Træning og fitnessTræningsudstyr

Safety squat bar

0

Der kan være mange årsager til, at man vil købe en safety squat bar. Det kan skyldes, at man vil udfordre sig selv i forbindelse med sin styrketræning, men årsagen kan også være, at man føler sig mere sikker med en safety squat bar.

Hvad er en safety squat bar?

En safety squat bar er en særlig type vægtstang, der er lavet til squats. Den kan ganske vist også benyttes til andre øvelser, men dens primære formål er squats. Kender du ikke den særlige vægtstang som en safety squat bar, kender du den måske som en SSB.

En SSB adskiller sig fra en normal vægtstang på flere punkter. Den har nemlig en helt anden konstruktion, da der er monteret to stænger på selve vægtstangen. Disse stænger er lavet til, at du kan placere dine hænder på, så du altid har dem placeret foran dig.

Derudover er stangen også blevet konstrueret på en sådan vist, at vægtskiverne kommer til at sidde længere nede og mere bagud. Har man ikke den store erfaring med squats, kan det måske lyde ubetydeligt. Det er det dog ikke, da det ændrer hele dine bevægebane.

Rigtig mange tror, at det er en mere sikker løsning, end en normal vægtstang. Det er naturligvis navnet på vægtstangen, der har medført dette. Faktum er dog, at det ikke er det, der er den reelle pointe med en safety squat bar.

Formålet med at bruge en safety squat bar er, at den ændrer din bevægebane. Det vil medføre, at dine bevægelser bliver anderledes, når du træner. Dette kan dog også give en vis grad af sikkerhed, da det minimerer risikoen for, at du pådrager dig en skade.

Hvorfor bør man købe en safety squat bar?

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at du bør købe en safety squat bar. Der er nemlig flere fordele ved at bruge en sådan vægtstang, hvilket særligt drejer sig om placeringen af dine hænder. De bliver nemlig – som nævnt før – placeret længere nede og mere fremme.

Grundet hændernes placering på denne vægtstang, vil du reducere belastningen på dine skuldre og håndled markant. Derudover vil det faktisk også resultere i, at kravet til din skuldermobilitet bliver reduceret. Begge dele er naturligvis store fordele.

Det betyder også, at det er et rigtig godt alternativ til den klassiske vægtstang for nogle. Det er særligt et godt valg for dig, hvis du lider af gener og/eller smerter fra enten skulder eller håndled, når du udfører dine squats med en traditionel vægtstang.

Hertil er en safety squat bar faktisk også den bedste løsning, hvis du har problemer med dine albuer, når du træner. Med andre ord, er det især et godt køb for dig, der har skader eller gener, som kan påvirke dig, når du laver squats med en almindelige vægtstang.

Slutteligt bør det også bemærkes, at en safety squat bar er udstyret med polstring på midterstykket. Det betyder, at den ligger mere komfortabelt på ​​din øvre ryg og på dine skuldre. Det kan man dog også opnå med en nakkepude på en normal vægtstang.

Hvordan vælger man den rette safety squat bar?

Er du gået på jagt efter en safety squat bar? I så fald har du måske observeret, at markedet er meget stort. Udvalget er ganske vist ikke nær så stort, som udvalget af traditionelle vægtstænger, men det indeholder alligevel et stort antal forskellige varianter.

Af denne årsag kan det også være svært at finde den rette vægtstang. Er man helt grøn indenfor købet af sådanne redskaber, bliver det bestemt ikke lettere. Derfor forsøger mange sig med blot at vælge en vilkårlig model, hvilket dog ikke kan anbefales at gøre.

Når du skal købe en safety squat bar, er der nemlig mange parametre, der bør tages højde for. Er du i tvivl om, hvilke faktorer, der primært skal være i fokus, skal du blot læse med herunder. Her kan du nemlig finde hjælp til at vælge den helt rette vægtstang.

Materialer

Når du køber en safety squat bar, får du selvfølgelig en vægtstang, der er fremstillet i samme materialer som en traditionel vægtstang. Det betyder, at de fleste varianter er lavet i stærkt stål. Selvom det er kutymen, er det dog ikke altid, at det er stærkt stål, der benyttes.

Blandt de billigere modeller kan du støde på safety squat bar, der er lavet i jern. Ganske vist kan du spare penge ved at vælge en af disse vægtstænger, men der er også ulemper forbundet med det. Vægtstænger i stål vil nemlig have en kortere holdbarhed, ligesom den maksimale vægtbelastningen som regel vil være mindre.

Polstringen er også et aspekt, du skal holde øje med. Hertil bliver der nemlig også brugt flere forskellige materialer. I de fleste tilfælde vil der dog være tale om såkaldt EVA-skum, som kan være overtrukket med vinyl.

Det er en god idé at vælge en af de modeller, der er forsynet med et overtræk i vinyl. Det er nemlig med til at sikre, at skummet holder sin oprindelige form. Derudover gør det også rengøringen lettere, hvilket ultimativt set forlænger holdbarheden af skummet.

Holdbarhed

Generelt set er det de færreste vægtstænger, der ikke har en lang holdbarhed. Det er selvfølgelig også tilfældet for en safety squat bar. Skal man maksimere denne holdbarhed, er det dog vigtigt at holde den ved lige, og overholde den maksimale vægtbelastning.

De fleste vægtstænger, der kan findes på det danske marked, er lavet i stærkt stål. Når man skal måle holdbarheden på det stål, der bliver anvendt, bliver det målt i PSI. En vægtstang vil som regel have en PSI, der lyder på et sted mellem 125.000 PSI og 200.000 PSI.

Dette er naturligvis også noget, der gør sig gældende, hvis det er en safety squat bar, man er på jagt efter. Vil du gerne være sikker på, at den har en holdbarhed og styrke, der er helt i top, skal den derfor have en PSI, der lyder på i omegnen af 200.000.

Den skrøbeligste del af en safety squat stang, er den polstring, der sidder på den. Derfor er det også en god idé at være særligt opmærksom på denne. Det er nemlig polstringen, der er størst risiko for, at man med tiden kan komme til at slide i stykker.

I forbindelse med polstringen er der flere ting, der er meget vigtigt at holde øje med. Det er blandt andet en god idé at være opmærksom på syningerne i polstringen, men også hvor fast polstringen er. Er der tale om en blød polstring, vil holdbarheden nemlig ofte være kortere, end ved en fast polstring.

Størrelse

I dag kan man finde traditionelle vægtstænger i et hav af størrelser. Det er dog ikke gældende for en safety squat bar på samme måde. Det er ganske vist muligt at finde dem i forskellige størrelser, men dog har de fleste af dem de samme dimensioner.

Længden på de fleste safety squat stænger lyder på 220 centimeter, mens grebene på den vil have en diameter på mellem 30 og 45 mm. Dertil vil der være et stykke af stangen, der har en længde på mellem 30 og 35 cm, der er lavet til at placere vægtskiverne på.

Typisk vil en safety squat bar have en huldiameter, der lyder på 50 millimeter. Det er naturligvis en fordel at vælge en stang, der har dette, da det vil betyde, at den passer til helt almindelige 50 millimeter vægtskiver.

Pris

Økonomien spiller også ind for de fleste. Der er dog forskel på, hvor stor betydning det har for folk. Derfor bør du på forhånd vurdere, hvor stor en rolle det spiller for det. Er det meget afgørende, rådes du til at sætte en form for maksimal pris, inden du går i gang med at lede.

Når du ved, hvad du er villig til at betale for din safety squat bar, får du lettere ved at sortere i udvalget. Du kan forvente, at de fleste vægtstænger fås i et prisleje, der strækker sig fra 1.000 kr. til 3.000 kr.

Selvom de fleste modeller befinder sig indenfor det førnævnte prisspænd, er det dog ikke gældende for alle. Derfor vil du også kunne støde på safety squat bars, der koster enten mere eller mindre. Netop derfor kan det være klogt at gøre sig tanker om det forventede prisleje.

Når du overvejer, hvad du er villig til at betale, er det selvfølgelig vigtigt at huske, at der som regel er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Giv denne post en karakter

Bosch Plæneklipper 2023. Stor Test med prissammenligning

Tidligere artikel

Sportstape

Næste artikel

Du kan måske også lide