Hyperextension
Træning og fitnessTræningsudstyr

Hyperextension – Effektiv træning af lænd, baglår og baller

0

Hyperextension er en populær øvelse indenfor styrketræning. Det er en øvelse, der giver en målrettet og effektiv træning af din lænd. Derudover vil den også træne både baglår og baller. For at kunne udføre øvelsen, skal du dog have en maskine til formålet.

Sådan laver du hyperextensions

I dag finder man en maskine, der er lavet specifikt til hyperextensions i de fleste fitnesscentre. Det er selvfølgelig også en sådan maskine, du skal have til eget hjem, hvis du vil lave hyperextensions derhjemme. Det kræver dog, at du ved, hvordan man gør.

Er du i tvivl om, hvordan du bruger en rygtræningsbænk til at lave hyperextensions, er det vigtigt, at du ikke blot prøver dig frem. Hvis du begår fejl, når du laver øvelsen, kan det nemlig resultere i en mindre givende træning eller skader i ryg og lænd.

Har du ikke prøvet at lave hyperextensions før, kan du heldigvis blive klogere på, hvordan du skal gøre herunder.

Guide: Sådan skal du gøre

Inden du går i gang med øvelsen, er det vigtigt, at du får indstillet maskinen korrekt. Du skal nemlig sørge for, at den er indstillet til din hoftehøjde, når du ligger på den. Er den ikke det, vil du nemlig blive forhindret i at bevæge dig frit frem.

Dernæst skal du placere dine fødder under puderne og lægge dig på maskinen. Du skal starte oppe, hvorfor du skal starte med ret ryg og armene over kryds, hvorfor du skal sænke din overkrop ned, indtil dit hoved peger ned mod jorden.

Herefter skal du løfte overkroppen op, indtil du er tilbage i en position, hvor din hofte og overkrop er helt udstrakt.

Det vigtigste at have fokus på er, at du holder din ryg ret under hele bevægelsen. Hvis du vælger at runde i ryggen på vej op, vil du nemlig få et helt andet resultat. Her er det vigtigt at have fokus på, hvad dit mål med træningen egentlig er.

Hvis dit mål er at træne hele ryggen, er det bedst, at du runder i ryggen på veje op. Hvis du derimod har et større fokus på at træne lænd, baller og baglår, skal du have en ret ryg under hele bevægelsen.

Uanset om du vælger det ene eller det andet, så skal du holde dine arme krydset på brystet. Det er vigtigt, at du allerede fra start vænner dig til, at du skal have dine hænder der. På sigt kan du nemlig tilføje yderligere belastning ved at holde en vægtskive på brystet.

Hvad er fordelene ved hyperextensions?

Hyperextensions er en øvelse, der primært træner baglår, baller og lænd. Det er en af få øvelser, der især har fokus på at træne lænden. En anden øvelse, der også har det, er dødløft, men for nybegyndere kan det være en vanskelig øvelse.

Det er ikke tilfældet ved hyperextensions, der derimod er en øvelse, der er nemt at gå til for nybegyndere. Rent teknisk er det nemlig en lettere øvelse, der dog stadig giver god øvelse i at bevæge ryggen i forskellige træningsrelevante positioner.

Hertil er det en fordel, at det er en øvelse, der tillader dig at tilføje ekstra vægt. Det medfører nemlig, at du kan fastholde progression i din træning. De færreste ønsker nemlig at træde vande, men ønsker derimod at opnå en udvikling i deres træning.

For at opnå dette, er det vigtigt, at du ikke altid udsætte din krop for den samme belastning. Hvis du gør det, så får du nemlig ikke nogen resultater. Derfor er øvelser, der gør det let at skabe udvikling og progression, altid at foretrække.

Sådan finder du den bedste hyperextension-maskine

Har du planer om at købe en maskine til hyperextension? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på de mange modeller. Derfor skal du naturligvis fokusere på at finde én, der passer til dig.

For at sikre, at du ender med at købe en model, der passer til dig, skal du først og fremmest vide, hvad dine behov er. Hertil er det dog også vigtigt at vide, hvilke parametre, der bør være i fokus, når du skal vælge blandt de mange modeller.

Hvis det er første gang, du skal købe en maskine til hyperextension, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal fokusere på. Heldigvis kan du herunder blive klogere på, hvilke parametre, der bør være i fokus, når du skal køb en hyperextension-maskine.

Formål

Det er formålet med din træning, der er det mest afgørende aspekt. Der findes nemlig et hav af maskiner til rygtræning, men ikke alle egner sig til alle formål. Desuden er der også forskel på, om du skal bruge den derhjemme eller i et fitnesscenter.

Hvis man skal bruge den i et fitnesscenter, er det nemlig nødvendigt med en solid og stærk model. Hvis man derimod skal bruge den derhjemme, er kravene ikke helt så høje. Derfor behøver man ikke at købe topmodellerne til hjemmebrug.

Indstillingsmuligheder

Det er ikke alle modeller, der har lige mange muligheder for indstilling. Det er dog ikke et problem, da det ikke er alle, der har brug for dette. Hvis du er den eneste, der skal bruge den derhjemme, er det ikke nødvendigt, at den har et hav af indstillingsmuligheder.

I og med, at det kun er dig, der skal bruge den, er der nemlig ikke et behov for at pille ved og justere på den hele tiden. Hvis du derimod skal dele den med flere andre, er det en fordel, at den kan indstilles til hver person – og at det er nemt at gøre.

Kvalitet

Når du går på jagt efter en rygtræner, er det vigtigt, at du har fokus på at finde frem til en model i høj kvalitet. Det er nemlig noget, der vil have stor betydning for, om du får et maksimalt udbytte fra den træning, du udfører på din maskine.

Hertil vil det også have betydning for, hvor lang tid du kan have glæde af maskinen, før den bliver slidt. Ikke nok med det, så er det også vigtigt, at den er stabil og solid nok til, at du kan træne med øget belastning, i takt med at din træning går fremad.

Hvad koster en maskine til hyperextension?

Det er svært at give et svar på, hvad du skal betale for din rygtræner. Du kan nemlig finde et hav af modeller på det danske marked, der hver især adskiller sig på flere punkter. Et af de punkter, som de i høj grad adskiller sig på, er i forhold til, hvad de koster.

Du kan finde modeller, der koster dig mindre end 1.000 kr., men du kan også finde modeller, der koster mere end 15.000 kr. I de fleste tilfælde kan det dog ikke svare sig at købe en af de helt dyre eller billige modeller, hvilket der er op til flere årsager til.

Det handler dog især om, at de billigste modeller ikke byder på en høj kvalitet. Derfor er deres konstruktion ikke solid, hvorfor de ikke egner sig til intens træning. De dyreste modeller byder derimod oftest på mere, end hvad man har brug for derhjemme.

Ønsker du blot at investere i en gennemsnitlig maskine til hyperextension, skal du forvente en pris på mellem 3.000 og 6.000 kroner.

Giv denne post en karakter

Parallettes – opnå maksimal kropskontrol

Tidligere artikel

Svejsetang – vi guider dig til det rigtige køb

Næste artikel

Du kan måske også lide