BoligHave og terrasse

Plantebord. Guide til bedste bord til drivhus og terrasse

0

Et plantebord kan tjene mange formål. Du kan bruge det, når du skal arbejde med planter – det kan fx være i tilfælde af, at de skal ompottes. Du kan dog også bruge et plantebord til at opbevare dine trofaste redskaber, blomsterkrukker, vandkande mv., som alle er rare at have ved hånden, når denne type arbejde skal udføres.

Du kan bruge et plantebord til en lang række formål, men det er ikke sikkert, at du skal bruge det til alle dets formål. Derfor er der også forskel på, hvad folk kræver af et plantebord. Heldigvis kan du her på siden finde et stort udvalg af plantebord, hvorfor du blandt dette udvalg garanteret også finder et ideelt bord for dig.

Hvad bruger man et plantebord til?

Som der også er givet udtryk for herover, kan et plantebord bruges til mange formål. Af denne grund er det vigtigt at vælge dit bord med fokus på, hvad du skal bruge den til. De fleste vælger dog at bruge det til enten forspiring af frø eller når deres planter skal ompottes, eller de skal have blomster i deres krukker.

Af den grund er det også yderst praktisk at have et sådant bord. I mange tilfælde kan det faktisk virke som et godt alternativ til køkkenbordet, bryggers eller garagen. Når alt kommer til alt, er det dog helt op til dig selv, hvad du ønsker at bruge det til. Fx er der også mange, der vælger at placere deres plantebord i drivhuset.

En af de klare fordele ved at bruge et plantebord er, at du kan anrette dine planter i ordentlig højde. Hvis du skal sidde på hug eller på knæ, er det ikke altid en optimal arbejdsstilling. Det kan du heldigvis undgå ved at investere i et plantebord, da et sådant bord netop giver dig mulighed for at få en ordentlig arbejdshøjde.

Hvordan finder jeg det rette plantebord?

Du kan finde rigtig mange planteborde på det danske marked. Det er derfor langt fra dem alle, der er noget for dig. Af den grund er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Du skal nemlig sikre, at du ender med at få købt dig et plantebord, der lever op til dine krav, og som er i stand til at dække dine behov.

Derfor skal du fx sørge for, at det har en størrelse, som egner sig til dig. Du kan finde planteborde i et væld af forskellige størrelser. Det anbefales derfor, at du bruger lidt tid på at finde ud af, hvad den rette størrelse er for dit vedkommende. Du skal nemlig sikre dig, at du får købt et bord, der hverken er for stort eller småt.

Du bør overveje at købe et bord på hjul

Du kan vælge mellem rigtig mange planteborde på det danske marked. Det er dog langt fra dem alle, der er udstyret med hjul. Det er en skam, for der er faktisk rigtig mange fordele ved at vælge et bord med hjul, hvis det skal bruges som plante- eller anretterbord. Derfor bør du naturligvis også tage dette op til overvejelse.

Den klare fordeler, at det er muligt at flytte det rundt i din have, dit drivhus e.l. efter behov. Det er dog ikke det eneste. Skulle det fx ske, at det lige pludselig bliver dårligt vejr, og det begynder at regne rigtig meget, så er det nemt at flytte bordet ind i redskabsrummet eller garagen, så du ikke skal stå ude i regnvejret.

Derfor er du også sikret, at du kan få lov til at stå i tørvejr og ordne dine planter. Det kræver dog, at du rent faktisk har plads til dette i fx et drivhus, et skur eller en garage. Hvis du ikke har det, så skal du overveje, om du har et andet sted, hvor du kan stå i tørvejr med dit bord – det kan fx være på en overdækket terrasse.

Ydermere er det selvfølgelig også bare en fordel, at du kan flytte rundt på det, hvis du vil bruge det forskellige steder. Hvis du har intentioner om at bruge det som anretterbord i hele haven, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en model med hjul. Hvis du ikke gør det, kan det være meget besværligt at flytte rundt på.

Mange planteborde kan også tjene andre formål

På trods af, at der er tale om et plantebord, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan bruges til andet. Der er op til flere af de modeller, der er at finde på markedet, som er så solide og robuste, at du også kan bruge dem til andre formål. Det medvirker dog blot til, at det giver bedre mening at købe sådanne borde.

Eksempelvis er der op til flere af dem, som du sagtens kan have stående permanent inde i drivhuset. Der er også en lang række af dem, som du kan have stående ved siden af grillen. Det er næsten op til dig selv at vurdere, hvor det skal bruges. Skal det være robust, bør du gå efter et plantebord, der er lavet i stål og træ.

Planteborde kan fås i mange prisklasser

Du skal ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan finde et plantebord, der har en pris, som du kan være med på. Du skal heller ikke være bekymret for, om du kan finde frem til et plantebord, der lever op til dine øvrige krav. Udvalget af planteborde på det danske marked er nemlig i den høje ende.

Hvis du har intentioner om at investere i et plantebord, skal du derfor ikke bekymre dig for, om du kan finde et bord, der er som skræddersyet til dig. Af denne grund er der heller ikke grund til at gå på kompromis med nogle af dine krav – det kræver dog, at du er villig til at betale for dine krav.

Til trods for, at et plantebord kan fås til en meget lav pris, er det ofte værd at betale en kende ekstra. For den ekstra sum penge får du typisk en højere kvalitet og derfor et mere solidt bord.

Giv denne post en karakter

80×200 Springmadras – mange valgmuligheder

Tidligere artikel

Bosch boremaskine

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig