Havemaskiner

Selvkørende plæneklipper. Se 12+ bedste modeller på markedet

0

Har du i sinde at købe en ny plæneklipper? I så fald har du et utal af gode muligheder. Som følge af dette, kan det være svært at vælge den rette model for dig. Når du skal vælge en plæneklipper, er det vigtigt, at det sker med afsæt i dine egne behov. Du skal derfor ikke lade dig diktere af hverken tests, topmodeller e.l.

Hvis du gerne vil bruge færrest mulige kræfter på at klippe græsset, er det oplagt, at du vælger en selvkørende plæneklipper. Den er nemlig forsynet med en mekanisme, der gør, at motoren også driver hjulene. Derfor er du faktisk kun til stede for at manøvrere den rundt – der er ikke noget behov for selv at skubbe den.

Har du intentioner om at købe en selvkørende plæneklipper er der dog mange ting at overveje, ligesom der også er mange modeller at vælge mellem. Her på siden bliver du præsenteret for et stort og differentieret udvalg, hvilket garanterer, at der blandt modellerne herunder også er en eller flere, der appellerer til dig.

Hvorfor skal jeg købe en selvkørende plæneklipper?

Som angivet herover, så har du mange valgmuligheder, når du køber en plæneklipper. En af dem er, hvorvidt du skal købe en maskine, der er selvkørende eller ej. Er den ikke det, så er det dig, der med håndkraft skal skubbe den. Har du en stor græsplæne, kan det være fysisk krævende, og derfor også meget udmattende.

Vil du gerne undgå dette, skal du derfor gå på jagt efter en selvkørende model. Dem kan du heldigvis finde et stort udvalg af her på siden, hvilket sikrer, at du også kan finde en model, der lever op til dine krav. Fx kan du både finde en selvkørende plæneklipper med elstart eller en selvkørende plæneklipper med opsamler.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at der er god grund til at købe en selvkørende model. Det sparer dig for både besvær og skåner din ryg. Du vil derfor heller ikke være nær så udmattet, når du er færdig med at klippet græsset. I mange tilfælde vil du endda hygge dig med det, hvis du er heldig, at vejret er med dig.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at den selvkørende funktionalitet ikke er gratis. Hvis du gerne vil have den funktion, er du nødt til at betale for det. Det er ganske vist en personlig vurdering, hvorvidt man mener, at det er pengene værd eller ej, men langt de fleste kommer ikke til at fortryde, at de har betalt for det.

Hvordan finder jeg den rette selvkørende plæneklipper?

I og med, at de selvkørende plæneklippere er blevet uhyre populært med tiden, er der også mange af dem på det danske marked. Det er både en fordel og en ulempe, at det gør sig gældende. Det store udvalg sikrer ganske vist, at du kan finde en ideel model, men det medfører også, at det kan være svært at finde den.

For at gøre det lettere for dig selv, skal du vide, hvad du konkret er på jagt efter. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det dine egne behov, der skal definere dit valg. For at kunne træffe et godt valg, skal du derfor have et indgående kendskab til dine egne behov. Derfor er det også et godt sted at starte.

Hertil er det dog også værd at nævne, at der er en række faktorer, der altid skal være i fokus, når man skal købe en plæneklipper. Det er gældende, uanset om du skal købe en selvkørende model eller ej. Hvis du er i tvivl om, hvad det er for faktorer, der er tale om her, så kan du blive klogere på dem herunder:

  • El-start: Du skal tage op til overvejelse, om det er vigtigt, at du køber en maskine med el-start. Det er dog særligt i tilfælde af, at det er en benzinmodel, du køber. Her kan du komme ud for, at den er blevet udstyret med en startsnor, som du skal trække i. El-starten gør det lettere at starte den.
  • Opsamler: Det er ikke alle, der vil have en plæneklipper med opsamler. Der er nemlig mange, der er mere interesseret i at finde en model med bioklip, så den blot skære græsset i små stykker, og smider det retur på plænen. Her bliver det brugt som gødning, hvilket din plæne selvfølgelig har godt af.
  • Drivkraft: Når du køber en plæneklipper, er det især vigtigt at gøre op med dig selv, hvad drivkraften skal være. Skal det være strøm, batteri eller benzin? Hvis du har et ønske om at købe en selvkørende plæneklipper med batteri, er det vigtigt, at du er klar over, at de har en begrænset brugstid.
  • Kapacitet: Det nytter ikke meget at købe en plæneklipper, hvis ikke den har kapacitet til at kunne klippe din plæne. Derfor er det også et aspekt, der er vigtigt at holde øje med. Langt de fleste har dog fået angivet en vis græsplænestørrelse, som de egner sig til, hvorfor du kan tage afsæt i dette.
  • Støjniveau: Der er ikke nogen, der har lyst til at høre på en plæneklipper. Om end det ikke er helt til at undgå, så er det dog muligt at finde modeller, der ikke støjer helt så meget, som andre. Derfor er det også værd at holde øje med støjniveau, da du vil få stor glæde af at købe en støjsvag model.

Stor forskel på de selvkørende plæneklippere

Har du besluttet dig for, at du ønsker at købe en selvkørende plæneklipper? Har du måske endda sat dig fast på, at det skal være en selvkørende plæneklipper med forhjulstræk? Uanset hvad, er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på de mange modeller.

Af denne grund skal du heller ikke forvente, at de allesammen vil være noget for dig. I stedet understreger det blot, hvor vigtigt det er, at du sørger for at købe en maskine, der harmonerer med dine krav og behov. Sørger du for dette, vil du finde markant større glæde ved din plæneklipper.

Giv denne post en karakter

Rundsavsklinge 216 mm. Se 20 mest populære rundsavsklinger

Tidligere artikel

Wienerstige – Se eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner