Overtræk havemøbel
BoligHave og terrasse

Overtræk til havemøbler. Mange forskellige størrelser

0

Du vil sikkert gerne passe bedst muligt på dine havemøbler. Det er ganske vist møbler, der er lavet til at blive brugt udenfor, men derfor slides de alligevel af dansk vind og vejr. Har du brugt mange penge på dine møbler eller har du dem blot meget kært, er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at passe godt på dem.

Der er flere måder at gøre dette på. Nogen mener, at man skal tage møblerne ind, hvis det bliver uvejr. Det kan virke som en god løsning, men det er dog også noget omstændigt. I stedet bør du investere i et overtræk til dine havemøbler, som kan give møblerne den nødvendige beskyttelse, når vejret er skidt.

Hvorfor skal jeg købe overtræk til mine havemøbler?

Der er flere årsager til, at du bør købe overtræk til dine havemøbler. Det handler dog i høj grad om, at det er med til at forlænge levetiden af møblerne. Et sådant overtræk er nemlig udviklet til at beskytte dine møbler bedst muligt mod regn og fugt. Som følge af dette, kan det faktisk også forlænge levetiden af dem.

Dog er det ikke kun med til at forlænge dine havemøblers levetid. Det er også i stand til at sikre, at møblerne forbliver flotte at se på. Her skal det dog nævnes, at det ikke er nok, at du overdækker dem. Du er også nødt til at rengøre dem jævnligt, hvis du vil sikre, at de holder i flere år, samt altid er pæne at se på.

Når du skal købe overtræk til havemøbler, er der faktisk flere ting, der skal overvejes. Til trods for, at det er et relativt simpelt køb, skal du alligevel træffe dit valg med omhu. En række af de faktorer, der skal overvejes, er dog vigtigere, end andre. Det er ensbetydende med, at det også er dem, der skal have mest fokus.

Vigtigt at købe overtræk til havemøbler i rette størrelse

Hvis du har besluttet dig for at købe overtræk til dine havemøbler, giver det næsten sig selv, at størrelsen er et af de vigtigste punkter. Det hjælper nemlig ikke det store, at du investerer i et overtræk til møblerne, hvis ikke det passer i størrelsen. Men hvordan finder man så ud af, hvad den rette størrelse er?

Når du skal finde et sådant overtræk til dine havemøbler, skal du vælge med afsæt i størrelsen på bordet og lægge ca. 20 cm ekstra til. Det skal du dog kun gøre på de sider, hvor du har dine havestole placeret. Husk at det er 20 cm pr. side, og ikke 20 cm totalt, der skal lægges til, da du ellers vil få et for lille overtræk.

Har du et havebord, der måler 90 x 160 cm, hvor dine stole står på den lange side, skal du derfor investere i et overtræk, der måler min. 130 x 160 cm. Gør du ikke det, er du nemlig ikke sikret, at der er plads til stolene under overtrække. Er der ikke det, så får dine møbler selvfølgelig ikke den beskyttelse, der var tiltænkt.

Hvis du har svært ved at finde et overtræk, der har den helt perfekte størrelse, er det desuden altid bedst at købe et, der er en tand større. Du bør i hvert fald ikke vælge et, der er en tand mindre, da det vil resultere i, at det er for svært at få det på. Derfor er det altid bedre at gå efter et overtræk, der er en smule større.

Dit havemøbelovertræk skal være slidstærkt og vejrbestandigt

Det nytter ikke at give en masse penge for et overtræk til dine havemøbler, hvis det ikke virker. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Dertil er det også lige så vigtigt, at du sørger for at vælge et overtræk, der er slidstærkt og vejrbestandigt. Det er nemlig ikke alle overtræk, der er det.

I denne forbindelse bør det nævnes, at det især er overtræk, der kan købes til en meget lav pris, der ikke altid er lige effektive. Det betyder, at det som regel bedst kan betale sig helt at undgå de billige modeller. Du kan godt købe et overtræk til en god pris, men de helt billige overtræk vil dog sjældent være dine penge værd.

Indstil derfor dig selv på, at du vil være langt bedre tjent ved at investere en smule mere. Det er dog penge, der er rigtig godt givet ud, da du kan forlænge levetiden på dine havemøbler. Det vil især være penge, der er godt givet ud, hvis du har investeret i nogle meget dyre havemøbler, da du de derved er vigtige at passe på.

Af denne grund bør du heller ikke tøve med at anskaffe et overtræk til dine havemøbler, da det kan vise sig at være yderst effektiv, til trods for, at det er meget simpelt.

5/5 - (1 vote)

DeWalt boremaskine

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig