Bedste pull up bar tilbud
Træning og fitnessTræningsudstyr

Pull Up Bar – stort udvalg til træningen

0

Der findes et hav af træningsredskaber, der kan bruge i eget hjem. Flere af dem optager dog en del plads, og det er ikke alle, der har areal til dette i hjemmet. Er du en af dem, der gerne vil hjemmetræne, men er pladsen er begrænset? I så fald kan den pull up bar vise sig som et formidabelt træningsredskab.

Til trods for, at det er et relativt simpelt redskab, er der dog visse forskelle mellem de mange varianter. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig pull up bar. I stedet skal den vælges med afsæt i egne kriterier og et fokus på kvalitet.

Heldigvis har vi gjort dette nemt, ved at samle en række pull up bars i høj kvalitet herunder.

Hvad er en pull up bar?

Det er vigtigt, at det gøres klart, hvad en pull up bar egentlig er. Det er et meget basalt, men dog også yderst effektivt træningsredskab. Det er et desuden et redskab, hvor du bruger din egen kropsvægt til træningen. Selve baren er blot bestående af en monteringsdel og selve stangen – som sagt er det meget basalt.

Den mest populære træningsøvelse på en sådan bar, er selvfølgelig såkaldt pull ups. Det bør desuden også kaldes for en chin up bar. En af de klare fordele ved en sådan bar er, at du selv kan bestemme, hvor hård en træning du vil have. Dertil kan den bruges til et nærmest ubegrænset antal træningsøvelser.

Dette betyder, at det kun er egen fantasi, der sætter grænser for, hvad der er muligt med en pull up bar.

En pull up bar til døren er det mest populære valg

Som tidligere angivet findes der en række forskellige varianter af pull up bars. Det er ikke dem alle, der tiltaler dig eller harmonerer med dine træningspræferencer. Dette ændrer dog ikke på, at der især er en af disse varianter, der skiller sig ud. Det er nemlig meget populært at vælge en såkaldt pull up bar til dør.

Fordelen ved en sådan bar til dørkarmen er, at der ikke er behov for at have den hængende, når den ikke er i brug. Det er dét, der tiltaler de fleste. En ting er nemlig, at det er pladsbesparende, men noget helt andet er, at det er de færreste, der rent faktisk har lyst til at have en permanent pull up bar hængende på væggen.

Som følge af dette, har denne variant også været klart at foretrække blandt de fleste, der har købt en pull up bar. Det er også ganske forståeligt. Der er dog en række ting, der er vigtige at være klar over, hvis du køber en sådan variant, da den ikke er fastmonteret i væggen:

  • Du må aldrig købe et af de helt billige produkter, da der er sammenhæng mellem pris og kvalitet
  • Du skal altid huske at sikre, om din dørkarm reelt set kan holde til det. På den måde undgår du ikke blot selv at komme til skade, men også at påføre din dørkarm skader

En pull up bar til væg og loft er et mere sikkert valg

Der skal ikke herske tvivl om, at du nemt kan komme til skade med en pull up bar, hvis du ikke ved, hvad du laver. Derfor er det heller ikke noget, du blot skal kaste dig hovedkulds ud i. Tværtimod skal du altid læse den medfølgende manual, så du ved, hvordan den skal monteres mv. Dette højner nemlig sikkerheden markant.

Du bør dog være opmærksom på, at sikkerheden generelt er højere med en pull up bar til væg eller loft. Det er den, da din bar derved er monteret i væg eller loft, frem for blot at være spændt fast i din dørkarm. Hvis du vil være sikker på, at du ikke går på kompromis med sikkerheden, er dette derfor det mest optimale valg.

Her er det dog vigtigt, at det er gjort klart, at der er tale om en permanent løsning. Som det også er antydet herover, er det nemlig en bar, der skal skrues direkte fast i enten væg eller loft. Derfor kan du ikke tage den ned efter endt træning, som det er tilfældet med den pull up bar, der blot skal monteres i en dørkarm.

Hvem kan få gavn af en pull up bar?

Alle kan få gavn af en pull up bar. Det er gældende, uanset om du er motionist, sportsudøver eller noget helt tredje. Som tidligere angivet, er der et hav af øvelser, der kan laves med en sådan bar. Derfor er der selvfølgelig også nogle af dem, der vil være til gavn for dig.

I og med, at der er tale om et meget fleksibelt træningsredskab, anvendes det også af rigtig mange. Det er dog især et redskab, der er anvendt af folk, der træner hjemme, da en stor del af din træning faktisk kan klares med den. Derved undgår man at skulle investere i et hav af andre redskaber.

Giv denne post en karakter

Trappestige. Stor Guide til det bedste køb

Tidligere artikel

Slagboremaskine. Se danskernes fortrukne i 2023

Næste artikel

Du kan måske også lide