Rengøring

Robotstøvsuger test

0

Støvsugning er ikke just en aktivitet, der får folk til at juble. Det er både tidskrævende og kedeligt. Hører du til blandt de mange folk, der har travlt, og helst vil undgå støvsugningen i hverdagen? I så fald er det oplagt at investere i en robotstøvsuger. Med en sådan maskine, skal du ikke selv svinge støvsugere længere.

Det er dog ikke alle robotstøvsugere, der er værd at investere i. Derfor kan det være svært at finde hoved og hale i det store marked. I denne robotstøvsuger test har vi sammenligne et stort antal robotstøvsugere. Du kan derfor bruge denne artikel til at finde den bedste robotstøvsuger for dit vedkommende.

Vorwerk Kobold VR200

✅ Kåret til bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

[afp id=”226″]

Kobold VR200 fra Vorwerk har markedets bedste sugeevne. Faktisk er den op til tre gange så kraftig som hos andre. Det er resultatet af en motor, der er specifikt udviklet til denne støvsuger. Det er en både kulfri og vedligeholdelsesfri DC-motor, der er udviklet af Vorwerk selv. Det sker på deres egen fabrik i Tyskland.

Den kan tilmed støvsuge tæpper med en fiberlængde på 20 mm. Ikke nok med det, så er den også udstyret med en specialudviklet opsamlingsbørste. Denne børste sikrer dig en optimal støvsugning på alle overflader. Det specielle design medfører en meget effektiv opsamling, så du altid får et rigtig godt rengøringsresultat.

Udstyret med avancerede hjørne- og vægsensorer

Vorwerk har udstyret robotstøvsugeren med avancerede hjørne- og vægsensorer. Sammen med roterende sidebørster, giver dette en effektiv rengøring på de områder, hvor behovet er størst. Endvidere byder den på en specialudviklet software. Det garanterer en effektiv navigation, så rengøringen foregår på optimal vis.

Når alle disse funktioner kombineres med designet på robotstøvsugeren, så står du med en fantastisk robot. Den er designet til at kunne køre ind under møbler, da dens højde er holdt på blot 9 cm. Derfor er der tale om en robotstøvsuger, der eliminerer behovet for at følge op med en anden støvsuger under møbler m.m.

Kommer med et intelligent navigationssystem

Denne robotstøvsuger kan nemt rengøre flere rum ad gangen. Når første rum er rengjort, kører den helt selv videre til det næste. Hvis den løber tør for strøm undervejs, så sørger den selv for at komme tilbage til sin ladestation. Efter endt opladning, så finder den selv vejen tilbage til det sted, hvor den slap rengøringen.

Den er selvfølgelig udstyret med en vægsensor, men også tre yderligere sensorer, der forhindrer den i at køre udover trappesatser m.m. Som den eneste robotstøvsuger på markedet, har den også tre ultralydssensorer. Disse sensorer hjælper robotten med at genkende forhindringer, som laseren ikke er i stand til at opfange.

Indbygget klatrefunktion

Den indbyggede klatrefunktion gør det lettere for robotten at komme over dørtrin, tæppekanter osv. Den kan køre op over kanter med en højde på op til 2 cm. Det er også muligt at opsætte en virtuel væg, så den ikke kører ind og rengør på det område. Det gøres nemt ved hjælp af det medfølgende magnetbånd.

Nøgleordene for Vorwerk Kobold VR200 er kvalitet, innovativ og operationel. Det er en både unik og effektiv robotstøvsuger, der adskiller sig fra mange andre modeller på markedet. Den tilbyder dertil også opkobling til Wi-Fi, så du kan aktivere og styre din robot fra din smartphone. Det gør støvsugningen endnu nemmere.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Arbejdsareal: Op til 120 m2
 • Køretid: 60 til 90 min.
 • Beholder: 0,5 liter
 • Ladetid: 3 timer
 • Lydniveau: 70 dB
 • Filtertype: Allergivenligt
 • Smartphone-app: Ja

iRobot Roomba E5

✅ Intelligent navigation gennem huset.

iRobot Roomba E5

[afp id=”227″]

Robot har 25 års erfaring indenfor robotteknologi. Derfor er det næppe en overraskelde, at de er blandt de førende producenter af robotstøvsugere. Med en iRobot Rooma E5 kan du komme hjem til en rengjort bolig. Det er en fantastisk hjælp i hverdagen, da du selv slipper for rengøringen. Det er nemlig effektiv nok til.

Det skyldes blandt andet at den er udstyret med smarte Dirt Detect-sensorer. De giver robotten besked, hvis der er områder, der har behov for ekstra rengøring. Herefter genkender den disse områder og har større fokus på dem på sin rute. Derfor er du garanteret, at den altid får alt støv og snavs med fra dit gulv.

Et intelligent navigationssystem

Du er garanteret, at hele dit gulv bliver rengjort grundigt. Det skyldes at robotten er blevet udstyret med en hel serie af intelligente sensorer. Det er sensorer, der leder robotten under og rundt om dine møbler. Ikke nok med det, så planlægger Roomba E5 selv en fornuftig rute, så der leveres optimal rengøring overalt.

Kombineret med en sugestyrke, der er fem gange kraftigere end mange andre modeller, så er du garanteret et resultat, der er tilfredsstillende. Endvidere er du også garanteret, at den kommer rundt i hele boligen. Du vil ikke opleve, at der er områder, hvor den ikke har rengjort. Det er naturligvis en klar fordel for dig.

Kommer med iRobots Dual Multi-Surface

iRobot har udstyret deres Roomba E5 med deres egen Dual Multi-Surface. Det er en helt unik støvopsamler, der er designet specifikt med henblik på at fungere på alle gulvoverflader. Derfor er du også garanteret, at det er en opsamler, der giver en grundig rengøring. Opsamleren får nemlig suget helt må støvpartikler op.

Samtidig er robotstøvsugeren også blevet udstyret med unikke, fleksible gummibørster. Disse børster er i stand til at tilpasse sig til stort set alle gulvtyper. Endvidere forbliver de altid i nærkontakt med både trægulv og små tæpper. Derfor er de også behjælpelig med en grundigere rengøring – uanset er den givne overflade.

Styr robotten via en app

Du kan nemt styre robotten ved hjælp af en applikation, der er udviklet til din smartphone. Denne app hedder iRobot Home. Fra denne app er det muligt at få statusser, kontrollere og endda skemalægge din robots kørsel. Derfor er det muligt at styre samtlige aspekter af din robotstøvsuger, uden at være i nærheden af den.

Denne app sørger også for at opdatere din robot med seneste software. Derfor er den altid opdateret. Hvis du gerne vil kommunikere med din robot, så er Roomba E5 et oplagt valg. Den er nemlig kompatibel med både Alexa og Google Assistant. Ved hjælp af talekommandoer kan du bl.a. starte og stoppe dens kørsel.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion (1.800 mAh)
 • Køretid: 90 min.
 • Ladetid: 3 timer
 • Arbejdsareal: Op til 80 m2
 • Filtertype: High Efficiency-filter
 • Beholder: 0,6 liter
 • Lydniveau: 60 dB
 • Smartphone-app: Ja
 • Mål: H: 9 cm. x B: 34 cm. x D: 34 cm.
 • Vægt: 3,4 kg.

Xiaomi Mi RoboRock S55

✅ Moppefunktion og App-kontrol

Xiaomi Mi RoboRock S55

[afp id=”228″]

Xiaomi er en producent, der har overrasket mange med deres robotstøvsugere. Én af de modeller, der særligt har gjort sig godt bemærket på det danske marked, Er Mi RoboRock S55. Det er der flere årsager til, men dens imponerende sugekraft på 2000Pa er bestemt afgørende. Det giver nemlig gode rengøringsresultater.

Den adskiller sig dog fra mange øvrige robotstøvsugere ved at være udstyret med en moppefunktion. Derfor er du sikret en pletfri rengøring – hver gang. I modsætning til mange andre robotstøvsugere, så er Xiaomi Mi RoboRock S55 ikke kun begrænset til støvsugningen. Med moppen vasker den nemlig også dine gulve.

Køretid på op til 150 minutter

Xiaomi har udstyret deres Mi RoboRock S55 med et kraftigt batteri. Dette batteri giver en køretid på op til 150 minutter. Derfor er selv helt store arealer ikke noget problem for denne robot. Når batteriet når 20 %, kører den selv tilbage og lader op. Herefter kører den retur og færdiggør den igangværende rengøringscyklus.

Ovenstående køretid gør sig dog udelukkende gældende, hvis den blot støvsuger. Benytter du dig ligeledes af den integrerede moppefunktion, så byder den på en konstant køretid på mellem 45 og 60 minutter. Det er fortsat en imponerende køretid, som flere robotstøvsugere bryster sig af med blot støvsugning.

Intelligent navigation vha. laserteknologi

En lang køretid er ikke meget værd, hvis ikke robotstøvsugeren kan finde ud af at navigere. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for med Mi RoboRock S55. Den er udstyret med en laser på toppen, der har en algoritme, som laver et kort over din indretning. Det hjælper den til at navigerer på mest optimal vis.

Det er selvsamme teknologi, der gør det muligt for robotten at navigere i mørke. Derfor kan den sagtens køre om natten, tidligt om morgenen m.m. Mens robotten navigerer, registreres omgivelserne konstant. Det sker faktisk hele 1800 gange i sekundet. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at den ikke vælter vaser o.lign.

Fjernbetjen robotten med en app

Xiaomi har udviklet en applikation, der kan fjernbetjene deres robotstøvsugere. Det gør sig selvfølgelig også gældende for deres Mi RoboRock S55. Applikationen hedder Mi Home, og kan installeres på både Android- og iOS-enheder. Derfor er det nemt at fjernbetjene din robot ved hjælp af din smartphone eller din tablet.

Ved hjælp af denne applikation kan du blandt andet skifte rengøringsmodus, tænde og slukke for robotten, og ændre på den nuværende skemalægning. Endvidere understøtter den også både Amazon Alexa og Google Assistant. Derfor kan den ikke blot fjernbetjenes med en app, men også ved hjælp af talekommandoer.

Detaljer:

 • Batteritype: Li-ion (14.4 V / 5200 mAh)
 • Køretid: Op til 150 min.
 • Ladetid: 4 timer
 • Arbejdsareal: 250 m2
 • Lydniveau: 60 dB
 • Filtertype: Ultra Performance Filter
 • Beholder: 0,5 liter
 • Mål: H: 9,6 cm. x D: 35 cm. x B: 35 cm.
 • Vægt: 3,5 kg.
 • Smartphone-app: Ja

Neato Botvac D7 Connected

✅ Kombi børste og sidebørste medfølger

Neato Botvac D7 Connected

[afp id=”229″]

Her får du en højteknologisk robotstøvsuger, der er i stand til at levere en effektiv rengøring af selv store rum. Den er effektiv, og derfor kan den opspore snavs, dyrehår og allergener uden problemer. Derfor er du også garanteret, at der efterlades et utroligt rent resultat hver gang, din Botvac D7 Connected har kørt.

Endvidere er den udstyret med et såkaldt Ultra Performance Filter. Det er et filter, der opfanger dobbelt så mange små partikler og dyrehår – og holder dem i beholderen. Derfor bliver dit hjem ikke blot renere, men også mere allergivenligt. Dette er desuden også noget, den avancerede kombinationsbørste hjælper med.

Rengør med stor præcision og omhu

Der bør ikke herske tvivl om, at det er en robot, der rengør med stor præcision og omhu. Derfor kan den også navigere og bevæge sig smidigt omkring møbler og trapper. Under møblerne giver den dertil en grundigere rengøring, da støvet typisk samler sig herunder. Det skal den ikke indstilles til, da den selv kan registrere det.

Takket være den praktiske laserfunktion, kan robotstøvsugeren rengøre i mørke. Det er fordelagtigt, hvis du ønsker at lade den støvsuge om natten, aftenen eller tidlig morgen. Er der dele af boligen, der ikke bruges om natten, så er det praktisk at lade den køre her. Så kan den blot flyttes, når du f.eks. kører på arbejde.

Opstil virtuelle No-Go Lines

Det er også muligt at opstille virtuelle No-Go Lines med denne maskine. Det gør det muligt for dig at fortælle din støvsuger, hvor du ikke ønsker at den skal køre. Det kan f.eks. være, at du gerne vil have den til at undgå specifikke steder med mange skrøbelige genstande. Den kan også undgå steder nær kæledyrsskåle osv.

Derfor har du altid fuld kontrol over din robotstøvsuger. Du skal blot opstille den, hvorefter du kan nyde at maskinen udfører det hårde arbejde. Du skal blot læne dig tilbage og vente på at den er færdig. Den er dertil også udstyret med en LaserSmart-funktion, der kortlægger rummet og planlægger den mest effektive rute.

Styr robotstøvsugeren med en app

Du kan nemt styre denne robotstøvsuger ved hjælp af Neatos egen app. Den kan du hente til både Android og iOS. Når du har downloadet den, så skal du tilkoble din robotstøvsuger til Wi-Fi-netværket. Herefter får du adgang til et væld af muligheder via app’en. Og du behøver end ikke at være hjemme, for at bruge den.

Du kan blandt andet starte robotten, når du ikke er hjemme. Du kan også planlægge den næste støvsugning. Hvis det ønskes, så kan du tilmed også fjernstyre robotten via app’en, da den fungerer som en fjernbetjening. Det er også app’en, der løbende sørger for at opdatere robottens software, så det altid er 100% opdateret.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Køretid: Op til 360 minutter
 • Ladetid: 150 minutter
 • Arbejdsareal: Op til 547 m2
 • Lydniveau: 70 dB
 • Beholder: 0,7 liter
 • Filtertype: Ultra Performance Filter
 • Mål: H: 10 cm. x B: 33,6 cm. x D: 31,9 cm.
 • Vægt: 3,5 kg.
 • Smartphone-app: Ja

Ecovacs Deebot SLIM2

✅ Lavt design for stor fleksibilitet.

[afp id=”230″]

Med Deebot SLIM2 fra Ecovacs kan du slippe for det hårde arbejde med rengøringen. Den kan nemlig klare rengøringen for dig i det daglige, så du selv kan koble fra. Det er naturligvis hele pointe med at investere i en robotstøvsuger. Dette har Ecovacs derfor fokuseret på, i stedet for at fylde den med unødig funktionalitet.

Den har et lavt design, der gør at den nemt kan komme rundt omkring. Den kan dertil også nemt finde vej ind under dine møbler. Derfor er du sikret, at du altid får et perfekt resultat, når den er færdig med sin støvsugning. Der vil ikke være steder, den glemmer at få gjort rent, eller hvor den ikke helt kan komme til.

Den samler al hår, støv og snavs

Du kan være helt sikker på, at dette er en robotstøvsuger, der får al hår, støv og snavs samlet op. Den er tilmed også blevet udstyret med flere forskellige rengøringsprogrammer. Dem kan du frit vælge mellem, alt efter dine ønsker i forhold til rengøringen. Det sikrer også, at du altid har en indstilling, der er passende.

Der er flere årsager til, hvorfor den giver en grundig rengøring. Det skyldes blandt andet at den er udstyret med en tangle-free sugemetode. Det sikrer mod, at snavs og hår sætter sig fast i børsten. Dertil er den også udstyret med en moppefunktion, hvorfor de ikke blot kan støvsuge, men tilmed også vaske dine gulve.

Kan styres via din smartphone

Du har et væld af muligheder for at fjernbetjene og indstille din robotstøvsuger via en applikation på din smartphone. Til dette formål bruges en applikation, der er udviklet af Ecovacs til deres egne robotstøvsugere. Fra denne applikation kan du nemt indstille din robot, så den altid leverer den mest effektive rengøring.

Du kan blandt andet bruge applikationen til at planlægge rengøringen, således at robotten kun kører, når du ønsker det. Det er ensbetydende med, at en komplet skemalægning faktisk kan sammensattes direkte fra din smartphone. Dertil er det også muligt at fjernstyre robotten, ligesom du også blot kan starte og slukke den.

Udstyret med en sensor

Ecovacs har desuden valgt at udstyre deres Deebot SLIM2 med en velfungerende sensor. Denne sensor er i stand til at opfange forhindringer såsom stoleben og møbler. Dermed undgås det ikke blot at dine møbler bliver beskadiget, men også at der ikke forekommer skader på robotten. Derfor gavner den på flere punkter.

Endvidere er den også udstyret med en effektiv trappesensor. Den har naturligvis til formål at forhindre din robotstøvsuger i at køre udover trappe og andre afsatser. Dertil har den også en imponerende køretid på mellem 90 og 110 minutter. Det medfører at den faktisk kan rengøre arealer på helt op til 100 m2 ad gangen.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium
 • Køretid: 90 til 110 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Filtertype: High Efficiency Filter
 • Smartphone-app: Ja
 • Lydniveau: 60 dB
 • Mål: H: 5,7 cm. x D: 30 cm. x B: 30 cm.
 • Vægt: 2,4 kg.

Electrolux ERV5210IW Motion Sense

✅ Automatisk støvsugning af gulvet.

Electrolux ERV5210IW Motion Sense

[afp id=”231″]

Electrolux er også en producent, der har gjort sig godt bemærket på markedet for robotstøvsugere. Det har de faktisk gjort med flere af deres modeller, men dog særligt med deres ERV5210IW Motion Sense. Her får du nemlig en robotstøvsuger, der kan garantere dig en nem, effektiv og automatisk støvsugning af hjemmet.

Som navnet også antyder, så er robotten udstyret med den avancerede MotionSense-teknologi. Det er en teknologi, der sørger for at robotten kan mærke, hvor der er møbler og andre forhindringer. Som følge af dette, så er du garanteret, at den ikke kører ind i dem. Derfor forårsager den heller ikke skader på noget.

Når helt ud i hjørnerne

Maskinen bryster sig desuden af en trekantet form, der af Electrolux selv kaldes for Triangular Trinity. Det er en form, der bærer flere fordele med sig. Den primære fordel er dog at den kan nå ud i alle hjørner. Derfor vil der ikke efterlades skidt i hjørnerne, som det gør sig gældende for de fleste runde robotstøvsugere.

Den er desuden også udstyret med en stor støvbeholder, hvorfor den kan køre i lang tid, inden der er behov for en tømning. Hvis du gerne vil undgå at skulle tømme støvbeholderen på din robotstøvsuger hele tiden, så er du nødt til at vælge en model med en god kapacitet. Det er du sikret med ERV5210IW Motion Sense.

Kan indstilles til at køre, når du ikke er hjemme

Da det er muligt at indstille robotstøvsugeren til at køre på bestemte tidspunkter, så kan den fint køre, når du ikke er hjemme. Du kan blot programmere den til at starte fem minutter efter du normalt forlader din bolig om morgenen. Du kan tilmed også indstille den til at stoppe med at støvsuge, når du kommer hjem.

Derfor er du også fri for at skulle starte den manuelt. Den ved nemlig selv, hvornår den skal gå i gang. Hvis den løber tør for strøm, så kan den selvfølgelig også selv finde vej tilbage til sin ladestation. Når den er færdig med at støvsuge, så kører den også automatisk på plads. Derved er der stort set altid strøm på robotten.

Begrænset støjniveau

ERV5210IW Motion Sense byder desuden også på et meget lavt lydniveau. Når den kører, så er lydniveauet på blot 75 dB. Derfor generer den også minimalt under brug. Som følge af dette, så kan du sagtens have den kørende, selvom du er hjemme. Det vil næppe være noget, du kommer til at opleve som en decideret gene.

Endvidere bør det også nævnes, at det er muligt at begrænse det område, den skal køre på. Er der arealer, hvor du har særligt skrøbelige genstande stående, så kan du faktisk afgrænse området på virtuel vis. Den har en køretid på op til 60 minutter og et arbejdsareal på op til 100 m2. Herefter lader den – som sagt – selv op.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Køretid: 60 minutter
 • Ladetid: 3 timer
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Beholder: 0,5 liter
 • Lydniveau: 75 dB
 • Mål: H: 9 cm. x B: 34 cm. x D: 34 cm.
 • Vægt: 3,8 kg.
 • Filtertype: HEPA
 • Smartphone-app: Nej

Dyson 360 Eye

✅ Styr den fra din smartphone.

Dyson 360 Eye

[afp id=”232″]

Med Dyson 360 Eye får du en robotstøvsuger, der kan bruges på alle gulvtyper. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men ikke desto mindre, så er det netop dét, denne model kan bryste sig af. Faktisk er Dyson 360 Eye den første robotstøvsuger med tank tracks, så den er i stand til at køre på og rengøre alle gulvtyper.

Endvidere er disse tank tracks også med til at gøre det nemmere for robotten, at komme over forhindringer. Derfor kan den sagtens køre over dørtrin, når den er færdig med at rengøre et rum, og alle skifte til det næste. Har du mange dørtrin, afsatser m.m., så er 360 Eye et ideelt valg, da det ikke skaber komplikationer for den.

Kommer med 360° Vision System

Denne robotstøvsuger har høstet stor anerkendelse for dens 360° Vision System. Det er et system, der hele tiden observerer og scanner omgivelserne. Det gør den ved hjælp af et fuldt panoramisk billede af rummet. Derfor er den faktisk i stand til at se hele vejen rundt på én gang – og det er selvfølgelig heraf navnet er fra.

Den tager intet mindre end 30 billeder i sekundet. Den sætter de 30 billeder sammen ved hjælp af SLAM-softwaren (Simultaneous Localization And Mapping). I sidste ende skaber dette et 360° panoramabillede af hele rummet. Derfor kan den nemt navigere rundt mellem forhindringer og planlægge en optimal rute.

Bygget op omkring Radial Root Cyclone-teknologien

Dyson har valgt at udstyre deres 360 Eye med intet mindre end otte cyklonger. De er hver især blevet finjusteret med henblik på at indskærpe luftstrømningen og skabe en høj centrifugering. Hvad det betyder er, at den er i stand til at separere mikroskopiske partikler og sørge for at holde dem fanget i støvbeholderen.

Endvidere skal det også nævnes, at den er udstyret med et kraftigt Lithium-Ion-batteri. Dette batteri giver en køretid på op til 75 minutter, hvorfor den kan dække et arbejdsareal på op til 100 m2. Derfor kan den også sagtens nå at rengøre hele boligen, mens du er på arbejde – den finder nemlig selv tilbage til ladestationen.

Styr robotten med Dyson Link App’en

Dyson har fået udviklet en app til både iOS og Android, der gør det muligt at fjernbetjene robotten. Den er blevet udviklet med henblik på at sikre den bedst mulige brugeroplevelse. Den forøger nemlig den generelle funktionalitet i robotten. Fra Dyson Link App’en kan du nemlig fjernbetjene samtlige aspekter af 360 Eye.

Du skal blot forbinde din app til din robotstøvsuger. Herefter har du faktisk fuld kontrol over den. Du vil desuden også modtage meldinger om eventuelle problemer. Det er dog sjældent at disse fremkommer. Hvad der er mere interessant, er at du kan planlægge robotstøvsugerens rengøringscyklusser fra denne app.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Køretid: 75 minutter
 • Ladetid: 150 minutter
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Beholder: 0,4 liter
 • Lydniveau: 70 dB
 • Mål: H: 12 cm. x B: 24 cm. x D: 23 cm.
 • Vægt: 2,45 kg.
 • Garanti: 2 år

LG VR8600OB Hom-Bot

✅ 7 forudindstillede programmer.

LG VR8600OB Hom-Bot

[afp id=”233″]

Med VR8600OB Hom-Bot kan du hver dag komme hjem til en bolig, der er rengjort. Du kan nemlig selv skemalægge, hvornår du ønsker at den skal køre. De fleste foretrækker at indstille den til at køre, mens de er på arbejde eller i skole. Derfor er du sikret, at du også kan finde et passende tidspunkt til dens støvsugning.

Den har dog et lavt støjniveau på blot 60 dB, hvilket er blandt de laveste på markedet for robotstøvsugere. Du kan derfor sagtens lade den støvsuge, selvom du er hjemme. Det er nemlig ikke noget, du vil opleve som værende til stor gene. Samtidig har den en køretid på hele 100 min., og et arbejdsareal på op til 150 m2.

Square Corner Master

Denne robotstøvsuger byder på et firkantet design, men den har dog afrundede hjørner. Derfor er det i stand til at komme godt ind i hjørnerne. Den er desuden også udstyret med ekstra lange front-sidebørster, der hjælper med at samle snavs og støv sammen. Derfor er du også garanteret, at den får det hele med.

Hom-Bot fra LG sørger for at registrere vægge og hjørner. Det sker ved hjælp af både ultralydssensorer og sensorer for retningsstabilitet. Det medfører at den er i stand til at rengøre helt tæt på vægge og hjørner, men også at den kan undgå kollisioner. Det er derfor, den altid får alt støv og skidt med fra alle hjørner.

Udstyret med Dual Eye

Hom-Bot fra LG er udstyret med Dual Eye-funktion. Det er en funktion, der gør, at den kan give en effektiv, hurtig og præcis rengøring. Det kan den endda også præstere i mørke. Robotten er udstyret med en ll-SLAM-kamerateknik, der både kan beregne lysintensitet i lokalet, aflæse dets gulve og tager billeder af værelset.

Det øverste kamera på robotten tager hele 30 billeder pr. sekund af hele rummet. Ved hjælp af det nederste kamera måles der afstande, registreres forhindringer og aflæst gulvtype. Det er informationer, der inddrages, når der bliver genereret det virtuelle kort i Hom-Bot. Derfor navigere den altid på effektiv og præcis vis.

Leveres med syv forudindstillede programmer

Maskinen leveres med hele syv forudindstillede programmer. Det tæller bl.a. Zig-Zag, der får robotten til at rengøre hurtigt i et mønster frem og tilbage. Det er effektivt på et stort areal med få forhindringer. Dertil kan du også vælge Cell by Cell, hvor lokalet deles op i flere områder, der rengøres ét efter ét i valgt rækkefølge.

Spot er et program, der kan bruges til at plet-rengøre et lille område, som har brug for en hurtig omgang. My Space er også et unikt program, der gør det muligt for dig at fjernstyre robotten i en rute, som den dernæst selv kan huske. Turbo er et program, der bruges til en hurtig rengøring, hvis dit hjem har brug for dette.

Smart Turbo er et helt nyt program fra LG. Det kan bruges, når den kører på et gulvtæppe, så tilpasser den sig gulvtæppe. Det gør den ved at sænke farten og øge sugeevnen. Derfor får dine tæpper den bedste rengøring. Repeat er en helt almindelig repeat-funktionen, der blot gentager rengøringen fra sidst.

Detaljer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Køretid: 100 min.
 • Ladetid: 3 timer
 • Arbejdsareal: Op til 150 m2
 • Beholder: 0,3 liter
 • Lydniveau: 60 dB
 • Smartphone-app: Ja
 • Mål: H: 8,9 cm. x B: 34 cm. x D: 34 cm.
 • Vægt: 3 kg.
 • Filtertype: HEPA-filter

Hvorfor bør man investere i en robotstøvsuger?

Rengøring og støvsugning er ikke sjovt. Er du også én af dem, der synes, det er ulideligt at støvsuge flere gange i ugen? I så fald kan du afhjælpe dette problem ved at erhverve dig en ekstra hjælper i form af en robotstøvsuger. På denne måde kan du gøre støvsugning til fortid, og blot overlade det til din robot.

De moderne robotstøvsugere er effektive, hvorfor en robotstøvsuger fjerne hundehår, nullermænd osv. I dag kan en robotstøvsuger klarer dørtrin, undgå trapper m.m. Derfor klarer den hele støvsugningen for dig. Det medfører tilmed, at du kan lade den køre, mens du er ude af boligen. Så slipper du også for at høre på den.

Robotstøvsugerne er nemlig udstyret med et stort antal censorer. Derfor kører den ikke udover trappesatser, vælter vaser el.lign. Endvidere kan de fleste robotstøvsugere støvsuge samtlige gulvtyper. De klarer nemt overflader som plankegulve, parket, fliser, trægulve, linoleum og flere til. Den klarer derfor hele hjemmet.

Der er mange ting, der gør en robotstøvsuger bedst i test, men der er end ikke behov for en sådan robot, for at få et godt resultat. Der er ingen af maskinerne, der blot kører tilfældigt rundt. De er derimod styret af en GPS, der automatisk planlægger en rute, så hele hjemmet støvsuges. Derfor bliver resultatet rigtig godt.

Hvilken robotstøvsuger skal man vælge?

Det er ikke nemt at vælge den rette robotstøvsuger. De er blevet meget populære, hvor markedet flyder med gode robotstøvsuger tilbud. Faktum er blot, at det ikke er alle tilbuddene, der faktisk er gode. Derfor er det vigtigt, at der vælges med omhu, når du går på jagt efter en robotstøvsuger. Der er dog ikke én, der er bedst.

Der er mange, der tror, de skal finde markedets bedste model. Faktum er dog, at den ikke findes. Selvfølgelig er der nogle, der klarer sig bedre end andre på nogle punkter. Det vigtigste er dog at holde fokus på egne behov og krav. Du skal nemlig investere i en robotstøvsuger, der er i stand til at dække netop dine behov.

Når du går på jagt efter en robotstøvsuger, så er der mange faktorer, der skal overvejes. Du skal blandt andet overveje størrelse, pris, effektivitet, anmeldelser, strømforbrug, areal m.m. Derfor er det ikke nemt at vælge den rette, hvorfor du er nødt til at vælge med omhu. Du skal dertil altid vælge med fokus på dine egne krav.

Hvordan vælger jeg den rette model?

Når du skal vælge den rette, så skal du vælge en model, der lever op til dine krav. Det er heldigvis noget, du kan læse dig frem til. Du vil hurtigt opleve, at der er stor forskel på specifikationer m.m. Fra de helt små til de store modeller, er der derfor også en mærkbar forskel. I mange tilfælde er det også værd at betale for.

Der findes ikke et hemmeligt trick, du kan bruge, når du skal vælge den rette model. Du er nødt til at læse nærmere om de forskellige modeller, da det er den eneste måde, du danner dig et overblik på. Uden er godt overblik, så er du ikke garanteret at dit valg er det rette. Det er derfor, du er nødt til at vælge med omhu.

Mange bliver overraskede over, at der ikke findes én model, der altid er den bedste. Det er der flere årsager til, men for mange er de kraftige modeller ganske enkelt i overkanten. Skal du blot bruge en robotstøvsuger til en lille lejlighed med tre rum, så kan en dyr maskine blive for meget. Vælg derfor med afsæt i egne krav.

Robotstøvsugere er særligt gode for allergikere

Hvis du er allergiker, så kan det godt betale sig at investere i en ordentlig robotstøvsuger. Der findes mange gode modeller på det danske marked, men ikke alle er gode til allergikere. Heldigvis er der flere robotter, der egner sig særligt godt til allergikere. Det skyldes primært, at de leverer meget effektive rengøringsresultater.

De får nemlig alt snavset med. Det gør sig også gældende, hvis du har husdyr i hjemmet, da de også fjerne alskens dyrehår på effektiv vis. Er du støvallergiker, så er det vigtigt, at hjemmet altid er helt rent. Hvis du har en robotstøvsuger, der kan køre rundt hver dag, så bliver dette naturligvis en markant nemmere opgave.

En robotstøvsuger for allergikere skal dog ikke blot kunne suge effektivt. Det er mindst lige så vigtigt, at den er god til at navigere. Hvis den ikke er det, så efterlader den også støv i hjørner, under møbler m.m. Gør den det, så er du alligevel nødt til at svinge støvsugeren. Derfor er dens navigeringsevne også umådeligt vigtig.

Fordele ved en robotstøvsuger

Der bør ikke herske tvivl om, at der er mange fordele ved en robotstøvsuger. Blandt størstedelen af dem, der vælger at investere i en robotstøvsuger, handler det om overskud og tidsbesparelse. Støvsugningen er nemlig en sur pligt, som normalt ikke kan undgås. Med en robotstøvsuger kan du dog slippe for at stå for det selv.

Den mest markante fordel ved en robotstøvsuger, er at du slipper for besværet ved at støvsuge selv. Hvis du gerne vil undgå dette, så er en robotstøvsuger den eneste løsning. Det er dog ikke kun besvær, du sparer dig selv for. Ved ikke at skulle støvsuge selv, så sparer du også tid, der kan bruges på andre aktiviteter.

Kom hjem til et rent hjem

Da robotstøvsugeren står for hele støvsugningen, så kan den også køre mens du er på arbejde. Derfor er det faktisk muligt at komme hjem til et rent hjem. Det kommer næsten til at føles som om, der har været en rengøringsassistent forbi. Det er dog ikke tilfældet, da det blot er din robotstøvsuger, der har kørt rundt.

Den kan indstilles til at køre på faste tidspunkter, men du kan også manuelt starte den, når du ønsker. Når den er færdig, så kører den automatisk tilbage til sin ladestation. Derfor skal du ikke selv stå for at flytte den på plads, da den selv finder ud af dette. Som følge af dette, så kan du faktisk eliminere alt arbejdet for dig.

Slip selv for at svinge støvsugeren

Hvis du er træt af at skulle svinge støvsugeren flere gange i ugen, for at holde boligen ren, så er det oplagt at investere i en robotstøvsuger. Med en sådan maskine, kan du nemlig slippe for det. Det kræver dog at du er villig til at investere i en effektiv model med en kraftig motor, da den ellers ikke kan erstatte din støvsuger.

De mindre og billigere modeller egner sig typisk bedst til mindre rengøringsopgaver. De kan dog også fungere som et supplement til den konventionelle støvsuger. Vil du gerne være helt fri, så er du nødt til at investere i en robotstøvsuger, der er kraftig. Heldigvis er der mange af dem, hvorfor det bestemt er en mulighed.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en robotstøvsuger?

Der er mange ting, du skal tage stilling til, inden du køber en robotstøvsuger. Der er mange parametre, der skal inddrages i dine overvejelser. Men samtidig er det også et køb, der koster en del penge, hvorfor du skal sikre, at du vælger den rette robot. I denne forbindelse bør du tage stilling til de følgende spørgsmål.

Hvilket areal skal robotten rengøre?

Hvis du blot skal rengøre et rum eller areal, så skal du vælge en helt anden robot, end hvis du har i sinde at den skal rengøre hele din bolig. I sidste tilfælde skal du være opmærksom på robottens arbejdsareal, da det skal stemme overens med dit behov. Der er nemlig stor forskel på robotstøvsugerne på dette punkt.

Endvidere er det også en god idé at vælge en model, der er udstyret med en såkaldt genoplad og fortsæt-funktion. Det betyder nemlig at den selv kan køre tilbage til sin ladestation, når der er behov for det. Når den er færdig med at lade op, så kører den selv tilbage til hvor den slap. Derfor kan den sagtens klare en hel bolig.

Har du mange trin og afsatser i boligen?

Det er ikke altid, at dørtrin og robotstøvsugere er bedste venner. Derfor er det også noget, du skal være meget opmærksom på, når du skal vælge din robotstøvsuger. Du skal nemlig sikre, at den kan klare de trin og afsatser, du har i hjemmet. De fleste robotter kan dog klare mere, end hvad der oplyst af producenten.

Det er dog ikke kun størrelsen af dine dørtrin, der har relevans. Det er i lige så høj grad udformningen, der har indflydelse på dette. Grundlæggende er det dog forventeligt at de fleste robotstøvsugere kan køre over trin på mellem 1,5 cm. og 2 cm. Nogle modeller er naturligvis i stand til at køre over større trin end dette.

Hvilke gulvtyper skal støvsuges?

Robotstøvsugerne har udviklet sig meget med tiden. I dag kan de fleste modeller klare de fleste gulvtyper. Derfor vil de fleste robotstøvsugere også kunne støvsuge både hårde gulve og tæpper. Samtidig er de fleste modeller udstyret med teknologier, der kan detektere gulvtypen, så de automatisk tilpasser sig til gulvet.

Hvis du har mange gulvtæpper i boligen, så er det værd at investere i en model, der har et kraftigere sur. Det samme gør sig gældende, hvis du har gulvtæpper med en længere fiberlængde. Derfor er det også en god idé, at du er opmærksom på dette. Har du blot trægulve, så er det ikke noget, der er nær så vigtigt.

Har du husdyr eller allergi?

Det er ikke alle robotstøvsugere, der er lige gode, når det kommer til at dyrehår. Hvis du har husdyr, så er det også noget, du skal være særligt opmærksom på. Hvis den ikke samler dyrehår op, så bliver der ikke helt rent. Som udgangspunkt bør du vælge en robotstøvsuger med gummiruller i stedet for en børste med hår.

Eksempelvis er iRobot 800-serien et oplagt valg i denne sammenhæng. Disse robotstøvsugere er nemlig blevet udstyret med gummiruller i stedet for traditionelle børster med hår. Er du allergiker, så er det også vigtigt at vælge en støvsuger med et godt filter. Nogle filtre er nemlig bedre til at samle de små støvpartikler.

Har du krav til teknologi og funktioner?

Der er stor forskel på folks krav til teknologi og funktioner. For mange er det nok, at den blot kan støvsuge deres bolig. For andre er det vigtigt, at de kan styre deres robotstøvsuger ved hjælp af deres smartphone. Det kan også være, at du endda vil kunne styre den ved hjælp af talekommandoer via Alexa og Google Home.

Nogle robotstøvsugere er også udstyret med en vådmoppefunktion. Det giver et ekstra flot resultat, når den er færdig. Derfor er det naturligvis også noget, du skal gøre dig overvejelser omkring. Funktioner som styring via smartphones er i dag integreret i de fleste robotstøvsugere, men det er dog endnu ikke aktuelt i dem alle.

Er alle robotstøvsugere pengene værd?

Det er ikke alle robotstøvsugere, der er pengene værd. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er gode. Det er i højere grad noget, der handler om, at de ikke passer til folks behov og krav. Derfor er du også nødt til at vælge din robotstøvsuger med omhu. Den kan nemlig både være for meget, men også byde på for lidt.

Hvis du blot skal kunne rengøre et mindre lokale, så er der ikke nogen grund til at investere i en topmodel. Ønsker du at kunne fralægge dig alt ansvar for støvsugning i hele boligen, så er det ikke nok at nøjes med én af de billige modeller. Derfor er du nødt til at sætte dig ind i dine krav, inden du går på jagt efter en robot.

Inden du køber en robotstøvsuger, så er det derfor også noget, du skal sørge for at overveje. Hvad det dog også betyder er, at du ikke blot skal gå på jagt efter den dyreste model, du kan finde. Det er ikke altid, det er den rette løsning. Der er nemlig ikke nogen grund til at betale i dyre domme, hvis der ikke er behov for det.

Omvendt nytter det heller ikke, at du forsøger at holde prisen i bund, hvis du har behov for mere. Forsøg derfor så vidt muligt at finde en robotstøvsuger, der harmonerer bedst muligt med dine behov og krav. I sidste ende vil du sætte mere pris på dit valg af robotstøvsuger, hvis det er truffet med den største omhu.

Prisen er vigtig for de fleste

Der skal ikke herske tvivl om, at du kan finde robotstøvsugere i mange prisklasser. Hvad er heller ikke bør være nogen tvivl om, er at prisen er af stor betydning for de fleste. Nogle robotstøvsugere koster næsten 10.000 kroner, hvilket er markant over de flestes budget. Derfor nytter det ikke blot at fokusere på prisen.

Det er også derfor, det er vigtigt, at du sætter dig et budget, inden du går på jagt efter én. Det gør det langt nemmere, da du dermed hurtigt kan frasortere de modeller, der ikke har din interesse. Det er dog vigtigt, at der er tale om et realistisk budget, da du naturligvis ikke kan få det hele til det halve, selvom du gerne ville.

Heldigvis findes de – som sagt – i mange prisklasser, hvorfor du også kan finde nogle modeller, der passer til dit budget. Inden du sætter budgettet, kan det være en god idé at skabe et overblik over det generelle prisniveau for de krav, du har. På denne måde bliver det nemlig nemmere at være realistisk med dit budget.

Det nytter dog ikke noget, at du blot forsøger at finde frem til en robot, der er så billig som muligt. I mange tilfælde er disse modeller ganske enkelt ikke dine penge værd. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad som følge en minimal rengøringsevne og meget begrænset funktionalitet, at dette gør sig gældende.

Der er ikke én pris, der er korrekt

De fleste ville sandsynligvis sætte pris på, at de blot havde én pris, de kunne gå efter. Det havde da også været nemt, hvis man kunne skære alle over én kam, og sige at alle robotter under 3.000 kr. ikke er værd at gå efter. Sådan er det dog ikke, og du er derfor nødt til at lave din research, inden du vælger robotstøvsuger.

Heldigvis kan du blot tage udgangspunkt i denne artikel, hvor du bliver præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet. Derfor vil der også være én eller flere af de ovenstående, der appellerer til dig. Det handler blot om at skabe sig et godt overblik over sine egne præferencer og kriterier, inden man vælger.

5/5 - (1 vote)

Justerbare håndvægte

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Rengøring