PlejeTræning og fitness

Lændestøtte

0

En lændestøtte kan hurtigt ende med at blive din bedste ven. Hvis du er træt af at have ondt i din lænd, er det på tide at investere i en lændestøtte. Det er nemlig et hjælpemiddel, der er udviklet med henblik på at give din lænd støtte.

Hvad er en lændestøtte? Og bruges den til?

Du kan bruge en lændestøtte til flere formål. Uanset formålet, skal den dog altid spændes fast om din lænd. Det kan ske på flere måder, men som regel sker det med velcro. At det er tilfældet, er en fordel, da du derved kan spænde den, som du ønsker.

DKK 304,00
DKK 359,00
på lager
Apuls.dk

Når du er iført en lændestøtte, fylder den hele din lænd samt et godt stykke af din ryg. Det skyldes dog ikke, at den er lavet til at være upraktisk. Faktisk er det med god grund, at den ikke blot fylder din lænd, men også et stykke af ryggen.

Faktisk forholder det sig således, at jo større et stykke af din ryg, den fylder, jo bedre er det. Årsagen til dette er, at det sikrer, at den støtter et større område. Det giver ikke kun bedre støtte, men betyder også, at du vil få sværere ved at falde sammen i din kropsholdning.

Tvinger din ryg til at rette sig ud

En lændestøtte har også den fordel, at den tvinger din ryg til at rette sig ud. Dette er der naturligvis flere fordele forbundet med. Det er dog især en fordel, at det mindsker risikoen for, at du fremtiden udvikler nye skader og forårsager flere smerter i ryggen.

Selvom det ikke er en garanti, at det sker, hvis du ikke bruger en lændestøtte, er der en risiko for det. Dette kan være forårsaget af flere ting, hvilket bl.a. omfatter en dårlig holdning, når du sidder i din kontorstol. Det er især tilfældet, hvis du sidder der i mange timer.

Dette vidner selvfølgelig også om, at du kan bruge en lændestøtte i mange tilfælde. Du kan nemlig bruge den både, hvis du vil forebygge smerter i din lænd eller din ryg. Du kan dog også bruge den, hvis du allerede nu har en tendens til at få ondt i din lænd.

Uanset om du vil forhindre, at du får ondt i ryggen, eller det allerede er sket, kan en lændestøtte gøre underværker for dig. Af denne grund er det også et redskab, der benyttes af mange fysioterapeuter og kiropraktorer.

Hvorfor skal jeg bruge en lændestøtte?

Der er en lang række gode grunde til, hvorfor du bør købe og bruge en lændestøtte. Det er nemlig ikke uden grund, at det er et hjælpemiddel, der bruges af mange. I og med, at du kan bruge den til mange formål, kan det dog være svært at vurdere, om det er det rette valg for dig.

I grove træk vil du kunne bruge en lændestøtte i forbindelse med nedenstående:

  • Den kan støtte og aflaste din ryg
  • Den hjælper dig med at stabilisere og aflaste din lænd
  • Det er let at have den med på farten (f.eks. til brug i bilen eller på kontoret)
  • Kan bruges til at forebygge smerter i både ryg og lænd
  • Vil hjælpe dig med hele tiden at bibeholde en god, sund kropsholdning

Føler du, at der er en eller flere af disse ting, du har brug for? I så fald er det vigtigt, at du ikke tøver med at tage en lændestøtte i brug. Det er nemlig et redskab, der kan vise sig at gøre underværker for dig og din krop.

Ikke nok med det, er det ofte også muligt at købe en sådan støtte til en god pris. Derfor kan du både afhjælpe smerter i lænden, forebygge at det bliver værre, samt sikre en god kropsholdning. Og det hele kan du endda gøre for en ganske fornuftig pris.

Hvordan bruger jeg en lændestøtte?

Det er vigtigt, at det gøres klart, at der ikke findes én måde at bruge en lændestøtte på. Derfor er det heller ikke muligt at give et konkret svar på, hvordan du skal bruge den. Det vigtigste er, at du bruger den, når du selv føler, at du har behov for det.

Hvad det vil sige er, at du skal skynde dig at tage den på, hvis du oplever ømhed i din lænd. Ved at være hurtig til at tage den i brug, forebygger du nemlig, at der opstår smerter. Af denne grund er det naturligvis altafgørende, at du ikke tøver med at handle.

Let at bruge en model med velcro

Beslutter du dig for at købe en lændestøtte, bør du overveje en model med velcro. Hvis den har et velcrobånd, har den nemlig den fordel, at den er nem at bruge. Dertil har det også den fordel, at du har mulighed for selv at tilpasse omfanget af kompression.

En sådan lændestøtte (eller lændebånd, som det også kaldes) fungerer nemlig ved, at du kan spænde det mere eller mindre, afhængigt af dine behov og ønsker. Jo tættere du lukker det om din lænd, jo mere støtte og kompression vil du få.

Desuden er det muligt at købe lændestøtter i høj kvalitet, der er lavet i et åndbart materiale. Vælger du en sådan model, kan du faktisk bruge det hele dagen. Det kan være en fordel for dig, der ikke ønsker at tage det af og på hele tiden.

Er du i det forebyggende stadie?

Hvis dit køb af en lændestøtte primært drejer sig om, at du vil forebygge smerte, stiller det også krav til brugen af den. I en sådan sammenhæng er det nemlig fordelagtigt, at du gør brug af den i forbindelse med aktiviteter, der potentielt kan skabe belastning for din lænd.

I denne forbindelse vil en lændestøtte nemlig kunne støtte din lænd, hvilket skåner dig for smerter og ubehag. Da du næppe har lyst til at rende rundt med ondt i ryggen, er det en god idé at tage det i opløbet, hvis du begynder at føle ubehag.

Det er meget vigtigt, at du har fokus på at regulere omfanget af kompression i din støtte. Det er nemlig en god idé, at du sørger for at veksle lidt mellem forskellige mængder af kompression i løbet af en dag. Sørg desuden også for at give din lænd luft, hvorfor du ikke skal bære din lændestøtte hele tiden.

Hvordan finder jeg den bedste lændestøtte?

Der er flere faktorer, der har betydning, hvis du har planer om at købe en lændestøtte. Derfor er det også vigtigt, at dit valg sker med omhu. Du skal nemlig ikke kun sikre en høj kvalitet. Du skal også sikre, at den reelt set kan dække dit behov.

Lændestøtten kan du få glæde af i rigtig mange år, såfremt du vælger den rette. Derfor er det afgørende for, hvor meget værdi du får for dine penge, at du fokuserer på at vælge en af de mest funktionelle modeller på markedet.

I forbindelse med dit valg af lændestøtte er der flere faktorer, der spiller ind. Der er nemlig mange ting, der har indflydelse på effekt, komfort og kvalitet. For at sikre, at du vælger en af de bedste modeller, bør du have fokus på følgende:

  • Justerbar lukkemekanisme med velcro
  • Skånsomme kantsyninger
  • Åndbart materiale

Forskel på individuelle behov og præferencer

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der også er forskel på individuelle behov og præferencer. Af denne grund kan der også være en række individuelle ting, der er afgørende for, hvilken lændestøtte, der er den bedste for dit vedkommende.

Er du eksempelvis en af de mange danskere, der generes af tilbagevendende smerter eller ømhed i lænden, bør du vælge en lændestøtte i neopren. Det er nemlig et materiale, der er varmereflekterende, hvilket sikrer, at du får en mere effektiv behandling af muskelinfiltrationerne.

Det kan også sagtens tænkes, at du har brug for en model, som du kan bruge i flere timer. For at sikre, at du kan dette, er der sandsynligvis også behov for, at du kan bære den, mens du er på arbejde – uanset om du er murer eller sidder på kontor.

Såfremt dette er et krav fra din side, skal du gå efter en af de modeller, der har komfortable syninger i kanterne. Det gør nemlig, at den sidder bedre på din lænd – især over længere tid. Samtidig skal du sikre, at lændestøtten er lavet i et åndbart materiale.

Kan være praktisk at vælge sort

Lændestøtter kan fås i et hav af farver. Derfor er det også et aspekt, du skal overveje. På trods af, det måske ikke er det mest afgørende, gør du dog alligevel klogt i at tænke over farven. Det kan nemlig have en lille indflydelse på brugen af den.

Som udgangspunkt er det nemlig mest praktisk at vælge et såkaldt støttebælte i sort. Da det er den klassiske farve, bør det ikke være et problem at finde sådan ét. Årsagen til, at det er en god idé er, at du kan bære det under dit tøj, uden at det vække den store opsigt.

Samtidig bør du gå efter en model i polyester og elastan. Det er materialer, der kan bryste sig at være slidstærke og kan holde til at blive brugt til lidt af hvert. Vælger du en lændestøtte i disse materialer, er slitage derfor ikke noget, du skal være bekymret for.

Hvordan kan jeg bedst vedligeholde min lændestøtte?

Når du har fundet en lændestøtte, der passer godt til dig, er det vigtigt, at du passer på den. Selvom der ikke er meget vedligehold forbundet med den, er der alligevel lidt. Jo mere du gør ud af dette, jo længere kan din lændestøtte også holde.

Vil du være sikker på, at du kan få glæde af hjælpemidlet i lang tid, skal du derfor passe godt på den. Ved at vedligeholde den efter bedste evne, bibeholder den nemlig sin høje kvalitet samt de støttende og varmende egenskaber.

Blandt andet er det en god idé at vaske den med jævne mellemrum. Med tiden vil der nemlig opstå støvpartikler fra dit tøj, der sætter sig i overfladefibrene. Når du har båret den i dagtimerne gennem to til tre dage, rådes du til at vaske den.

Sørger du for, at den får en jævnlig og skånsom vask, holdes materialet også mere åndbart. Det er derfor ikke kun dens effektivitet og gode egenskaber, den bibeholder. Det sikrer også, at du altid opnår den optimale komfort, når du benytter dig af den.

Har du en model, der er lavet i polyester samt elastan og neopren, bør du vaske den i hånden. Det er ganske vist ikke et krav på alle modeller, men en håndvask slider ikke i lige så høj grad på lændestøttens konstruktion og form. Derfor anbefales håndvask altid.

Hvad koster en lændestøtte?

Når du går på jagt efter en lændestøtte, er der flere ting, der bør have betydning for dit valg. Et af de aspekter, som de fleste har et vist fokus, er det økonomiske. Mange vil gerne sikre, at de ikke ender med at betale i dyre domme for deres nye støtte til lænden.

Faktum er dog, at det ikke er muligt at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en lændestøtte. Der er ganske enkelt så stor forskel på priserne, at det er svært at give et entydigt svar på. Faktisk kan der være mere end tusind kroner i forskel på priserne.

Du kan derfor sagtens finde en lændestøtte, der koster på den anden side af 1.000 kr. Omvendt kan du også sagtens finde en lændestøtte, der kun koster et par hundrede kr. Skal du være sikker på at få kvalitet, er det dog næppe nederst på prisskalaen du finder det.

Af denne grund kan det heller ikke anbefales, at du vælger en af de helt billige modeller. Beslutter du dig for at gøre det, må du også acceptere, at kvaliteten og effekten af denne lændestøtte er minimal.

Vil du være sikker på at få en effektiv lændestøtte, der giver dig korrekt og brugbar støtte, må du betale for det. Det betyder dog ikke, at du er tvunget til at vælge en af de dyreste modeller. Der er mange glimrende modeller i prislejet 6-800 kroner.

Giv denne post en karakter

Ryobi hækkeklipper. Se eksperternes valg

Tidligere artikel

Trapezplader. Se bedste modeller og priser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje