rillefræser pris tilbud
BoligElværktøjVærktøj

Rillefræser til væg og murværk. Top 10

0

Du kan bruge en rillefræser til at løse flere opgaver. Du kan bl.a. bruge den til at få gamle mørtelrester ud af mursten, men du kan også bruge den til at lægge et kabel eller et vandrør i væggen. Det vidner om, at der er forskel på, hvad der får folk til at ville anskaffe en rillefræser, da den lige netop kan tjene flere formål.

Hvis du er på jagt efter en rillefræser, er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på de maskiner, der er at finde på det danske marked. Derfor vil det ikke være dem alle, der egner sig til det formål, som du skal bruge den til. Her på siden finder du dog et stort udvalg, hvorfor du også kan finde en ideel rillefræser.

Du kan bruge en rillefræser til et hav af fræseopgaver

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde maskiner, du kan bruge til flere opgaver, end en rillefræser. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er et stykke el-værktøj, der kan tjene et hav af formål. Den er dog især velegnet til at skære riller og fordybninger, hvilket den er i stand til at gøre i mange materialer.

Du kan blandt andet bruge den til at skære riller og fordybninger i materialer som beton, gasbeton, mursten, granit, kalksten og fliser. Det er der flere andre maskiner, der også er i stand til at gøre, men der er dog en stor del af dem, der skal bruge vand. Hvis du bruger en rillefræser til at løse opgave, skal du ikke bruge vand.

Dertil er det også værd at nævne, at du kan bruge den til at inddrille PEX-rør og elkabler. Hvis du har brug for at mure andre installationer ind i væggen, er det også muligt at gøre dette. Du kan derfor slippe for en masse bøvl og besvær ved de store avancerede maskiner, hvis du i stedet blot vælger at gøre brug af en rillefræser.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger rillefræser?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere ting, der skal være i fokus, hvis du har i sinde at købe en rillefræser. Derfor er det også et valg, som du er nødt til at træffe med stor omhu. Det er ikke alle, der er gode nok til at tage sig tid til at vælge med omhu, og derfor risikerer de at vælge en helt forkert maskine.

Se hvordan den fede Eibenstock rillefræser fungerer: 

 

Vil du gerne undgå at stå i denne situation, at det dog også en fordel at vide, hvad du reelt skal se efter, hvis du skal købe en rillefræser. Der er nemlig en lang række faktorer, der er vigtige at holde øje med, da de har stor betydning for dit valg. Er det første gang du skal købe en rillefræser, ved du dog måske ikke, hvad det er.

Du er dog så heldig, at du herunder kan læse meget mere om, hvad du især skal holde øje med, hvis du har i sinde at købe en rillefræser. Det kan give dig en bedre forståelse for, hvad der skal prioriteres ved valget af en rillefræser. Heldigvis er markedet stort, og det byder derfor på noget, der kan matche ethvert behov.

  • Driftseffekt: Det er ikke alle maskiner, der er lige effektive. Af den grund er det vigtigt at holde godt øje med driftseffekten. Det afhænger af dine behov, hvor stor en effekt, du skal bruge, men det vil dog ikke skade at have en effektiv rillefræser, uanset det tiltænkte formål.
  • Max. hastighed: Dette punkt læner sig en kende op ad ovenstående. Det er nemlig også et punkt, der er med til at vise, om det er en maskine, der er effektive eller ej. Her er der tale om den hastighed, som dens skive maksimalt kan køre rundt med.
  • Skæredybde: Skæredybden er bestemt også et relevant punkt. Det er nemlig vigtigt, at du kan bruge den til at skære dybt nok ind i væggen til, at du kan gøre plads til det, som du ønsker at gøre plads til. Kan du ikke det, så vil din rillefræser ikke være meget værd for dig.
  • Skærebredde: Her kan man sige det samme, som der står herover. Du skal sikre dig, at der er tale om en maskine, der kan skære i en bredde, der er egnet til det formål, som du skal bruge den til. Derfor er der også en fordel at vide, hvad du reelt set skal bruge maskinen til, før du køber den.
  • Vægt: Når du skal arbejde med en sådan maskine, er der en chance for, at du skal bruge den i en god rum tid. Derfor er vægten også vigtig. Det er nemlig ikke rart at arbejde med en tung maskine i flere timer. Tag derfor også gerne højde for vægten.
  • Klinge: Det er ikke alle rillefræsere, der bruger en klinge i samme størrelse. Det er derfor også en god idé at være opmærksom på dette, når du skal vælge. Her skal du igen tage højde for, hvad du egentlig skal bruge den til, da klingestørrelsen gerne skal passe til den konkrete opgave.

Du kan finde rillefræsere til ethvert behov

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde en ideel maskine til dit behov. Det kan du være helt sikker på, at du kan, da du kan vælge blandt et stort udvalg. Det er en klar fordel, da du derved er sikret, at du ikke skal være i tvivl om, hvorvidt du kan ende med at skulle gå på kompromis med de krav, du stiller til den.

Dog er det også vigtigt, at du er klar over, at det store udvalg kan medføre, at det kan være svært at finde lige dén maskine, der er den rette for dig. Af den grund er det vigtigt, at du sørger for at tage dig tid til at vælge med stor omhu. Det er nemlig med til at give dig en bedre chance for at træffe det helt rette valg.

Husk at tilkoble en industristøvsuger

Der er flere gode grunde til at sætte en industristøvsuger til en rillefræser:

  1. Støvreduktion: En industristøvsuger kan hjælpe med at reducere støvniveauet, når der arbejdes med en rillefræser. Rillefræsere genererer ofte en del støv, når de skærer i beton eller andre materialer, og dette støv kan være skadeligt for både mennesker og maskiner. Ved at tilslutte en industristøvsuger, kan støvet suges op og filtreres, så der ikke bliver spredt støv i omgivelserne.
  2. Forbedret synlighed: Når der er mindre støv i luften, er det lettere at se, hvad man laver, når man arbejder med en rillefræser. Dette kan gøre det nemmere at styre maskinen og skære præcise linjer, hvilket kan være særligt vigtigt, hvis der arbejdes med rillefræseren i et område med høj trafik, f.eks. på en vej.
  3. Forlænget levetid: Støv kan også være skadeligt for maskinens dele, hvilket kan føre til tidligt slid og nedsat levetid. Ved at sætte en industristøvsuger til rillefræseren, kan støvet holdes væk fra maskinens dele, hvilket kan forlænge maskinens levetid.

I alt kan sætte en industristøvsuger til en rillefræser være en god ide, da det kan bidrage til reduceret støvniveau, øget sikkerhed, forbedret synlighed og forlænget levetid.

Har du brug for at fræse fugerne ud i din murstensfacade, så skal du bruge en fugefræser.

Se tysk test af mest populære rillefræsere

5/5 - (2 votes)

Afisoleringstang – bedste modeller og priser

Tidligere artikel

Fodspa → Se bedste modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig