Makita dyksav test
ElværktøjMakitaVærktøj

Makita Dyksav. Find de bedste modeller i 2023

0

En dyksav er en sav, der kan tjene mange formål. Den er dog særligt godt egnet til nemt og hurtigt at tilskære plader og gennemsave flere forskellige emner. Hvis du skal købe en dyksav, har du endda mange muligheder. Vil du være på den sikre side, bør du selvfølgelig købe en af de effektive dyksave fra japanske Makita.

Makita er kendt for at levere el-værktøj i højeste kvalitet. Af denne grund er de også brugt af både private og professionelle i hele Danmark. Køber du en dyksav fra Makita, er du derfor sikker på, at der hverken er mangel på kvalitet, effektivitet eller pålidelighed. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at det er et godt køb.

Har du besluttet dig for, at du ønsker at erhverve en dyksav fra Makita, er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig et stort udvalg af dyksave fra Makita. Derfor er der naturligvis også en eller flere af modellerne herunder, der harmonerer med dine kriterier og præferencer.

Makita laver dyksave, der kan lidt mere

Det unikke ved en dyksav er, at det er muligt at starte snittet midt på en flade. Det kan du ikke gøre med fx en stiksav. Desuden er det også muligt at forudindstille en maksimal savedybde på maskinen. Sørger du for at købe en Makita dyksav med skinne, er du ligeledes garanteret, at du opnår en fantastisk præcision.

Det er dog ikke uden grund, at det netop skal være en dyksav fra Makita. Hvis du vælger en sådan dyksav, så får du også mere end bare en dyksav. Det er en sav, der byder på en høj kvalitet, men ikke nok med det, så har den også et hav af smarte funktioner, der har anti-kip, der sikrer, at den ikke vælter ved et vinkelsnit.

Som noget helt ekstraordinært ved en sådan sav, er det også muligt at skære i en negativ vinkel. Desuden får du også konstantelektronik, hvilket medfører, at du har mulighed for at fastholde en given hastighed, selvom belastningen ændres. Det er naturligvis en funktion, der fører adskillelige fordele med sig.

Endvidere er det også værd at nævne, at maskinen har en blød opstart-funktion. Det er ikke blot en funktion, der højner sikkerheden, men som også giver dig mulighed for at skære endnu mere præcist fra start til slut.

Hvad bør jeg kigge efter, når jeg vælger dyksav?

Der er flere fordele ved at bruge en dyksav. Den primære fordel er, at den er udstyret med en føringsskinne, som den kører på. Det er denne skinne, der både fører den frem gennem træet og sikrer, at dens klinge ikke vipper fra side til side.

Skinnen medfører, at du får en langt større præcision, da du kan se præcis, hvor snittet kommer til at ligge. Det skyldes, at saven skærer hvor kanten af skinnen er. Som følge af dette, så slipper du for at regne, måle og markere afstanden mellem land og savspor. Det kan være en nødvendighed ved fx en rundsav.

Hvis du skal købe en dyksav er der mange elementer, der skal være i fokus. Du skal bl.a. have in mente, hvad du kommer til at bruge den til. Foruden dette, skal nedenstående parametre også være i fokus.

  • Dybdeindstilling: Det er vigtigt at kunne indstille savedybden med spring på kun 1 mm. Det bør også være nemt at gøre det, ligesom det skal være nemt at aflæse den angivne dybde på en tydelig skala. Du skal helst kunne se dybden både med og uden føringsskinne.
  • Smigindstilling: Du skal også have nemt ved at indstille savevinklen. Det er dog ikke nok, at det er let at indstille den, da du også skal kunne aflæse den på en letlæselig skala. Dertil vil det også være en fordel, hvis vinklen kan gå fra -1° til +47-48°.
  • Føringsskinnen: Du skal sørge for at vælge en model, der har en føringsskinne, der er fremstillet i en solid aluprofil med skridsikre lister på underside. På oversiden skal der i stedet være glatte plastlister, så du er sikker på, at saven kan glide ubesværet.
  • Tænd/sluk-knappen: Det giver sig selv, at maskinen skal have en sådan knap. Den skal dog kun kunne aktiveres, når startspærren er presset ind. Det bør desuden ikke være muligt at bruge knappen, når spindellåsen for klingeskift er aktiveret. Derved undgår du nemlig, at den starter ved et uheld.
  • Hastighed: Du skal kunne indstille hastigheden, så den passer til det materiale, du skal save i. Derved kan du undgå, at der opstår brændemærker i træ eller smeltede spor i akryl. Der er også en række maskiner, der starter i en høj hastighed, hvilket du også skal sørge for at undgå.
  • Klingeskift: Det skal naturligvis også være nemt at skifte klingen. På langt de fleste modeller kan du foretage klingeskiftet ved at dykke saven, som du dernæst aflåser, hvorefter du kan komme til den skrue, der holder klingen.
  • Justeringsskruer: I dag er disse skruer at finde på de fleste modeller. Det er en type skruer, der bliver brugt til at holde saven fast til skinnen. Samtidig er det også skruer, der sørger for, at den glider præcist og lige fremad.
  • Støvudkast: For at undgå for meget støv, når du saver, skal din sav have en udkast-funktion, der kan kaste støvet så langt væk, at det ikke sætter sig i skinne. Hvis det sker, så sætter saven sig fast. Den bedste løsning er at vælge en sav, der kan tilsluttes en værkstedsstøvsuger.

Makita har dyksave til ethvert behov

Du skal naturligvis ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en ideel dyksav fra Makita. De har et stort udvalg, der ligeledes er meget differentieret. Derfor er du også garanteret, at der blandt udvalget er noget, der harmonerer med dine kriterier og behov.

Af denne grund er det naturligvis også vigtigt, at du lader dine behov diktere dit valg af dyksav. Det er nemlig dine egne behov, der er vigtige, hvilket betyder, at det heller ikke er vigtigt, at du køber en testvindende eller populær dyksav. Du skal ene og alene have fokus på at sikre, at den matcher dine behov.

Giv denne post en karakter

STIGA Plæneklipper. Stort overblik over bedste 2023-modeller

Tidligere artikel

Udhusdør. Find billig dør til skur eller udhus

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj