ElværktøjHækkeklipperMetaboVærktøj

Metabo hækkeklipper. Se anbefalede modeller

0

Du er næppe i tvivl om, at du har mange valgmuligheder, hvis du ønsker at købe en ny hækkeklipper. Udvalget udgøres nemlig af rigtig mange producenter, der hver især har mange modeller i deres sortiment. Af denne grund kan det være vanskeligt at udvælge en ideel maskine, der er i høj kvalitet og kan dække dine behov.

Er du ikke villig til at gå på kompromis med styrken og kvaliteten, er Metabo et rigtig godt bud. Med Metabo får du nemlig tysk kvalitet, hvorfor du ikke bør betvivle postulatet om, at de leverer nogle af markedets mest kvalitetsrigtige hækkeklippere. Dog betaler du naturligvis en højere pris for den øgede styrke og kvalitet.

Hvis du vil være sikker på, at du får anskaffet dig en driftssikker og effektiv hækkeklipper, er Metabo bestemt ikke et skidt valg – tværtimod. Har du besluttet dig for, at du ønsker at indlede jagten efter en hækkeklipper fra Metabo, er du havnet på den rette side. Herunder finder du nemlig et stort udvalg af deres hækkeklippere.

Du skal vælge mellem en el- eller batteridrevet hækkeklipper

Når du skal købe en hækkeklipper, er der flere aspekter, der skal overvejes. Har du besluttet dig for, at du vil købe en maskine fra Metabo, er næste skridt at vælge mellem en el- eller batteridrevet model. Der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor det er dine egne behov, der skal diktere dit valg.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er det ene eller det andet, der er det rette valg for dig? Heldigvis kan du herunder blive klogere på, hvad der er af fordele og ulemper forbundet med at vælge henholdsvis en batteridrevet og en eldrevet hækkeklipper. Med afsæt i denne information kan du nemmere vælge den rette model.

Metabo-hækkeklipper med batteri

Hvis du køber en batteridrevet model fra Metabo, køber du også en hækkeklipper, der kan bruges overalt i din have. Den er nemlig ikke forsynet med en ledning, hvorfor du ikke vil være begrænset af længden på den. Dertil drives den heller ikke af benzin, hvorfor du ikke skal sikre, at der er benzin i en tankbeholder.

Det er dog ikke til at komme udenom, at du stadig er begrænset. Et batteri kan nemlig ikke køre til evig tid. Du vil derfor være begrænset i forhold til levetiden på dens batteri. Hvis du har en stor hæk, skal du derfor ikke forvente at kunne klippe hele hækken på en enkelt opladning – alt afhængigt af dit valg af model.

Beslutter du dig for at købe en model med batteri, er det derfor en god idé at købe et ekstra batteri til. Det sikrer nemlig, at du let kan skifte til et nyt batteri, hvis det første er løbet tør. Desuden er det også en relativt billig maskine at reparere, hvis det skulle vise sig at blive aktuelt.

Fordele:

 • Billig i både anskaffelse og reparation
 • Støjsvag
 • Nem at betjene
 • Lav vægt
 • Kan bruges overalt

Ulemper:

 • Skal ofte oplades
 • Typisk mindre kraftfuld end alternativerne

Metabo-hækkeklipper med ledning

På lige fod med, at der er fordele ved at vælge en Metabo hækkeklipper batteri, er der også en række fordele ved at vælge en Metabo hækkeklipper el. Det er netop derfor, at det handler om at vurdere egne behov, da du skal vælge ud fra disse. Forskellene på de to typer er dog forholdsvis minimale.

En hækkeklipper med ledning kan fx også bryste sig af at være støjsvag. En batteri- og eldrevet model støjer nogenlunde lige meget, men de benzindrevne er derimod meget højlydte. En fordel, som en hækkeklipper med ledning har, som en model med batteri ikke har er, at du aldrig kommer til at løbe tør for strøm.

Det kræver dog, at du altid har adgang til et strømudtag. Har du ikke det, så kan du ikke bruge en model med ledning. Dertil er du også nødt til at passe godt på under hækkeklipningen. Hvis du ved et uheld ender med at få klippet ledningen over, så er det ikke kun ledningen, men faktisk hele maskinen, der er ødelagt.

Hækkeklippere med ledning er ofte også lette. De har nemlig ikke en tung benzinmotor eller et batteri, hvilket sparer en del vægt. Det er selvfølgelig en fordel, da det ikke er lige så hårdt at løfte dem. Det er dog særligt noget, der kommer dig til gode, hvis du har en stor hæk, og derfor skal klippe hæk i lang tid ad gangen.

Fordele:

 • Er både billig i anskaffelse og reparation
 • Løber aldrig tør for strøm
 • Nem at betjene
 • Har en lav vægt
 • Larmer ikke

Ulemper:

 • Kræver adgang til et strømudtag
 • Man skal passe på, at man ikke får klippet ledningen over
 • Har en mindre kraftig motor, end en benzindrevet model

Metabo har fokus på både komfort og vægt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal være i fokus, hvis du står over for at skulle købe en ny hækkeklipper. Derfor er der også mange, der har svært ved at finde frem til den helt rette model. En af de ting, som du bør have fokus på, er at sikre, at du vælger en model med god komfort og en lav vægt.

Hvad det betyder er, at du skal gå målrettet efter en model med et ergonomisk håndtag. Ved at gøre dette, er du nemlig sikret, at det er behageligt at klippe din hæk – også selvom det tager et stykke tid. Du vil nemlig ikke få ondt i hænder og arme, hvis den er udformet på komfortabelt og ergonomisk korrekt vis.

Desuden er vægten også en af de faktorer, der er vigtige. Benzindrevne modeller er meget tunge, og af den grund har Metabo ikke fokus på disse modeller. For tyske Metabo er det nemlig vigtigt at sikre, at komforten er i top og vægten er i bund. De ved nemlig, hvor meget det betyder for brugeroplevelsen.

Det er naturligvis blot endnu en god grund til at købe en hækkeklipper fra Metabo. De beviser nemlig, at de formår at kombinere lav vægt, høj komfort og sublim styrke.

Giv denne post en karakter

Ryobi overfræser. Stor guide til bedste køb

Tidligere artikel

Gummifliser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj