæneklipper, og fungerer på mange punkter, som en benzindrevet model.

Den er dog udstyret med en anderledes motor, der har færre bevægelige dele. Det er en fordel, da det medfører, at der er mindre vedligehold forbundet med motoren. Desuden skal du være opmærksom på, at de fås med forskellige batterikapaciteter, hvorfor selv store plæner kan klares med batteridrevne modeller.

Der er mange, der er skeptiske i forhold til batterimodellernes rækkevidde. Det er der dog ingen grund til at være, da batteriteknologierne hele tiden udvikles. I dag er de moderne batterier derfor i stand til at konkurrere med de benzindrevne motorer.

Hvad du dog skal være opmærksom på, hvis du vælger en batteridrevet model er, at batterierne ikke må aflades helt. Hvis de aflades helt, forringer det nemlig deres kvalitet. Derfor er det også en god idé at have flere batterier at skifte mellem.

Endvidere er det også værd at fremhæve, at de er meget støjsvage. Derfor bemærker du nærmest ikke, at du slår græs, når du skubber en batteridrevet plæneklipper. Det kan man ikke just sige er tilfældet ved de benzindrevne modeller, som er meget støjende.

Giv denne post en karakter

Multicutter – få råd til den bedste multicutter her

Tidligere artikel

Makita Dyksav. Find de bedste modeller i 2023

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner