Stavvibrator beton
Til den professionelleVærktøj

Stavvibrator til Beton

0

En stavvibrator er en maskine, der er udviklet til et meget særligt formål. Den er nemlig lavet til at skabe banke luft ud af beton. Arbejder du en del med at støbe beton, vil en stavvibrator være et uundværligt redskab. Det kan nemlig hjælpe med at sikre, at du får et flot resultat – hver gang.

Er du på jagt efter en stavvibrator, er du landet det helt rette sted. Her på siden kan du nemlig finde et stort udvalg af disse maskiner. Det medfører, at der også er en god chance for, at du kan finde en model, der stemmer godt overens med dine kriterier.

Hvad er en stavvibrator?

En stavvibrator er en maskine, som bruges til arbejdet med beton. Den er lave til vibrering af beton i såvel store som små mængder. Den bliver brugt til at sikre, at der ikke er for meget luft i betonen, da det ikke blot vil give det mindre styrke, men også gøre det mindre pænt at se på.

Derfor er det vigtigt, at man undgår, at der kommer for meget luft i betonen, når man blander det. Og det er her, at en stavvibrator kommer ind i billedet. En sådan maskine kan du nemlig bruge til at banke luft ud af stavvibratoren. Dermed er du sikret, at der ikke er luft i betonblandingen.

Du kan finde rigtig mange stavvibratorer på det danske marked, der adskiller sig på mange punkter. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der adskiller dem. Det er nemlig ikke alle modeller, der vil egne sig til den eller de opgaver, du har planer om at bruge den til.

Fælles for dem alle er dog, at de er i stand til at vibrere luft ud af beton. Hvis du har brug for en maskine, der kan dette, er det en stavvibrator, du søger. Mange kender allerede til en såkaldt betonvibrator. Det er dog det samme som en stavvibrator, da det blot er to synonymer.

Hvem kan få brug for en stavvibrator?

Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange, der kan få brug for en stavvibrator. Derfor er der også stor forskel på de personer, der køber dem. Hvis du skal arbejde med beton, er der en god chance for, at du får brug for den. Det er nemlig vigtigt, at du får banket luft ud af betonen.

Har du ikke allerede en maskine, der kan sikre dette, skal du anskaffe dig en stavvibrator. Det gør sig gældende, uanset om du arbejder professionelt eller privat med beton. I begge tilfælde ser du nemlig gerne, at du får et godt resultat, der er fri for luft og dermed har en god styrke.

I denne forbindelse skal der dog ikke herske tvivl om, at det primært er professionelle, der bruger en stavvibrator. Det skyldes, at det er en sjældenhed, at privatpersoner skal støbe beton. Der er dog nogle gør-det-selv-folk, der gør dette, og som derfor også har brug for en stavvibrator.

Det vil sige, at alle og enhver, der skal støbe beton, skal bruge en stavvibrator. Det er nemlig meget vigtigt, at man sørger for at få luften banket ud af betonen. Gør man ikke det, vil det ikke blot få indflydelse på det visuelle aspekt, men også resultere i, at betonen har mindre styrke.

Hvordan finder man en god stavvibrator?

Når du skal købe en stavvibrator, er der flere ting, der skal være i fokus. Du skal nemlig sikre, at du får købt den, der egner sig bedst til dine behov. Da der er mange modeller på markedet, er det kun naturligt, at det ikke er dem alle, der stemmer godt overens med dine behov og krav.

Er det første gang, du skal købe en stavvibrator, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med det. Hvis du vil være sikker på, at du får købt den rette, er det vigtigt at vælge med omhu. Det er dog også vigtigt, at du har fokus på de nedenstående faktorer.

1. Drivkraft

Hvis du skal have fat i en stavvibrator, skal du have fokus på dens drivkraft. Der er nemlig forskel på, hvad de enkelte modeller er drevet af. Som udgangspunkt kan du vælge mellem både strøm-, batteri- og benzindrevne modeller, som alle har sine egne fordele og ulemper.

Strøm

De fleste stavvibratorer skal blot tilsluttes en stikkontakt. Når du har gjort det, er de klar til brug. Det er selvfølgelig en fordel, da du ikke skal tænke på strøm på batteriet eller benzin i tanken. Derfor er der mange, der vælger denne løsning, hvis stavvibratoren skal bruges meget.

Omvendt skal man dog være indstillet på, at den ikke kan bruges overalt. Det er nemlig ikke altid, at man befinder sig i nærheden af en stikkontakt. Derudover vil det også begrænse din bevægelighed, da du har en ledning på slæb, når du udfører dit arbejde.

Batteri

Hvis du ikke ønsker at have en ledning på slæb, kan en batteridrevet model være en god løsning. Som regel er det et billigere valg end en benzindrevet model, men til gengæld må du give afkald på styrke. Her skal du derfor gøre op med dig selv, hvad du mener, der er vigtigst.

En stor del af maskinerne med batteri, kan holde sig kørende i timevis. Du skal derfor ikke være bange for, at det betyder, at du skal lade batteriet op hele tiden. Dog adskiller de sig en del på dette punkt. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på dette, når du vælger din stavvibrator.

Benzin

Hvis du vil have en kraftfuld maskine, skal du vælge en model med benzinmotor. Her får du ikke kun en meget kraftfuld stavvibrator, men også en maskine, der kan køre i lang tid. Samtidig er du ikke afhængig af strøm og ledninger, da den ikke skal være tilsluttet en stikkontakt under brug.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der også er ulemper ved dette valg. Ofte er en sådan maskine et tungere valg, end en batteri- eller strømdrevet model. Derudover skal du som regel også betale en højere pris. Slutteligt skal det også nævnes, at de støjer en del mere.

2. Vibrationer pr. min.

Når du skal købe en stavvibrator, er det vigtigt, at den kan vibrere. Det er nemlig det, der gør, at den får fjernet luft fra din beton. Derfor skal du selvsagt også holde øje med, hvor mange vibrationer, den kan levere på minut. Det vidner nemlig om, hvorvidt den er effektiv eller ej.

Dette er noget, som alle købere skal holde øje med. Det er dog især noget, der er vigtigt at være opmærksom på, hvis den skal bruges ofte eller til store opgaver. Her er det nemlig en markant fordel, at den er kraftfuld, da det vil gøre det lettere at udføre arbejdet tilfredsstillende.

Heldigvis er det ganske nemt at finde ud af dette. Det er nemlig en af de specifikationer, der stort set altid er angivet ved en stavvibrator. Derfor skal du ikke være bekymret for, at du skal kæmpe med at finde ud af det. Det er naturligvis en fordel, at det forholder sig således.

3. Vægt

Det anbefales også, at du holder øje med vægten. Det er nemlig ikke alle modeller, der er lige lette. Hvis det er vigtigt for dig, er du derfor nødt til at være opmærksom på det. Som udgangspunkt er det en god idé at købe en stavvibrator, der ikke er for tung.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at nævne, at det som regel koster en kende ekstra, hvis du stiller krav om lav vægt. Derfor er du nødt til at gøre op med dig selv, om det er det værd. Skal du kun bruge den i ny og næ, er det eksempelvis ikke sikkert, at du mener, at det er det værd.

Er det derimod en maskine, der skal i brug hver dag, er det en anden sag. I en sådan sammenhæng ser du sandsynligvis gerne, at den er behagelig at arbejde med. Hvis det er tilfældet, så anbefales det, at du går på jagt efter en stavvibrator, der har en relativt lav vægt.

4. Slangelængde

Skal du støbe beton på et stort område? I så fald skal du sikre, at du kan komme rundt med din stavvibrator i hele området. Derfor er det vigtigt, at du sikrer, at slangen er lang nok. Heldigvis kan du finde modeller med slanger, der er meget lange, hvorfor ethvert område kan dækkes.

Hertil skal det også nævnes, at man ofte kan købe flere slanger til sin stavvibrator. Hvis du ikke skal bruge den på store områder hver gang, kan du dermed vælge en kortere slange. Det er naturligvis noget, der giver god mening, hvis den skal bruges professionelt, og opgaverens omfang varierer.

Hvis du gerne vil være på den sikre side, er det altid bedre med en lang slange. Det er nemlig bedre, at du har en slange, der er lidt for lang, end en slange, der er lidt for kort.

Giv denne post en karakter

Stenskæremaskine – skær i beton, tegl og klinker

Tidligere artikel

Transportabel aircondition. De meste effektive modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide