Grensaks priser tilbud
BoligHave og terrasse

Grensaks

0

De fleste planter og buske har brug for, at de i ny og næ bliver beskåret, så de kan vokse og blomstre på bedst mulig vis. Derfor er det også meget nyttigt, at du har et eller flere redskaber, der kan bruges til dette. Til et sådant formål vil du være bedst tjent med en grensaks – eventuelt en større grensaks med teleskopskaft.

Hvis du er på jagt efter en grensaks, er det dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er alle sakse, der er værd at bruge penge på. Det er heller ikke alle grensakse, der passer til dit formål. Derfor er det vigtigt at vælge ud fra dine egne behov. Herunder finder du dog et stort udvalg, der med garanti også har noget for dig.

Hvordan finder jeg den rette grensaks?

Det er ikke altid nemt at finde en ideel grensaks. Det afhænger i høj grad af, hvad du leder efter. Hvis du blot skal bruge den til at beskære lidt grene og buske, har du mange at vælge mellem. Hvis du har mere specifikke krav, så vil du selvfølgelig også have flere modeller at vælge mellem, da ikke alle ville matche dine krav.

Du kan bruge en grensaks til flere formål. Du kan både bruge den, hvis du skal klippe mindre grene af buske, træer eller frugtbuske. Du kan dog også bruge den, hvis det er tykke grene på et træ, der skal klippes over. Det kræver dog, at du har en saks med rette styrke, da de findes med op til flere forskellige kapaciteter.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at finde frem til en grensaks, der er i stand til at klippe den tykkelse gren over, som du har brug for. Det er også muligt at købe saks med affjedring, som kan hjælpe dig med at få klippet selv tykkere grene over. Derved undgår du også selv at skulle lægge for mange kræfter i.

Derfor skal du beskære dine buske og træer

Har du en række buske eller træet i haven, der er vokset fra dig, så de er begyndt at optage for meget plads i haven? Det kan også være, at de er begyndt at skygge lidt for meget for din terrasse? I så fald er det en god idé at beskære dem. Det kræver dog, at du klarer beskæringen med en god gren- eller beskæringssaks.

Du skal desuden sikre, at der er tale om en saks, der kan sikre et rent og skarpt snit. At beskære en gren kan du nemlig sammenligne lidt med det, at du selv får et lille sår, som skal have tid til at hele. Du giver dit træ, busk e.l. de bedste vilkår for at hele, hvis du sørger for at beskære dem med en skarp kniv eller saks.

Dertil vil et skarpt snit også være med til at mindske risikoen for, at det bliver angrebet af sygdomme. Det kan fx være svampe eller baktier, som kan ende med at svækket træet. Derfor er det en god idé, at du har en skarp og effektiv grensaks til rådighed, så du altid har nemt ved at trimme både buske og træer i haven.

Hvordan klarer man selve beskæringen?

Når du skal i gang med at beskære træer, buske e.l., er det vigtigt, at du sørger for at tænke over, hvilke grene du beskærer. Både træer og buske bruger nemlig energi på at hele, når du har beskåret dem. Som følge af dette, vil det medføre, at den er svækket. Derfor er det vigtigt at nøjes med at klippe det, der er nødvendigt.

Af denne grund anbefales det også, at du sørger for at skære så tæt på hovedstammen, som muligt, hvis du skal klippe grene af. Derved har træet eller busken nemlig mulighed for at sætte nye skud.

Hvis du har et eller flere frugttræer i haven, er det også vigtigt, at du beskærer dem på de rette tidspunkter. Det er en god idé, at du sørger for at beskære æble- og pæretræer om vinteren eller i det tidlige forår. Hvis du derimod har blomme- eller kirsebærtræer i haven, så skal du beskære dem i august eller september.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Det er ikke alle, der synes, at det er sjovt at bruge penge på at købe en grensaks. Til trods for, at du måske ikke synes, at det er det mest spændende i verden at bruge penge på, er det vigtigt, at du undlader at gå ned på kvalitet. Det er nemlig til hver en tid værd at betale ekstra, hvis det medfører en højere kvalitet.

Hvis du har brug for en grensaks med udveksling eller lignende, er det naturligvis også et krav, at du betaler en kende ekstra for dette. Det samme er gældende, hvis det er en saks med teleskopskaft, du er på jagt efter.

4.4/5 - (14 votes)

Excentersliber. Stor guide til bedste køb

Tidligere artikel

Bahco topnøglesæt. Se alle de mange modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig