haveslange
BoligHave og terrasseHaveredskaber

Haveslange. 10+ populære versioner

0

Der skal ikke lægges skjul på, at du kan finde et stort antal haveslanger på det danske marked. Det vil ikke være dem alle, der er noget for dig, og derfor er det en klar fordel at have et godt kendskab til, hvad du reelt set er på jagt efter. Det er også gældende, til trods for, at det blot er en haveslange.

Hvis du står over for at skulle finde en haveslange, er det derfor vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. I og med, at der er mange at vælge mellem, er der nemlig også mange, der ikke er noget for dig. Til en start bør du dog tage et kig på de haveslanger, der er at finde herunder, da der måske er noget, der kan friste.

Hvordan finder jeg den rette haveslange?

Det kan virke ganske let at købe en haveslange. Det er det som sådan også, hvis du blot køber en vilkårlig model. Det er dog ikke den rette løsning, da du derved ikke er sikker på, om der er tale om en slange, der er egnet til dine behov. Det vil nemlig ikke være alle haveslanger på markedet, der kan bryste sig af dette.

Det er dog ikke alle, der er klar over, hvor mange og hvilke overvejelser, der er vigtige at gøre sig, når man står over for at skulle købe en haveslange. Det er der flere grunde til, men blandt mange skyldes det, at de tror, at dit blot skal vælge en vilkårlig model. En haveslange er vel en haveslange?

Hvis du er en af dem, der tror, at det er sådan det forholder sig, så er det vigtigt, at du tror om igen. Det er nemlig ikke sådan det forholder sig. Der er faktisk stor forskel på de mange haveslanger, og de adskiller sig på en lang række punkter. Fx er der nogle haveslanger, hvortil der medfølger en bruse-/sprøjtepistol.

Vælg en model med bruse-/sprøjtehoved

Det er en rigtig god idé at købe en model med et bruse-/sprøjtehoved. Fordelen ved at gøre dette er, at du har mulighed for at tilpasse, hvor meget vand, der kommer ud, når du klikker på knappen. Derfor er det ikke svært at give din græsplæne en ordentlig skyller, og dernæst vande dine små krukker på terrassen.

For at sikre, at du ikke blæser dem omkuld eller ender med at drukne dem, er det netop vigtigt, at du kan justere på kraften af strålen. Ikke nok med det, så medfører det faktisk også, at du kan undgå vandspild, da det er muligt for dig at koncentrere strålen til bestemte områder eller tilpasse mængden af vand.

Hvis du vil sikre dig, at du får en sprøjtepistol med, der holder i flere sæsoner, er det dog vigtigt, at du ikke blot går på jagt efter den billigste model. Hvis du gør det, får du ofte en pistol, der er udført i materialer, der ikke er specielt hårdføre. Dertil er vandingsmekanismen også en del bedre på de dyrere modeller.

Overvej også en slang med tilhørende slangevogn

Det er ikke alle have- og vandslanger, der bliver solgt med en tilhørende slangevogn. Derfor er det også et aspekt, der er vigtigt at holde øje med. Det er ikke alle, der mener, at de har brug for en slangevogn. Når alt kommer til alt, er det dog med til at sikre, at du har markant lettere ved at holde styr på din haveslange.

Hvis du har en sådan vogn til rådighed, så kan du også nemt rulle slangen sammen, når du er færdig med at bruge den. Det er en klar fordel, da det både gør det lettere at opbevare den, men det er faktisk også med til at forlænge dens levetid. Bliver den rullet ordentligt sammen, skabes der nemlig ikke knuder osv.

De fleste ved også godt, at en lang haveslange nemt kan ende med at fylde hele skuret, hvis ikke den er rullet ordentligt sammen. Hvis du ønsker at undgå dette, skal du enten vælge en slange, der leveres med en sådan vogn, eller du skal selv tilkøbe den. Det er i hvert fald penge, der er rigtig godt givet ud.

Hvilke parametre skal jeg se efter, når jeg vælger haveslange?

Det kan virke ganske let at skulle købe en haveslange. Det skyldes dog primært, at der er mange, der tror, at de kan nøjes med at vælge en vilkårlig model. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at man ikke kan nøjes med dette. Du skal derimod sørge for at finde en model, der lever op til dine krav.

For at sikre, at du finder en slange, der harmonerer med dine krav og behov, kræver det dog, at du ved, hvad du rent faktisk kræver af den. Derfor skal du forsøge at vurdere, hvad dine behov er, hvad du skal bruge den til, og hvor meget du skal bruge den. Det kan hjælpe dig med at finde frem til den mest ideelle haveslange.

I denne forbindelse bør det dog også nævnes, at der er en række parametre, der særligt er vigtigt at have fokus på. Hvis det er første gang, at du skal købe en haveslange, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du bør holde øje med. Det kan du heldigvis blive meget klogere på herunder.

  • Længde: Der er stor forskel på længden af de mange haveslanger. Derfor skal du finde ud af, hvor lang en slange du har brug for. Hvis du har en stor have, og du gerne vil kunne komme rundt i hele haven, kræver det, at slangen har en vis længde.
  • Materiale: Det er ikke alle haveslanger, der er lavet i samme materiale. Nogle af dem er lavet i mere fleksible materialer, som ikke skaber knuder og krøller. Andre er lavet i materialer, der ikke bryster sig af dette, men som derimod er billigere.
  • Kvalitet: Det siger sig selv, at kvaliteten er vigtig. En haveslange bliver udsat for lidt af hvert, og det skal den kunne holde til. Derfor er du nødt til at sikre, at den har en fornuftig kvalitet.
4.7/5 - (3 votes)

Skruestik. Find den størrelse der passer til dig

Tidligere artikel

Gamerstol – få hjælp til det rigtige køb

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig