Garageport tilbud pris
Bolig

Garageport

0

Der bør ikke herske tvivl om, at det ikke er en helt lille investering at skulle købe en ny garageport. Derfor er det også et køb, der skal foretages med største omhu. I denne forbindelse er der desuden flere faktorer, der skal være i fokus, så du er garanteret et fornuftigt og passende valg.

Dette betyder også, at du ikke blot bør vælge en vilkårlig løsning. Det er ikke blot vigtigt, at den fysiske set passer til din garage – der er nemlig også et hav af øvrige kriterier, der skal være i fokus. Heldigvis har vi her på siden samlet en række af markedets bedste garageporte, som du kan sortere mellem.

Hvordan vælger jeg den rette garageport?

Som angivet herover, er der mange faktorer, der har betydning for dit valg af garageport. Derfor skal du ikke blot vælge en vilkårlig port, men sikre, at det er den rette for dig. Et af de aspekter, der dog særligt er vigtigt at have fokus er, at det er en port af den rette type. Der findes nemlig mange typer garageporte.

Er du helt grøn inden for denne verden, er det ikke sikkert, at du har et dybere kendskab til disse porttyper. Er dette tilfældet, er du så heldig, at du herunder finder en kort beskrivelse af de mest populære af slagsen.

Hejseporte

Dette er en af de mest populære garageporte. Der er adskillelige fordele ved at vælge netop denne type port, men en af de mest fremtrædende fordele er, at du kan parkere foran den, uden at den mister dens funktion. Her er det dog vigtigt at pointere, at den findes i flere forskellige varianter.

Eksempelvis kan du både vælge mellem stå og træ, ligesom du også kan købe de anerkendte ledhejseporte. En ledhejseport er en type af garageport, der åbner lodret opad og ligger pladsbesparende under loftet. Det er desuden også den mest populære hejseport, og er faktisk synonym med hejseporte for de fleste personer.

Vippeport

Der er også en god chance for, at du er stødt på en vippeport før. Som navnet antyder, at det er en helt basal port, der blot vipper op. Herefter kan du gøre din bil ind. Hvad det dog betyder er, at du ikke kan parkere din bil nær så tæt på porten, da den derved ikke vil kunne vippe op.

Vippeporten er en meget traditionel type port, der har været brugt i mange år. Når den vipper op, vippes den ind under loftet i garagen. Derved er der også god plads til at køre bilen ind, ligesom du også kan finde plads til opbevaring osv. Dette afhænger dog i lige så høj grad af den fysiske størrelse af din garage.

Sidegående garageport

I modsætning til førnævnte, er der her tale om en garageport, der ikke ses nær så ofte. I stedet for at vippe op, er dette en port, der ruller til siden. Derfor er det også en garageport, der primært bruges i parcelhuse med god plads. Det er nemlig ikke alle steder, at der er plads til en sidegående garageport.

Hvor blandt andet en ledhejseport ofte har vandrette paneler med spor, får du ved en sidegående garageport en port, der har ensartede lodrette paneler med spor. Det er nemlig disse spor, der medfører, at den faktisk kan rulles sammen på sidegående vis. Hvis panelerne ikke var til stede, ville den miste sin funktion.

Rulleport

Med en rulleport får du faktisk mange af de samme fordele som ved en hejseport. Der er dog flere forskelle mellem de to typer garageporte. En af de mest markante forskelle er, at rulleporten ikke kører ind på skinner i garagen. I stedet er den lavet på en sådan vis, at den ruller op i en rulle over porthullet.

Dette indikerer også, at det er en af de mere moderne porte på markedet. Som følge af dette, bliver langt de fleste rulleporte også leveret med både automatik og fjernbetjening. Dette er dog typisk også tilfældet for en hejseport. Rulleporten er dog – uden tvivl – en af de mest praktiske porte, du finder på hele markedet.

I og med, at der igen er tale om en port, der ikke skal vippes ud, men blot rulles op, er der også her mulighed for at parkere din bil tæt på porten, før den køres ind. Det betyder også, at du nemt kan komme ind i garagen, selvom der holder en bil parkeret foran. Det kan fx være i tilfælde af, at du skal hente haveredskaber e.l.

Hvis du står over for at skulle investere i en ny garageport, bør der ikke herske tvivl om, at enten en rulle- eller hejseport er det mest ideelle valg. I begge tilfælde får du en moderne port med god funktionalitet, som har fordele, der klar overskygger det faktum, at de også koster en kende ekstra i forhold til andre porte.

4.3/5 - (3 votes)

Garage til robotplæneklipper. Mere end 15 flotte modeller

Tidligere artikel

Ørnenæb. Se de mest solgte modeller her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig