PlejeTræning og fitness

Massagepude

0

En massagepude et af de mest populære massageapparater på markedet. Det er nemlig et apparat, der kan lindre smerte og spændinger i både ryg, nakke, lænd m.m. Med andre ord, er det et massageapparat, der kan tjene rigtig mange formål.

Hvad er en massagepude?

En massagepude er et massageapparat. Og faktisk et ganske simpelt ét af slagsen. Det kan anvendes til mange formål, da udformningen af puden medfører, at den kan massere mange forskellige områder på kroppen.

Massagepuden er bestående af en række mindre kugler, der kan indstilles til at bevæge i forskellige mønstre. Som et resultat heraf, kan den give en god, dybdegående massage af blandt andet ryg, nakke, skuldre og lænd.

De små kugler inde i puden kan ved hjælp af et panel på puden, en medfølgende fjernbetjening eller en applikation indstilles og justeres. Derfor kan du selv styre, hvordan de skal bevæge sig, hvor hårdt et tryk de skal levere mv.

På nogle modeller er det kun muligt at indstille dem til at rotere i samme retning. Andre modeller tillader dig at indstille kuglerne til at køre både med og mod urets retning.

Hvorfor bør man bruge en massagepude?

En massagepude fører rigtig mange fordele med sig. Mange tror, at den blot kan hjælpe med at lindre smerter og spændinger samt massere ømme muskler. Det er naturligvis en stor del af dens formål, men fører faktisk også flere andre fordele med sig.

I og med, at der er et utal af fordele forbundet med at købe og bruge en massagepude, bør du heller ikke tøve med det. Når du bruger en massagepude, kan du blandt andet nyde godt af de følgende fordele:

Kan afhjælpe hovedpine og migræne

Du er næppe uenig i, at massage er rigtig dejligt. Faktisk er det grund nok i sig selv til at få massage. Faktum er dog, at det også gør godt for meget andet. Det har nemlig en lang række positive virkninger, når din krop bliver masseret – hvis altså det er en dybdegående massage.

Blandt andet medfører det, at den kan hjælpe dig af med affaldsstoffer og spændinger i og omkring muskulatur og led. Det giver ikke blot en effekt på din muskulatur og dine led, da affaldsstoffer, spændinger og myoser også kan give andre bivirkninger.

En ophobning af både affaldsstoffer, spændinger og myoser kan nemlig give bivirkninger i form af hovedpine eller migræne. Er du ramt af jævnlig hovedpine eller migræne, kan massage derfor være med til at afhjælpe dette.

Udleder endorfiner

Det er intet nyt, at massage er i stand til at udlede endorfiner i kroppen. Det er vigtigt, at endorfiner udledes i kroppen, da det har en rigtig god virkning på kroppen. Af samme grund er endorfiner faktisk også kendt som kroppens egen morfin.

Endorfiner udledes i kroppen af flere forskellige ting. Det sker blandt andet ved berøring, kys, kram og sex. Endorfinerne er vigtige for kroppen af flere årsager, eftersom det blandt andet har positiv indvirkning på både stress, angst, depression og sorg.

Massagepuden kan give dig en massage, der udleder disse endorfiner. Faktisk fås massagepuder med forskellige typer massage, hvoraf flere af dem egner sig til dette formål. Ikke nok med det, så fås flere af dem også med varme, hvilket er en rigtig god idé.

Massageeffekten bliver nemlig kun endnu mere effektiv af, at musklerne også bliver udsat for varme. Desuden har varme også den effekt, at du får en mere behagelig og afslappende følelse i kroppen, hvilket naturligvis ikke er en skidt ting.

Kan give et bedre blodomløb

Endnu en klar fordele ved brug af en massagepude er, at det kan give dig et bedre blodomløb. Det gør sig gældende, uanset om der er tale om en massagepude, der er lavet til at massere ryg, nakke eller noget helt tredje. De har alle den virkning, at de giver et bedre blodomløb.

Massage er nemlig medvirkende til, at blodet begynder at cirkulere rundt i kroppen. Og det er bestemt ikke et problem. Derimod er det rigtig sundt, da det kan forebygge både åreknuder og blodpropper. Samtidig kan det også afhjælpe sovende fødder og/eller arme.

Med alderen begynder man at få et dårligere blodomløb. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være forårsaget af alderen. Der kan nemlig være flere årsager til, at man har et dårligt blodomløb. Stort set uanset årsagen, kan massage dog have en positiv indvirkning på blodomløbet.

Det bedste af det hele er, at du ikke behøver at gå til en professionel massør. Derimod kan du blot investere i en massagepude, der kan give dig den nødvendig massage. Har du et dårligt blodomløb, har du derfor blot endnu en årsag til at investere i en massagepude.

Hvordan vælger jeg den rette massagepude?

Hvis du har planer om at købe en massagepude, bør du ikke betvivle, at dine muligheder er mange. Faktisk har du så mange muligheder, at det kan være svært at vælge mellem dem. Det kan nemlig være lidt af en jungle at finde den rette løsning for dit vedkommende.

Når du skal købe en massagepude, er der dog en række faktorer, der bør være i fokus. Ved at fokusere på disse, bliver det også en kende lettere at udvælge den rette massagepude for dig. Det er især gældende, hvis du er grøn på området, og ikke rigtigt ved, hvad du søger.

Er det første gang du skal købe en pude med massage, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder.

Massagehoveder

Et af de aspekter, der er vigtige at have fokus på, når du skal vælge din massagepude, er antallet af massagehoveder. Der er nemlig forskel på, hvor mange, der er at finde inde i de forskellige puder. Som regel er de dog forsynet med et sted mellem to og fire massagehoveder.

Da det er disse hoveders funktion, der alene giver puden dens roterende egenskaber, er de meget vigtige. Det betyder nemlig, at det er antallet og udformningen af massagehovederne, der er direkte afgørende for kvaliteten af den massage, som puden giver.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger ud fra antal. Det er ikke nødvendigvis bedre at have flere massagehoveder. Det vigtigste er, at de har en form, der egner sig til at give en god massage. Hertil skal du også kunne justere på dem, så massagen passer til dine ønsker.

Massagehovederne skal derfor kunne justeres i forhold til retning, tryk, kraft mv. Jo mere du kan justere på dem, des bedre er det. Det sikrer nemlig, at du kan få netop dén massage, der falder mest i din smag, uden at skulle have fat i en professionel massør.

Varmelegeme

Det er også en rigtig god idé at gå efter en massagepude med infrarød varme. Ikke nok med, at det føles rart, at puden bliver varm, når den giver dig massage, så er det også rigtig godt for dine muskler. De slapper nemlig af på en helt anden måde.

Har du planer om at købe en massagepude, fordi du vil bruge den til at behandle overanstrengte- og ømme muskler? I så fald bør der ikke herske tvivl om, at det er enormt effektivt at have varme i den. Det bør du derfor ikke gå på kompromis med.

Ydermere er det også vigtigt at sikre, at din massagepude har indbygget varme, hvis den skal bruges til at lindre smerter. Det er nemlig noget, den kan klare relativt hurtigt, hvis der er indbygget et varmelegeme. Derfor rådes du til at gå efter en model, der er udstyret med et varmelegeme.

Trådløs eller ej?

Hvis du har i sinde at købe en massagepude, bør du også overveje, om den skal være trådløs. Det er nemlig ikke alle massagepuder, der er fri for ledning. Er det vigtigt for dig, at den er trådløs, er det derfor noget, du er nødt til at holde øje med, når du vælger.

En trådløs massagepude giver dig selvfølgelig flere anvendelsesmuligheder. Du kan nemlig bruge den flere steder, end hvis den var med ledning. Til gengæld skal du sørge for, at den er ladet op, da den er forsynet med et indbygget batteri.

Rigtig mange bruger dog fortrinsvis deres massagepude på steder, hvor de let kan få adgang til en stikkontakt. Ofte bliver den brugt, når man sidder hjemme i sofaen efter en lang arbejdsdag. Her er det næppe vanskeligt at finde en ledig stikkontakt, man kan bruge.

Alligevel er det dog de trådløse modeller, der er mest populære, da de færreste ønsker at besvære sig selv, ved at skulle slutte den til en stikkontakt. Når alt kommer til alt, er det dog en personlig vurdering, hvorfor det er helt op til dig selv, om den skal være trådløs eller ej.

Hvad der dog er værd at bemærke i denne sammenhæng er, at der som regel er penge at spare, hvis du vælger en model med ledning. Derfor skal du også gøre op med dig selv, om du er villig til at betale en kende ekstra for en trådløs massagepude.

Giv denne post en karakter

DeWalt rundsav. Se eksperternes valg

Tidligere artikel

Kompostbeholder

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje