ElværktøjRyobiVærktøj

Ryobi multicutter. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0

Hele idéen med en multicutter er, at du kan bruge den til et hav af formål. Derfor er det også et el-værktøj, der af mange anses for at være el-værktøjets bud på en schweizerkniv. Den er nemlig både i stand til at save, slibe, fræse, file og skrabe. Ikke nok med det, så kan du bruge den til at arbejde i lang række materialer.

Som følge af, at det er en maskine, der kan bruges til et stort antal opgaver, er det også en maskine, som er brugt af de fleste håndværkere. Det er dog ikke kun i et professionelt regi, at du kan bruge den. Der er også et hav af boligejere og -lejere, der får stor glæde af at have en multicutter til rådighed til op til flere opgaver.

Hvis du har i sinde at købe en multicutter, bør du ikke være i tvivl om, at du kan vælge blandt en lang række modeller. Derfor kan det også være svært at finde netop dén, der er den rette for dig. For de fleste er det dog værd at tage et kig på udvalget fra Ryobi, da de udviklet effektive multicuttere til gode priser.

Hvad kan jeg bruge en multicutter til?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge en multicutter til en lang række opgaver. Det er det, der gør, at det er en maskine, som rigtig mange kan ende med at få brug for. Det er dog ikke alle, der ved, hvad du egentlig kan bruge den til. Hvis du er en af dem, der ikke ved det, kan du heldigvis blive klogere herunder.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det kræver, at du har de rette forsatser, hvis du skal bruge det til flere formål. Som følge af dette, er det ikke nok at købe en multicutter – du er også nødt til at købe de nødvendige forsatser. Hvis du har de rette forsatser, er det bl.a. muligt at bruge multicutteren til de følgende opgaver:

  • Træsav: Du kan få et hav af klinger, som du kan bruge til at save i træ. En af de mest populære klinger er dog den såkaldt dyksavsklinge. Det er en klinge, du kan bruge til at save i hårdt træ, men du kan også bruge den til dyksavning i træbrædder, til savning i træpaneler og til afkortning af dørkarme ved gulvet. Det er dog blot en ud af mange forsatser til multicutteren, der lader dig save i træ.
  • Deltasliber: Hvis du køber en forsats, der er deltaformet, som du kan forsyne med slibepapir, er det muligt at slibe med multicutteren. Fordelen ved at vælge en deltaformet sål er, at du kan komme ind i de hjørner, hvor det er svært at nå. Den arbejder med oscillerende bevægelser, der gør, at der altid slibes på effektiv vis. Dertil er det også med til at sikre, at der ikke bliver efterladt slibespor.
  • Metalsav: Hvis du har den rette klinge på din multicutter, er det også muligt at bruge den til at skære i metal. Det er ikke alle, der har brug for det, men har du det, så er dette en god løsning. Du kan bruge den til at skære i både jernplader og vandrør – og alt herimellem. En multicutter er designet på en sådan vis, at den er mere handy, end mange af de andre metalsave, der er at finde på markedet.
  • Fugefræser: Her er der tale om en meget hård metalklinge. En sådan klinge er blevet udformet med henblik på at kunne bruges til at fjerne mørtel eller fliseklæber. Det kan du komme ud for at skulle i flere henseender. Fx kan det være, at du skal udskifte fliser, der er beskadigede. Den dråbeformede udgave af forsatsen gør det også muligt at bruge din multicutter til at fjerne fuger i helt små hjørner.
  • Skraber: Det er næppe derfor, du er på jagt efter en multicutter, men det ændrer dog ikke på, at det er en maskine, der også kan skrabe. Derfor kan du – med den rette forsats – bruge den til at fjerne limrester fra tæpper eller linoleum samt andre genstridige materialer som mørtel og betonrester. Igen er der dog tale om en opgave, der kræver, at du har sørget for at købe den rette forsats.

Hvor meget skal du bruge din multicutter?

Du skal ikke være i tvivl om, at du kan vælge din multicutter fra et stort udvalg. Det betyder, at der er et stort antal modeller at vælge mellem. Det er kun en fordel, da det sikrer, at alle kan finde en model, der lever op til de krav, de har. Det er dog også ensbetydende med, at det kan være svært at finde netop denne model.

Hvis du står over for at skulle købe en multicutter, er det meget vigtigt, at den vælges ud fra dine behov. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk skal bruge deres multicutter til, og derfor også hvad deres behov er. Her gør du blandt andet klogt i at tage op til overvejelse, hvor ofte du kommer til at gøre brug af maskinen.

Er det en maskine, som du ved, at du kommer til at bruge en del, skal der ikke være nogen tvivl om, at du vil sætte pris på at have en kraftfuld model. Dertil er det også værd at overveje, om det er nok med en maskine med batteri. De er nemlig ikke helt så stærke og kraftfulde, ligesom du også skal sørge for at lade dem op.

Batterimodellerne er blevet mere effektive med tiden

De moderne batterier er i dag meget stærke. Faktisk er de næsten lige så stærke som de maskiner, der drives af en ledning. Derfor er det ikke sikkert, at du har brug for den ekstra kraft, der følger med, når du køber en multicutter med ledning. De fleste kan sagtens nøjes med en Ryobi multicutter, der er drevet af et batteri.

Faktisk er der en del fordele ved at vælge en sådan model. De er nemlig langt mere handy, og gør det lettere at komme til på steder, hvor pladsen er trang. Ulempen er dog, at du er nødt til at lade dem op i ny og næ.

Giv denne post en karakter

Bosch bajonetsav. Hvilken skal man købe? Find svar her!

Tidligere artikel

Dewalt hækkeklipper. Find billigste forhandler her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj