BoligHave og terrasse

Redskabsrum. Stort overblik over de mest solgte

0

Der skal mange redskaber til, hvis du skal holde din have ved lige. Derfor siger det sig selv, at du skal have et sted, hvor du kan have alle dine redskaber. Det betyder, at du skal have et redskabsrum, som du kan bruge til at opbevare alt fra koste til havemaskiner. Dem kan du heldigvis finde et stort udvalg af på markedet.

I og med, at du kan vælge dit redskabsrum fra et stort udvalg, er der selvsagt også stor forskel på dem. Derfor er det en god idé, at du forsøger at opnå et indblik i, hvad du faktisk er på jagt efter, før du går i gang med at lede. Gør du ikke det, kan du risikere at bruge lang tid på at lede i blinde, fordi du ikke ved, hvad du søger.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du er havnet på den rette side, hvis du er på jagt efter et redskabsrum. Her på siden kan du nemlig finde et stort udvalg af disse, hvorfor du også kan finde frem til mindst ét, der er som skabt til dig. Det er dog vigtigt, at du stadig har fokus på at vælge redskabsrum med afsæt i egne behov.

Få mere plads til opbevaring med et redskabsrum

For mange er et redskabsrum ikke til at undvære. De fleste vil nemlig gerne have god plads til opbevaring af deres redskaber, så de altid har et godt overblik over dem. Det er især, hvis du ofte går i haven eller du er gør det selv-person, at det er et klart must, at du får købt dig et redskabsrum, hvis ikke du allerede har ét.

Med et redskabsrum (eller et redskabsskur, som der også er mange, der kalder det) kan du nemlig let få mere plads til opbevaring. Det kan være af alt lige fra cykler til redskaber og maskiner. Det er dog ikke blot et sted, hvor du kan opbevare dine ting, men er også et sted, hvor du kan holde dine ting tørre og i ly for vind og vejr.

Der er op til flere redskabsrum, der kan købes komplette med både gulv og tag. Dertil kan du finde dem i alt lige fra træ og stål til vinyl. Blandt udvalget det store udvalg er det dog også muligt at finde både beklædning, døre, sokkeler mv. til dit redskabsrum. Det betyder, at du selv kan bygge et, hvis du har et ønske om dette.

Hvilket materiale skal mit redskabsrum være lavet af?

Det kan være svært for dig at vælge, hvilket materiale, som dit redskabsrum skal være lavet af. Typisk er stål og vinyl relativt let at have med at gøre, da det ikke kræver specielt meget vedligehold. Hvis du i stedet vælger træ, skal du være indstillet på, at det kræver en del behandling, men det kan dog holde sig flot i mange år.

Dertil er det også værd at nævne, at det er let at male og slibe træet, så det passer til din bolig og omgivelser. Derfor skal du tage det op til overvejelse, hvorvidt du er villig til at vedligeholde materialet, og hvilket af de tre materialer, der egner sig bedst til dig. Det er også en god idé at overveje, om du vil have et vindue i det.

Hvis det ikke blot skal bruges som et redskabsrum, men du også har i sinde, at det skal bruges som hobbyrum, er det rart med et vindue med naturligt lysindfald. Hvis du er sikker på, at du ikke får det brugt til andet, end opbevaring, giver det næppe mening med et vindue. Det kan du i så fald blot vælge at spare væk.

Hvor stort skal mit redskabsrum være?

Det er svært at give et konkret svar på, hvor stort et skur eller rum, du har brug for. Der er flere faktorer, der spiller ind her. Det handler dog i høj grad om, hvad du skal bruge det til at opbevare. Skal du blot bruge det til små redskaber? Eller skal du også bruge det til at opbevare familiens cykler og havemøbler om vinteren?

Hvis du skal bruge det til at opbevarer en del ting, er det vigtigt, at du har plads til det. Skal du bruge det til at opbevare cykler, møbler m.m., er du selvsagt nødt til at have god plads. Det er dog ikke alle, der har brug for dette. Er du sikker på, at du ikke får brug for pladsen, er der ikke nogen grund til at bygge et stort rum.

Ofte kan du bygge dit redskabsrum i forlængelse af garage, carport eller hus. Når du skal vælge, er det derfor en god idé at tænke over, hvordan det skal placeres. Hvis du beslutter dig for, at det skal placeres langs huset, er det ofte kønnest, hvis det ligger parallelt. Du kan dog også fx bygge det helt op ad din carport eller garage.

Vælger du i stedet, at dit redskabsrum skal placeres helt tæt ved hækken, får det ofte et harmonisk udtryk, hvis det følger hækken. Dertil skal du sikre, at det bliver placeret på et solid og plant underlag. Er jorden ikke solid og plan, er du nødt til at gøre det selv. Det er dog relativt let at gøre med de rette redskaber.

Købe et færdigt redskabsrum eller bygge fra bunden?

Hvis du har i sinde at bygge et redskabsrum i din have, skal du gøre op med dig selv, om det skal være en færdig løsning eller du vil bygge det fra bunden. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men de fleste vælger dog at købe et færdigt rum på nettet, som de blot skal montere selv, da det er både lettest og billigst.

Derfor er en af de klare fordele ved at vælge et færdigt rum, at det er nemt og billigt. Hvis du i stedet vælger at bygge det fra bunden, kan det ende med at blive dyrt, hvis du ikke selv kan finde ud af det, men har brug for hjælp fra en håndværker. Derfor er det også noget, som du skal overveje meget nøje, om du vil gøre.

En fordel ved at få det bygget fra bunden er dog, at du selv er herre, hvordan det skal se ud, hvor stort det skal være osv. Hvis du ved, at du har nogle meget specifikke krav og ønsker, som et færdigt redskabsrum ikke vil kunne opfylde, er det bedre at få bygget ét fra bunden.

Indretningen af dit redskabsrum er vigtigt

Hvis du vil være sikker på, at du får mest muligt ud af dit redskabsrum, er det vigtigt, at du sikrer, at det er indrettet ordentligt. Er det ikke det, er der en stor del af den samlede plads, der kan ende med at gå til spilde. Derfor er det vigtigt, at du tænker over dette, når du begynder at indrette det med dine redskaber osv.

Hvis du ved, at du skal bruge dit nye rum til at opbevare en del ting, er det i høj grad vigtigt at have fokus på indretningen. Faktisk kan du få plads til rigtig mange ting på begrænset plads, hvis blot du tager dig god tid til at indrette det ordentligt. Du skal derfor ikke blot begynde at smide dine redskaber osv. tilfældigt ind.

Giv denne post en karakter

Redskabsskur. Find det rigtige redskabsrum

Tidligere artikel

90×200 Topmadras. Stor guide til køb af den rigtige Topmadras

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig