Andet boligudstyrBolig

Rottefælde. Find den bedste model i denne Guide

0

Rotter er ikke noget, man har lyst til at have i hverken hus eller have. Hvis du har fået besøg af en eller flere rotter, er det derfor vigtigt, at du får gjort noget ved det. Det kan du gøre på flere måder, men det bedste er at anskaffe dig en form for rottefælde. På denne måde kan du nemlig fange rotten, så den ikke løber rundt.

Her er det vigtigt at være klar over, at der findes mange forskellige typer rottefælder. Der er både fordele og ulemper ved dem alle, men i sidste ende er det et spørgsmål om, hvad du selv mener er det rette valg. Er du på jagt efter en eller flere rottefælder, kan du herunder finde et udvalg, der byder på lidt af hvert.

Undgå at have rotter rendende med en rottefælde

Der er ikke nogen tvivl om, at rotter ikke er et ønsket væsen. Det er gældende for både hus og have. Hvis du har en mistanke om eller selv har set en rotte, er det på tide at få gjort noget ved det. Det betyder ikke, at du selv skal ligge på jagt for at fange den, men det betyder, at du skal have opstillet en eller flere fælder.

Vil du gerne stille en eller flere fælder op, skal du – som sagt – være klar over, at der er flere forskellige typer at vælge mellem. Det betyder, at det er vigtigt, at du tager dig tid til at se nærmere på dem alle, så du bedst kan vurdere, hvad der er det rette valg for dig. Der er også forskel på, hvad folk mener er det mest humane.

For nogen er det vigtigt at sikre, at rotten ikke lider. Til et sådant formål er det en god idé at købe en fælde, der er effektiv, og derfor slår rotten ihjel med det samme. De fælder, der klapper sammen er som regel ret effektive, men ikke altid. Skal du være 100 % sikker på, at den dør med det samme, skal den være elektrisk.

Uanset dit valg af fælde, så er det en bedre idé at bruge en fælde, end at sprede gift e.l. Hvis du gør det, er der en risiko for, at rotten lægger sig til at dø et sted, hvor det kan være svært at komme til. Det kan resultere i, at der opstår ubehagelige lugte, ligesom det også vil resultere i, at der samler sig maddiker og insekter.

Der findes mange forskellige former for rottefælder

Det er vigtigt, at du er klar over, at du kan finde en lang række forskellige fælder til rotte på markedet. Hver af disse adskiller sig på op til flere punkter. Det er dog i høj grad i forhold til, hvordan de fungerer, men også hvad de koster. Derfor er det en god idé at overveje nøje, hvilken af de forskellige typer, du ønsker at bruge.

De traditionelle fælder kender de fleste. Det er en fælde, der klapper sammen om rotten, når den forsøger at stjæle den madding, der er i den. Det er en type fælde, der er både god og effektiv, men du bør stille den op på steder, hvor du eller dine pårørende ikke kommer, da I ellers kan risikere at træde på den.

Du kan dog også vælge at købe en elektrisk model. Det er en fælde, der giver rotten stød. De kan både bruges inde og ude, men udendørs brug kræver dog, at den står et sted, hvor det er overdækket. En sådan fælde er bestående af to plader, som giver rotten stød, når den tager maddingen, så den dør med det samme.

Endvidere bør det også nævnes, at du kan finde fælder, der fanger rotterne levende. En sådan fælde kan du bruge, hvis du ønsker at sætte rotten frit. Det er dog sjældent en god idé med en sådan fælde, da der er en risiko for, at rotten vender retur. Derfor er det bedre at skille sig permanent af med rotten eller rotterne.

Har fælderne noget tilfælles?

Fælles for alle de typer fælder, der er blevet beskrevet herover er, at du skal bruge en form for madding eller lokkemiddel, som kan tiltrække rotterne. Derfor er det ikke nok, at du stiller en af fælderne op. Du er også nødt til at bruge en form for madding hertil. I denne forbindelse kan du bruge mange forskellige ting.

Er du i tvivl om, hvad den mest ideelle form for rottefælde madding er, er det faktisk ikke noget, der er grund til at tænke det store over. En rotter spiser nemlig stort set alt, hvad den kan komme til at spise. Derfor kan de fleste former for madrester også bruges, hvorfor det ikke er noget, der kræver stor eftertanke.

I mange tilfælde er det nok, at du blot bruge resten af en pølse, noget brød eller lignende. Der er selvfølgelig forskel på, hvor effektiv maddingen er, men de fleste madrester fungerer fint.

Giv denne post en karakter

Trappemaskine

Tidligere artikel

Du kan måske også lide