Skummadras 140x200
BoligMadrasserSengeSoveværelse

Skummadras 140×200

0

Der er mange faktorer, der har betydning i forbindelse med et optimalt valg af skummadras. Derfor er det et køb, der skal foretages med største omhu. Gør du ikke det, minimerer du forudsætninger for et optimalt valg. Derfor anbefales det, at du tager dig god tid til at vælge en skummadras, der harmonerer med dine krav.

Nogle parametre er dog vigtigere at have fokus på end andre. Det skyldes, at de har større indflydelse på, om det er den rette madras for dig eller ej. En af de faktorer, der især skal være fokus på er, at det skal være en madras, der har den rette skumtype. Der er nemlig stor forskel på de skumtyper, der bruges til madrasserne.

Hvilken skumtype skal jeg vælge?

Som der også er givet udtryk for herover, er der stor forskel på de skumtyper, der bruges til skummadrasser. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at vælge netop den type skum, der egner sig bedst for dig. Det kræver dog, at du ved, hvad der adskiller skumtyperne, men også, hvad du har af præferencer og kriterier.

Koldskum

Koldskum er det billigste valg. Det kaldes også for purskum eller komfortskum. Det er en skumtype, der er billig at producere, og derfor også kan købes billigere. Derfor skal du være forberedt på, at du ikke får samme støtte og komfort til kroppen, som ved en dyrere variant. Generelt får det madrassen til at føles meget fast.

Dertil er det ikke i stand til at optage kropsvarme, som kan bruges til at forme den efter din krop. Derfor vil du ligge meget jævnt på denne madras, og ikke opleve samme grad af trykaflastning, som andre madrasser. Har du generelt en meget sart krop, er det næppe det bedste at vælge en skummadras med koldskum.

Det er en skumtype, der heller ikke er helt så optimal i forhold til at aflede varme. Har du en tendens til at få det varmt eller svede en del om natten, er det ikke det rette valg at få en madras med koldskum.

Memoryskum

Har du et ønske om at øge komforten en kende, er det en god idé at vælge en skummadras, der byder på det populære memoryskum. Gør du det, så er du garanteret, at du får en madras, der kan bryste sig af en helt unik evne til at tilpasse sig din krops individuelle konturer. Det gør de andre skumtyper ikke på samme måde.

Skummet er i stand til at optage din kropsvarme. Det er den, der bliver brugt til at forme sig efter din krop og dine bevægelser. Derfor er du garanteret, at du med en sådan madras får både optimal støtte og komfort i løbet af hele natten.

Latex

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den dyreste form for skummadras, er de modeller, der er lavet med en kerne af latex. Det er der flere årsager til, men det skyldes dog især, at latex er et naturmateriale, der kan udvides fra træer. Derfor får du også et miljøvenligt og bæredygtigt produkt ved at vælge denne madras.

Det er dog ikke den eneste gode egenskab ved latex. Det er nemlig også et meget åndbart produkt. Det vil forhindre, at du kommer til at ligge og svede om natten. Madrassen sørger for en god ventilation, så der hele tiden tilføres frisk luft. Det er selvfølgelig afgørende for et godt soveklima.

Latex er et materiale, der også giver en god komfort, da det er elastisk. Du vil dog opleve en fastere og mere jævn støtte, end det er tilfældet ved memoryskum. Det giver nemlig ikke efter for din krop på samme måde, som memoryskum gør det.

Hvad koster en god skummadras i størrelsen 140×200?

Der er mange parametre, der har indflydelse på prisen på en skummadras. Derfor kan det også være svært at give et estimat på, hvad du skal forvente at betale for en sådan madras. På lige fod med andre madrastyper, er der dog ikke nogen vej udenom, at kvalitet koster penge, hvis du skal købe en skummadras.

Det er ikke alle, der har lyst til at betale i dyre domme for en skummadras. Det er også helt fair. Det er nemlig op til dig selv, hvad du vil betale. Det anbefales dog, at du ikke sætter for lavt et budget.

Aktuelle tilbud

Find den bedste pris lige nu. Klik på logoerne nedenunder og gå direkte til sengebutikkernes aktuelle tilbud.

5/5 - (1 vote)

Skruenøgle. Se 20+ bedste i denne købguide

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig