ElværktøjVærktøj

Rundsavsklinge 254 mm. Bedste priser på nettet

0

Når du skal købe en rundsavsklinge, er der mange ting, der er vigtige at have fokus på. Der er nemlig flere parametre, der er afgørende, hvis du skal sikre, at den passer til din sav og dit formål.

Havde du regnet med, at du blot kunne vælge en vilkårlig rundsavsklinge, tager du derfor fejl. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvad du specifikt har brug for, for at sikre, at du vælger en ideel klinge. Ellers kan du risikere, at den ikke passer til hverken formålet eller saven.

Et af de aspekter, der dog især er vigtigt at holde øje med, er størrelsen. Hvis ikke din klinge har den rette størrelse, passer den nemlig ikke på din sav. Passer den ikke på din sav, vil den ikke rotere med den ønskede hastighed, og vil derfor ikke skabe det resultat, som du ønsker.

Derfor er størrelsen et af de vigtigste aspekter ved din rundsavsklinge

Som der er givet udtryk for herover, er der mange ting, der er vigtige at holde øje med, når du skal købe en klinge til din rundsav. Derfor er det også et valg, som du skal tage dig tid til at træffe med stor omhu. Et forkert valg af klinge kan medføre, at den faktisk bliver ubrugelig for dig.

Hvis du har i sinde at købe dig en god klinge til din rundsav, kan du derfor ikke blot hive en tilfældig én ned fra hylden. I stedet skal du sætte dig ind i, hvad du skal bruge den til, og hvilken sav den skal bruges på. Det er nemlig ikke alle rundsave, der kan bruge alle rundsavsklinger.

Når du skal købe dig en ny rundsavsklinge, så er det især størrelsen, der er vigtig at holde øje med. Det er der flere årsager til, men det er dog ikke noget, der betyder, at det er det eneste, der er værd at holde øje med. I forbindelse med et sådant køb er der nemlig også flere andre vigtige aspekter.

Vær sikker på, at du køber din rundsavsklinge i rette størrelse

Omdrejningstallet på din rundsav er tilpasset størrelsen på den savklinge, der sidder på den. Derfor er det vigtigt, at du vælger en rundsavsklinge, der har den samme diameter, som den, der er stemplet på din rundsav. Dermed kan du nemlig sikre, at den har den rette størrelse.

Hvis du får valgt en klinge, der ikke har den samme diameter, som din rundsav har, så vil du opleve, at klingen ikke arbejdet i det rette tempo. For at få det resultat, som du ønsker at opnå, er det vigtigt, at din rundsavsklinge arbejder i rette tempo – og netop derfor er størrelsen også vital.

Har du en rundsav, der har en diameter på 254 mm påstemplet, vil det sige, at du skal finde en klinge, der har samme diameter. Heldigvis er der et stort antal af disse klinger at finde på det danske marked. Derfor skal du ikke bekymre dig for, om du kan finde en klinge, der er ideel for dig.

Centerhullet skal også have den rette størrelse

Det er dog ikke kun selve diameteren på klingen, der skal have den rette størrelse. Det er også noget, der gør sig gældende for centerhullet på klingen. Det er nemlig uhyre vigtigt, at det har en størrelse, der sikrer, at det passer stramt til savens spindel.

Hvis ikke størrelsen på centerhullet er passende, er der en risiko for, at du ender med at smadre både klinge, materiale og tilmed lemmer. Derfor er det noget, som man skal tage seriøst, og være meget påpasselig med, når man køber en rundsavsklinge til sin rundsav.

Hvis du har fået købt en rundsavsklinge, der har et centerhul, der ikke passer stramt til din savs spindel, er det dog muligt at reducere det. Det kan du gøre ved hjælp af reducerringe, men vælger du denne løsning, er det vigtigt, at de passer præcist og ikke er tykkere end klingen.

Passer de ikke præcist til hullet, og dermed kan sikre, at klingen sidder stramt til savens spindel, er der en lige så stor risiko ved denne løsning. Derfor er det selvfølgelig også lettest blot at sikre, at man til en start får købt en rundsavsklinge, der har den rette størrelse i centerhullet.

Vigtigt at vælge en rundsavsklinge, der passer til dit formål

Hvis du står over for at skulle købe en rundsavsklinge for første gang, kan det store udvalg virke overvældende. Derfor kan det også virke svært at finde frem til den rette klinge. Det er dog især noget, der gør sig gældende, hvis ikke du ved, hvad du egentlig er på udkig efter.

I denne forbindelse er der en lang række muligheder. Hvad det vil sige er, at du kan bruge en rundsav til rigtig mange ting, og derfor findes der selvfølgelig også savklinger til mange formål.

Det er både en fordel og en ulempe, at det gør sig gældende. Det er nemlig med til at sikre, at du kan finde en rundsavsklinge, der passer specifikt til dit formål. Omvendt er det også ensbetydende med, at det kan være svært at finde netop denne klinge – især hvis du ikke ved, hvad du egentlig søger.

Hvad det også vil sige er, at det er uhyre vigtigt at have kendskab til sit formål, før man giver sig i kast med at lede efter en rundsavsklinge. Hvis du ikke har det, så får du svært ved at sikre, at du ikke ender med at kaste penge efter en klinge, som du ikke kan bruge til noget.

Nogle klinger kan bruges til flere formål

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at du skal have en klinge til hvert eneste formål, som du har planer om at bruge din rundsav til. Ved du, at du kommer til at bruge din rundsav til flere formål, er der dog en god chance for, at du er nødt til at købe forskellige rundsavsklinger.

Skal du kun bruge den til at skære i træ, kan du som regel godt nøjes med en enkelt klinge eller to. Er det derimod planen, at du skal bruge den til både at skære i træ, metal og kunstmaterialer, er det næppe nok med en enkelt eller to. Her skal du derimod bruge flere klinger.

Derfor er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er nok, at du ved, at du leder efter en klinge med en diameter på 254 mm. Der er ganske enkelt brug for mere information end dette, hvis du vil vide dig sikker på, at du får anskaffet dig en klinge, der er velegnet til dig.

Hvad kan man bruge en rundsav til at skære i?

En rundsav har kræfterne til at skære i et bredt spektrum af forskellige materialer. Derfor er det også en af de mest populære elektriske save.

Som tidligere angivet, er den dog ikke meget værd, hvis ikke du har de rette klinger. Er du i tvivl om, hvorvidt det egentlig er en rundsav og dermed en rundsavsklinge, der skal bruges til dit formål, kan du herunder se en liste over nogle af de materialer, en sådan sav kan skære i:

  • Blødt træ, hårdt træ, krydsfiner, finerbelagte plader samt ensidede laminatplader
  • Gipsplader, byggeplader samt bløde kunststoffer
  • Melamin, PVC og komposit
  • Messing, stål, aluminium og kobber
  • Tværsnit i massivt træ samt finerede eller laminerede plader
  • Decra, jernholdige materialer og konstruktionsstål

Er det et af disse materialer, du skal skære i, er det derfor et godt bud, at du er bedst tjent med at bruge en rundsav til formålet. Det kræver dog, at du også finder den rette klinge. For at vurdere dette, kan du bruge listen herunder som tommelfingerregel:

  • En specialklinge med 12 tænder kan du bruge til at skære i både bygningstømmer, gasbeton samt forskallingsbrædder med betonrester
  • En klinge med 18 tænder er ideel til at skære på langs i massivt træ samt til tværskæring i kraftigt tømmer
  • En universalstålklinge med 24 tænder kan du bruge til at skære i møbel- og krydsfinerplader samt laminerede plader, hvor der efterlades et pænt snit uden opflosning
  • En klinge med hele 54 tænder er den, du skal have frem, hvis du ønsker at skære i enten kunststofmateriale, akrylplader eller aluprofiler

Som det også tydeligt ses herover, så er der stor forskel på, hvad du kan bruge de enkelte klinger til. Det vidner også om, at det er uhyre vigtigt, at du tager det seriøst, at du skal vælge din nye rundsavsklinge med en største omhu.

Du får hvad du betaler for

Der bør ikke herske tvivl om, at rundsavsklinger fås i mange prisklasser. Derfor er det nærliggende at tro, at man skal lede efter de billigste muligheder. Gør du dette, skal du dog være opmærksom på, at du får, hvad du betaler for. Vil du have kvalitet, er du derfor nødt til at betale for det.

Uanset formålet med købet af den respektive klinge, vil du altid være bedst tjent med at spendere en kende ekstra. Kun på denne måde kan du nemlig sikre, at du får investeret i en rundsavsklinge i høj kvalitet – og som derfor kan holde til brug og slitage i mange år.

Giv denne post en karakter

Infrarød sauna

Tidligere artikel

Smith Stativ

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj