Bedste skruemaskine
ElværktøjVærktøj

Skruemaskine. Hvilken skruemaskine skal man købe i 2023?

0

Jeg er netop i gang med at bygge mit eget spisebord, og i den forbindelse vil jeg finde ud af, hvad jeg skal bruge til projektet, herunder en skruemaskine. Jeg vil fortælle dig om de forskellige typer skruemaskiner, og du kan læse mine gode råd ved køb af skruemaskine.

Hvad er en skruemaskine?

En skruemaskine er en værktøjsmaskine, der udelukkende drejer eller skruer, om man vil. En skruemaskine er altså god, når du skal skrue skruer i. Den kan i mange tilfælde også benyttes til at bore i blødere overfalder som for eksempel træ. Ofte kan en skruemaskine bore i de materialer, hvor man ikke behøver bruge en slagboremaskine.

Folk sætter ofte spørgsmålstegn ved forskellen mellem en skruemaskine og en boremaskine. Forskellen ligger faktisk i navnet. En skruemaskine er hovedsageligt beregnet til at skrue, hvorimod en boremaskine primært benyttes til opgaver, hvor der skal bores huller. Dog kan der som nævnt i ovenstående afsnit være opgaver, hvor skruemaskinen kan klare at skrue samt at bore.

Hvad bruger man en skruemaskine til?

En skruemaskine bruges til at skrue skruer i diverse emner. Med en skruemaskine bliver arbejdet nemmere, mere effektivt og bliver færdigt langt hurtigere. I mange tilfælde vil alternativet til en skruemaskine være en skruetrækker til at skrue skruer i. Det kræver en del kræfter og kan tage et godt stykke tid, hvis du skal skrue noget i med håndkræft. Derfor er det altså behjælpeligt med en motor, der klarer arbejdet for dig – what’s not to like? Arbejdet kommer til at tage markant kortere tid uanset hvilken opgave, du er i gang med, hvilket vi alle kan lide. En skruemaskine er altså en stor hjælp og et uundværligt stykke værktøj for enhver gør-det-selv-mand.

Med en skruemaskine er det langt nemmere for dig at udføre en lang række opgaver i hjemmet. Der er altså ingen undskyldning for ikke hurtigt at få sat hylderne op eller få hængt billedrammen på væggen.

Du kan for eksempel bruge skruemaskinen til følgende projekter:

  • Skrue en skrue i væggen, så familiebillederne kan komme op at hænge.
  • Skruemaskinen kan benyttes til at skrue emner sammen. I mit tilfælde skal skruemaskinen bruges til at skrue skruer i mine bordemner, så det til sidst bliver til et bord.
  • Samling af møbler hvor der indgår skruer, som skal skrues i.
  • Reparation af småting, hvor skruer er en nødvendighed.

Forskellige slags skruemaskiner

Der findes rigtig mange skruemaskiner fra et hav af førende brands indenfor værktøj til gør-det-selv-folket. Skruemaskiner kan fås med og uden akku.  Her vil jeg kort komme ind på de to forskellige typer skruemaskiner:

Akku står for akkumulator, og det betyder i praksis, at maskinen har et batteri, hvor den kan lagre energi. En akku skruemaskine er altså batteridreven og ledningsfri. Det gør skruemaskinen langt mere fleksibel at arbejde med. Den er altså uundværlig for enhver handy man, der ønsker at klare arbejdet selv. Den er super let at have med at gøre, har ingen ledning og kan bruges til rigtig mange opgaver. Uanset hvad du skal bruge skruemaskinen til, så vil du få stor glæde af en let maskine med stor bevægelsesfrihed, som akku skruemaskinen sikrer dig. Der findes intet værre end at stoppe mit i arbejdet på grund af manglende batteri. Et godt tip er derfor at sørge for, at have et ekstra batteri med, hvor end du arbejder, hvis du benytter en akku skruemaskine. På den måde kan du være sikker på at have et batteri at skifte med, hvis uheldet skulle være ude, og du går tør for strøm.

Skal du bore i meget hårde materialer, kræver det ofte højere spænding og mere kraft. Her er det i mange tilfælde bedst med en maskine, der har en ledning. Disse maskiner kan levere en højere ydelse end akku maskiner, og de løber naturligvis ikke tør for strøm. Derfor kan du arbejde længere tid ad gangen med maskinen, og du er ikke afhængig af batteriernes ladetilstand. Du kan dog blive begrænset af ledningen, hvilket går udover mobiliteten. Arbejder du udelukkende steder, hvor der er strømforsyning tilgængelig hele tiden, så er en skruemaskine med ledning dog ingen hindring.

Gode råd ved køb af skruemaskine

En skruemaskine er et nødvendigt stykke værktøj i enhver værktøjskasse i ethvert hjem. Har du brug for en til de mange gør-det-selv-projekter? Der findes en verden af skruemaskiner fra et hav af forskellige værktøjsmærker, og det kan være svært at finde ud af hvilke funktioner, som man skal kigge efter, når man skal finde den rette skruemaskine. Jeg har i den forbindelse samlet mine bedste råd ved køb af skruemaskine her, så du kan få mest ud af dit køb:

  • En batteridrevet maskine er ideel til gør-det-selv-mennesket, da du får bevægelsesfrihed og fleksibilitet samtidig med et apparat, der kan klare langt de fleste projekter i hjemmet.
  • Maskinens vægt – Arbejder du typisk over hovedhøjde kan en tung skruemaskine være trættende og påvirke produktiviteten. Mange skruemaskiner fås i let vægt, hvilket er ideelt til arbejde over hovedhøjde. På den måde vil du kunne arbejde i længere tid uden at skulle holde pause.
  • LED-lampe – mange skruemaskiner fås med indbygget LED-lampe. Således kan du holde fokus på emnet, mens du skruer – også selvom solen er gået ned.
  • Maskinens design – har maskinen et godt greb? Der er ingen grund til at gå på kompromis med ergonomien. Det har stor betydning for, om maskinen er god at arbejde med. Sørg for at finde en skruemaskine med et godt og behageligt greb, som er skridsikkert. På den måde er værktøjet også sikkert at arbejde med og sørger for gode arbejdsforhold, mens du arbejder.
  • Er skruemaskinen brugervenlig? Sørg for at din kommende skruemaskine er let at håndtere, og at knapper og så videre er til at finde ud af.
  • Maskinens kraft og effekt – hvilke materialer kan maskinen skrue i? Der er forskel på de forskellige skruemaskiners effekt, og det er derfor væsentligt, at du overvejer, hvilke emner, du skal skrue i, før du køber en skruemaskine.

Find skruemaskiner fra de mest populære mærker: DeWaltMakitaRyobiBosch.

5/5 - (3 votes)

Bosch bajonetsav. Hvilken skal man købe? Find svar her!

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj