Havemaskiner

Plæneklipper med elstart. De mest solgte modeller

0

Du kan finde rigtig mange forskellige plæneklippere på det danske marked. Derfor er det ikke altid lige nemt at vælge en model, der harmonerer godt med dine krav og behov. Af denne grund er det vigtigt, at det sker med stor omhu, da det giver dig bedre forudsætninger for at vælge en plæneklipper, der er ideel for dig.

Har du en meget stor græsplæne, kan det være nødvendigt med en plæneklipper med benzinmotor. Det er ikke altid et krav, men en sådan maskine er dog betydeligt mere effektiv, end fx en batteridrevet model. Hvis du ikke vil bruge for lang tid på at klippet græsset på din store plæne, er en benzinmodel det bedste valg.

I denne forbindelse er der dog også mange overvejelser, der skal gøres. Det er blandt andet en god idé, at du overvejer, hvorvidt den skal have elstart. Det er der flere fordele ved, så selvom det koster en smule mere, er det penge, der er godt givet ud. Disse benzindrevne plæneklippere finder du et stort udvalg af herunder.

Bedst i test

Premium 5370TR/WE (el-start)

 på lager
Texas.dk
opdateret 13. maj 2024 02:44

Hvorfor skal jeg vælge en plæneklipper med elstart?

Hvis du har i sinde at købe en ny plæneklipper, er der – som sagt – mange faktorer, der skal overvejes. Derfor er det et valg, der skal træffes med stor omhu, hvis du vil sikre, at du ender med at vælge den rette model. I de fleste tilfælde er det især valget af drivkraft, der skal bruges mest tid på at overvejes.

I dag kan du nemlig finde plæneklippere, der er enten el-, batteri- eller benzindrevet. Der er mange, der helst ser, at de kan vælge en model, der er enten el- eller batteridrevet. Det er der flere årsager til, men typisk er det en kombination af, at der er penge at spare, og at disse modeller er betydeligt mere lydløse.

Hvis du ved, at du er nødt til at have en maskine, der har en masse kraft at byde på, er der dog ikke nogen vej udenom en benzinmodel. Det er ganske vist ikke helt så billigt, men dine penge er dog godt givet ud, da det medvirker til, at du bliver markant hurtigere færdig med dit arbejde, da den er mere kraftfuld.

Har du prøvet at arbejde med en benzinplæneklipper før, ved du også, at de fleste startes ved at trække i en såkaldt startsnor. Det er dog ikke alle, der har kræfter nok til at tænde via en startsnor. Er du en af dem, der ikke helt har kræfter nok, eller blot ønsker at undgå det, skal du vælge en model med elstart i stedet for.

Hvordan fungerer elstart på en benzinplæneklipper?

Det kan måske lyde besynderligt, at der er elstart på en benzinplæneklipper. Det er dog muligt at få. Vælger du at købe en sådan model, slipper du for at skulle starte plæneklipperen via en startsnor. I stedet skal du blot trykke på en knap, hvorefter din plæneklipper starter. Det bliver ganske enkelt ikke lettere.

Derfor er der mange, der foretrækker en sådan maskine, da de derved undgår at skulle hive og trække i en snor, for at få gang i deres plæneklipper. Det er især en fordel for ældre eller for folk, der fx har dårlig ryg, da det derved kan være svært. Så er det betydeligt nemmere blot at kunne tænde via en knap.

I og med, at det er en yderst nem måde at starte en plæneklipper på, er der derfor også mange, der vælger denne løsning. Det er ganske forståeligt, da man derved kan undgå besværet ved at hive og trække i en snor. Det er dog vigtigt, at det understreges, at du som regel er nødt til at betale en højere pris for en sådan model.

Der er også andre parametre, der skal være i fokus

Hvis du har i sinde at købe en benzinplæneklipper, er der mange faktorer, der skal være i fokus. Derfor er det ikke nok, at du beslutter dig for, at du ønsker at købe en plæneklipper med elstart. Det er ikke nok, at du ved det, da der også er en lang række øvrige parametre, der har stor betydning for dit valg af en plæneklipper.

Det afhænger naturligvis meget af dine egne krav, men der er dog også en række parametre, der altid bør være i fokus, når du skal købe en plæneklipper. Det gør sig gældende, uanset om det er en plæneklipper, der er drevet af el, batteri eller benzin. Fx skal du sikre, at den har kapacitet nok til at klippe din græsplæne.

Det er nemlig ikke alle benzinmodeller, der ikke har en lige stor tank. Da den er drevet af benzin, er du nødt til at vælge en model, der har en tank, der giver dig rækkevidde nok til at klare hele græsplænen. Det er dog ikke specielt svært at finde ud af, da det er noget, der står angivet hos langt de fleste webshops.

Ergonomien er også et vigtigt aspekt

Det er ikke rart at skubbe rundt med en plæneklipper, hvis ikke den er ergonomisk indstillet. Derfor er du også nødt til at have fokus på ergonomien. Det kan virke som om, at alle modeller er ens på dette punkt, men det er bestemt ikke tilfældet. Derfor er det også et aspekt, som er meget vigtigt at have fokus på ift. dit valg.

Du skal bl.a. sikre, at det er muligt at indstille på højden af styret. Hvis det ikke er det, er det ikke sikkert, at det er muligt at få en korrekt arbejdshøjde. I de fleste tilfælde er det dog muligt, men det er det ikke på alle, og netop derfor er det uhyre vigtigt, at du sørger for at tage højde for det, når du vælger.

Håndtaget skal selvfølgelig også være ergonomisk korrekt udformet. Det skal være rart at holde om det – også selvom du skal bruge det i relativt lang tid ad gangen. Det er ofte også en fordel, hvis det er beklædt med et behageligt materiale, da det også vil medvirke til, at du ikke får ondt i hænderne.

5/5 - (1 vote)

Værkstedsbord. Find det rigtige arbejdsbord til værkstedet

Tidligere artikel

STANLEY høvl. Stor guide til bedste køb

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner