pladevibrator
Havemaskiner

Pladevibrator‌. Find den bedste pladevibrator lige her!

0

Et flot og plant fliseområde kræver et plant og stabilt underlag. Til bedst at opnå dette, skal du have fat i en pladevibrator. Hvis du står over for at skulle anlægge en ny terrasse, indkørsel eller et tredje fliseområde ved dit hjem, vil du næppe få et lige så godt resultat, hvis det forberedende arbejde ikke er gjort ordentligt.

Hvis du er på jagt efter en pladevibrator, er du havnet på den rette side, uanset hvad den skal bruges til. Her på siden finder du nemlig et stort udvalg af pladevibratorer, hvorfor du med garanti også kan finde en ideel model for dig. Det er vigtigt at huske, at du skal vælge med fokus på egne behov, driftssikkerhed og kvalitet.

Hvordan virker en pladevibrator?

En pladevibrator er en tung maskine, der gør brug af vibrationer til at komprimere et underlag. Den består af en bundplade, en vibrationsenhed og en motor. For at sige på det simpel vis, så ryster den ganske enkelt det underlag, den kører på, så mindre korn falder ned i hulrum mellem større korn, så man undgår lufthuller.

Det er med til at sikre, at du til sidst står med en plan og stabil flade. Hvis du har brug for et perfekt underlag, hvor du kan lægge fliser eller deslige, er en pladevibrator en maskine, der kan være til stor gavn. Det kan fx vise sig at være yderst relevant, hvis du skal have lægge nye fliser til en indkørsel, terrasse eller noget tredje.

Faktisk er den helt uundværligt, hvis du skal anlægge et større område med fliser. Den sikrer nemlig et plant og jævnt underlag, hvilket er vigtigt, hvis et godt resultat skal opnås. Det medfører blandt andet, at du ikke skal være bekymret for, hvorvidt din flisebelægning med tiden vil synke ned eller tilmed falde sammen.

Typisk bliver en pladevibrator brugt på underlaget, før man går i gang med at lægge fliser. Maskinen kan dog også sagtens bruges ovenpå eksisterende fliser og belægningssten. Her kan den blandt andet bruges, hvis du ønsker at gøre en nuværende fliseterrasse e.l. mere plan. Det er dog ikke altid, at det er helt så nemt at gøre.

Du skal bruge en gummimåtte på fliser

Hvis du skal bruge den til at køre hen over belægningssten, er det vigtigt, at du monterer en gummimåtte på bundpladen. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du ender med at skade fliserne. Husker du at bruge en sådan måtte, er det nemt at rette dine fliseroverflader, så du vil stå tilbage med et flot og jævnt resultat.

Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at en pladevibrator er en meget kraftig maskine. Til trods for, at de fleste modeller har et håndtag, der er affjedrende, skal du også forvente, at den afgiver nogle rystelser, når du går med den. Af denne grund kan det også være hårdt arbejde at gå rundt med en tung plade vibrator.

Derfor er det vigtigt at holde nogle pauser undervejs, så din krop ikke ender med at blive overbelastet. Dertil er det også vigtigt, at du sørger for at holde øje med løse dele på den. I og med, at den hele tiden ryster og vibrerer, er der en risiko for, at de ryster sig løse. Sker det, skal de hurtigst muligt spændes til igen.

Når du bruger en så tung og kraftig maskine, er det altid vigtigt at være varsom. Hvis du ikke er forsigtig, kan du ende med at komme slemt til skade. At køre din fod over e.l. med en sådan maskine er ikke sjovt, og derfor kræver det bestemt også dit fulde fokus at benytte en pladevibrator – uanset hvilken opgaven den bruges til.

Sådan vælger du den rette pladevibrator

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det ikke er billigt at købe en pladevibrator. Faktisk er det en både dyr og stor maskine, hvorfor det også er en større investering, når du skal købe en pladevibrator. Af denne grund er det en god idé at bruge lidt tid på at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke konkrete behov og krav du har.

En af de første overvejelser er vægten på maskinen. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvor tung den skal være. Det kan være svært at regne ud, hvis du er relativt grøn på området, men en god tommelfingerregel er, at du skal regne med, at jo tungere trafikken på belægning vil være, jo tungere skal din pladevibrator også være.

Yderligere er det også klogt at tænke på størrelsen af tanken i maskinen. Den har nemlig også indflydelse på vægten, men den har dog også betydning for, hvor lang tid du kan bruge maskinen, før du er nødt til at fylde mere benzin på. Skal den bruges til et stort fliseområde, skal du vælge en model med en god størrelse tank.

Dertil bør det også næves, at du kan finde en række modeller med hjul, der gør, at det er let at flytte på dem. Det er en klar fordel, hvis du har en opgave, der kræver, at du bruger en meget tung pladevibrator. Derved er du sikret ikke at skulle slæbe rundt på den, hvilket kan skåne din krop for den store belastning herved.

Det er vigtigt at vælge en maskine, der er ergonomisk

Når du bruger en pladevibrator, er det næppe blot i et par minutter. Det er en maskine, man som regel bruger i en del tid, for at få sin opgave løst. Af den grund er det også uhyre vigtigt at sørge for at vælge en maskine, der er ergonomisk indrettet. Det betyder selvfølgelig, at det er et aspekt, der også skal undersøges nøje.

Her er det bl.a. værd at holde øje med, om det er muligt at indstille højden på håndtagene. Derved har du en måde, hvorpå du kan indstille den, så den passer perfekt til netop din højde. Det er dog ikke nok, at det er muligt – det skal også være nemt. Det er nemlig ikke noget, man har lyst til at bøvle med i for lang tid.

Sørg også for at vælge en model, der er forsynet med vibrationsdæmpere, så det ikke er et problem at arbejde med maskinen i længere tid. Desuden er du også nødt til at tage op til overvejelse, hvor stor en plade, der skal være på den. Der er både fordele og ulemper ved en større plade, da den typisk er en del tungere.

Dog sikrer det også, at du kan udføre dit arbejde på kortere tid, da du kan køre hen over et større område på én gang. I de fleste tilfælde kan den yderligere vægt godt betale sig at acceptere, hvis du får en større plade på din pladevibrator. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke skal bruge den i for lang tid, før du er færdig.

Prisen er også en vigtig faktor

Det er heller ikke til at komme udenom, at prisen er en vigtig faktor. Det er dog vigtigt, at du ikke blot køber en vilkårlig model, fordi den er billigere. Det er bedre, at du går på jagt efter et godt pladevibrator tilbud, der lader dig købe en velrenommeret model til en nedsat pris. På den måde får du mere for dine penge.

Giv denne post en karakter

Makita tykkelseshøvl. Se 10 populære modeller her

Tidligere artikel

Arbejdsbord – uundværlig i værkstedet

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner