haveskur
BoligHave og terrasse

Haveskur. Bedste opbevaring af haveredskaber og maskiner

0

Du finder mange haveskure på det danske marked. Som følge af, at udvalget er stort, kan du vide dig sikker på, at det også indeholder noget for dig. Det er naturligvis en fordel, da du derved kan være sikker på, at du ikke behøver at gå på kompromis med dine ønsker og kriterier, hvis du har i sinde at købe et haveskur.

Når du skal købe dit haveskur, er der dog mange parametre, der skal tages højde for. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt skur, men i stedet vælger med omhu. Herunder præsenteres du for et udvalg af forskellige haveskure, der adskiller sig på flere punkter, hvorfor der sandsynligvis også er ét for dig.

Hvordan finder jeg det rette haveskur?

I og med, at der er store forskelle på folks ønsker og behov, er der også mange muligheder at vælge mellem. Det er dog ikke kun i forbindelse med skure, men også såkaldte redskabsrum. Det er et udvalg, der varierer mellem alt fra større konstruktioner til noget, der mest af alt minder om et udendørs skab.

Til en start skal du finde ud af, hvad du skal bruge dit skur til, og hvad du skal have i det. Hvis det er ting som haveredskaber og -møbler, som du har et ønske om at pakke væk, er det i bund og grund blot størrelse samt udseende, der er vigtigt for dig. Der er nemlig tale om ting, som sagtens kan tåle at være udenfor.

Hvis du leder efter et skur, der kan bruges til at opbevare frostfølsomme ting, hvad enten der er tale om tøj, møbler, tekstil, kummefrysere, elektrisk værktøj eller noget helt sjette, så skal du finde et frostfrit skur. Det kan dog være en god idé, at du endda overvejer at købe et decideret opvarmet skur.

Uanset hvilken type skur, du har i sinde at anskaffe dig, er det vigtigt, at du sørger for ikke at se ud i fremtiden, når det kommer til plads osv. Det er de færreste, der har et halvtomt skur, men der er mange, der oplever, at deres skure bliver for overfyldte – og sidstnævnte skal man selvfølgelig gerne sørge for at undgå.

Hvilke regler er der ift. haveskure?

Som boligejer kommer det vel næppe bag på dig, at der er en række nøje udpenslede paragraffer og regler, der skal tages højde for – selv ved opførelse af det mindste redskabsskur. Heldigvis er der dog tale om regler, der er relativt overkommelige at navigere i.

Dette forudsætter dog, at du bor et sted, hvor der ikke er særlige regler i grundejerforeningen. Det kan også være, at der er servitutter på grunden eller restriktioner i lokalplanen. Alt dette er du nødt til at sætte dig ind i, før du går i gang. Du kan evt. tage kontakt til kommunen, hvis du er i tvivl.

Er der ikke noget af ovenstående at tage højde for, så er reglerne som følgende:

  • Bygger du et skur, der er en integreret del af dit hus, skal du søge om byggetilladelse.
  • Bygger du et skur, der øger det samlede areal af udhuse, garager, overdækkede terrasser og deslige til mere end 50 m2, skal du også søge om byggetilladelse. Bor du i et rækkehus, gælder det allerede fra 20 m2.
  • Overstiger du dette areal, skal dine småbygninger tælles med i bebyggelsesprocenten for grunden. Det er dog først, når du har brugt dine ”gratis” 50 m2.
  • Skure og småbygninger må gerne bygges tættere på naboen, end 2,5 meter fra skel, hvis:
    • Siden, der vender mod skel, ikke er længere end 12 meter. Udhæng på mere end en halv meter tæller også med i de 12 meter.
    • Der ikke er døre og vinduer over mod naboen.
    • Vandet fra skuret løber af på egen grund.
    • Den del af bygningen, der er nærmere end de 2,5 meter fra skel, ikke er højere end 2,5 meter.

Har du i sinde at opføre et skur ved dit sommerhus, er reglerne typisk mere restriktive. Det er især gældende i forhold reglerne med skel. Dertil er der ofte også både lokalplaner og lokale regler, man skal tage højde for, når man opfører et skur.

Som udgangspunkt er det ikke tilladt at bygge tættere end 2,5 meter fra skel. Desuden gælder ovenstående regler indtil 5 meter fra skellet. Uanset hvor du bygger, er der dog også regler ift. brandsikkerhed, som du har pligt til at overholde, når du skal opføre et skur.

Desuden bør det også nævnes, at der ikke er meget som aktiviteter i naboskel, der kan ende med at starte en nabokrig. Derfor er det altid en god idé at involvere naboen, før du opfører et skur i skellet. Det er slet ikke sikkert, at naboen har noget imod det, men du bør dog gøre naboen den tjeneste at involvere ham.

Vil du bygge fra bunden eller købe et samlesæt?

Der er mange overvejelser, der er vigtige at gøre sig, hvis du overvejer at købe og opføre et skur i haven. Du skal selvfølgelig sikre, at du lever op til alle de gældende regler. Dertil skal du også sikre, at du finder et skur, der lever op til dine krav i forhold til bl.a. størrelse, udseende, materialer, konstruktion og meget mere.

Du er dog også nødt til at gøre op med dig selv, om du har i sinde at bygge et skur fra bunden, eller du i stedet vil købe et samlesæt. De fleste vælger løsning nr. to, da det gør det langt lettere at få opført et skur. Ikke nok med, at det bliver en del lettere, så er det som regel også billigere, end fx at få en tømrer til at opføre ét.

Hvis du har mod på det, er det dog muligt at opføre et fra bunden på egen hånd. Det kræver dog, at du ved, hvad du laver. Et skur, der ikke er konstrueret ordentligt, vil næppe kunne klare sig i det danske vind og vejr. Det er også en af grundene til, at mange vælger at investere i et færdigt samlesæt.

5/5 - (3 votes)

DeWalt bordrundsav. Se de bedste modeller til prisen her

Tidligere artikel

Girafsliber. 15 populære modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig