gåbånd
Træning og fitnessTræningsmaskiner

Gåbånd – find bedste til prisen her

0

Gåbåndet er en basal motionsmaskine, der er udviklet til dig, der ønsker at gå indendørs. Ofte kan et løbebånd også bruges i dette henseende, da man selv justerer hastigheden. Derfor bliver mange modeller solgt og markedsført som både løbebånd og gåbånd.

Hvad er et gåbånd?

Et gåbånd er en motionsmaskine, der kan bruges til at gå på. I praksis er der dog ofte tale om en maskine, der også er mulig at løbe på. Der kan dog findes modeller, der udelukkende er lavet til, at man gå på dem. De findes dog kun i et begrænset omfang.

King Smith A1 Pro gåbånd

King Smith A1 Pro gåbånd – **TESTVINDER**

 

i samarbejde med PriceRunner

Maskinen fungerer ved, at et bælte bliver kørt rundt om sig selv af en elektrisk motor. Bæltet bliver trukket bagud, hvorfor personen, der står på båndet, er nødt til at bevæge sig fremad. Bliver man stående, vil det medføre, at man bliver kørt bagud og til sidst ned fra båndet.

Hastigheden kan man selv regulere, hvorfor man selv er herre over, hvorvidt man vil gå en rolig tur eller det skal foregå i et højere tempo. I og med, at man også kan indstille hastigheden til at være rolig, kan man reelt set foretage sig andre ting imens.

Mange bruger et gåbånd ved skrivebordet

Som angivet herover, er det muligt at regulere hastigheden, hvorfor den kan indstilles til et roligt tempo. Det vil medføre, at det er muligt at foretage sig andre ting, mens man går på gåbåndet. Blandt andet kan man stille det skrivebordet, så man kan arbejde imens.

Faktisk er denne løsning blevet uhyre populær i løbet af de seneste år. Flere og flere begynder at gøre plads til et gåbånd ved skrivebordet, da man dermed kan motionere, mens man arbejder. Det kræver dog, at man ikke går i et tempo, der er alt for højt.

Samtidig medfører det, at man faktisk har mulighed for at forbrænde kalorier, mens man arbejder. Ikke nok med det, så er det også med til at stimulere din blodgennemstrømning gennem kroppen. Det kan medføre, at din træthed i løbet af dagens afhjælpes.

Flere muligheder for gåbånd ved skrivebordet

Har du et ønske om at have et gåbånd ved dit skrivebord, har du flere muligheder. Har du i forvejen et skrivebord, du er glad for at bruge, skal du købe et gåbånd uden stativ. Det vil nemlig betyde, at du blot kan placere det under dit nuværende skrivebord.

Hvis du ikke har et skrivebord, kan du i stedet investere i et gåbånd med integreret skrivebord. Et sådant skrivebord er som regel udstyret med et display i selve bordet. Her kan du følge med i, hvor langt du har gået, hvor mange skridt du har taget og meget andet.

Hvordan finder jeg det rette gåbånd?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være svært at finde frem til den helt rette løsning, hvis du vil købe et gåbånd. Der er nemlig et utal af forskellige modeller på det danske marked, som adskiller sig fra hinanden på flere forskellige punkter.

Har du planer om at købe et gåbånd, er det derfor vigtigt, at du indstiller dig på, at du skal bruge tid på at forberede dig først. Heldigvis kan du gøre det herunder, hvor du kan læse mere om, hvad du skal have fokus på, når du skal købe et gåbånd.

Fundamentet er vigtigt

Der er rigtig mange ting, der skal være i fokus, når du skal købe et gåbånd. Derfor er det også vigtigt, at du ikke lader dig rive med af de modeller, der byder på en række smarte funktioner såsom pulsmålere og træningsprogrammer. Der er nemlig andre ting, der er vigtigere.

Selvom det kan give dig flere anvendelsesmuligheder, hvis gåbåndet har pulsmåler og træningsprogrammer, er det ikke her dit fokus skal ligge til at starte med. Det er nemlig markant vigtigere, at du sikrer, at modellen byder på en stærk konstruktion og et godt fundament.

Ydermere er det også vigtigt, at gåbåndet er udstyret med en robust og stærk motor. Konstruktion og motor er de to vigtigste aspekter af købet af et gåbånd, og derfor skal de også prioriteres højere end smarte funktioner som eksempelvis Bluetooth-kompatibilitet.

På trods af, at det er vigtigt, at du finder et robust gåbånd med en stærk konstruktion, er det desværre ikke alle modeller, der kan bryste sig af dette. Derfor er det et aspekt, du er nødt til at have fokus på, når du sorterer i det store udvalg af forskellige gåbånd.

Motorkraft

Et gåbånd er ikke meget værd, hvis det ikke har en motor til at drive det. Derfor er motorkraften selvfølgelig også et vigtigt aspekt. I denne forbindelse er det vigtigt at notere sig, at der er forskel på, hvordan motorens hestekræfter bliver angivet.

Eksempelvis er det ikke sikkert, at et gåbånd med tre hestekræfter altid yder dette. I nogle tilfælde vil der nemlig være tale om, at båndet kun yder dette ved maksimal præstation. Derfor er du nødt til at sikre, at der er tale om kontinuerlige hestekræfter.

Hvis båndet kun yder det angivne antal hestekræfter ved maksimal præstation, betyder det, at det ikke præsterer med samme effekt på andre tidspunkter. Det er ikke alle, det er afgørende for, men alligevel rådes man dog til at være opmærksom på det.

At gåbåndet er i stand til at yde en kontinuerlig effekt over længere tid, er særligt afgørende for dig, der vil gå lange ture på det. Skal du bruge det i løbet af arbejdsdagen ved dit skrivebord, er det også vigtigt, at det kan levere den samme effekt over længere tid.

Stativ eller ej?

Det er ikke alle, der mener, at de har behov for et stativ eller et håndtag på deres gåbånd. Derfor er det også en beslutning, du skal gøre op med dig selv. I denne sammenhæng er nemlig ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert.

Er der tale om et gåbånd, der skal bruges af en ældre person eller til genoptræning, kan et stativ eller håndtag dog være en fordel. Har man en af delene til rådighed under sin træning, kan man nemlig bruge det til at støtte sig til, mens man går på båndet.

Er det et ønske, at dit gåbånd har en computer, der kan registrere dine træningspas, er det også nødvendigt, at det har et stativ. Det vil nemlig være på stativet, at computerens display placeres, hvorpå du kan følge med i relevant data om dit træningspas.

Føler du ikke, at du har brug for et stativ eller håndtag at støtte dig til, rådes du faktisk til at vælge en model uden. Årsagen er, at du går glip af den stabiliseringstræning, som din mave og lænd udsættes for, hvis du støtter dig til enten et stativ eller en form for håndtag.

Såfremt du ikke er overbevist om, at du vil kunne gå på båndet, uden at have noget at støtte dig til, anbefales det at vælge en model med et stativ. Dermed er du sikker på, at du har noget at støtte dig til, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt.

Maksimal brugervægt

Rigtig mange tror, at man kun behøver at holde øje med den maksimale brugervægt, hvis der er en reel chance for, at man overskrider den. I så fald er det naturligvis særligt vigtigt, men faktisk er det et aspekt, som alle skal holde øje med.

Årsagen til dette er, at den maksimale brugervægt ofte afspejler kvaliteten af gåbåndets konstruktionen. Hvis en given model har en høj brugervægt, er det et tegn på, at kvaliteten er i orden. Netop derfor er det et aspekt af købet, som alle skal have fokus på.

Der findes f.eks. flere gåbånd, der har en maksimal brugervægt på 100 kg. Det er ikke specielt meget, og mange vejer mere end dette. Samtidig vidner det også om, at konstruktionen ikke er særlig stærk, da brugervægten ellers ville have været højere.

Størrelse

Når man skal købe et gåbånd, er størrelsen også et aspekt, der skal være i fokus. Faktisk er der flere elementer, der har betydning i forhold til størrelsen. Det er nemlig kunne kun den fysiske størrelse, der har betydning – det har størrelsen på selve gåfladen også.

For at sikre, at du køber et gåbånd med en gåflade, der er tilstrækkeligt stor, skal du tage udgangspunkt i din højde. Hvis det skal bruges af en person, der er mellem 150 og 175 cm i højden, er det tilstrækkeligt med et areal på 120 cm x 40 cm.

Hvis du er højere end 175 cm, bør du lede efter en model med en større gåflade. Den bør som minimum mål 130 cm x 40 cm, men må meget gerne være større. Det anbefales at gå efter en model med et areal på 150 x 50 cm, da det giver bedre plads at gå på.

Det er dog ikke nok, at du har fokus på selve gåfladen. Den fysiske størrelse af hele båndet har også betydning. Du skal nemlig være sikker på, at du faktisk har plads til den konkrete motionsmaskine på det sted, hvor du havde tænkt, at den skulle stå.

Når du skal vurdere, om du har plads til et givent gå- eller løbebånd, bør du sikre, at der er mindst en halv meter på hver side af båndet. Det kan nemlig ske, at man bliver nødt til at hoppe af eller at det sker, at man kører af båndet.

Gåbånd vs. løbebånd

Der er rigtig mange gåbånd, der også fungerer som løbebånd. Hvad det også betyder er, at du sagtens kan købe et løbebånd, som du blot bruger til at gå på. Der findes dog også rene gåbånd, som det ikke er muligt at opnå løbehastigheder på.

En sådan maskine bør du kun købe, hvis du er helt sikker på, at du ikke skal bruge den til andet, end at gå på. Er du sikker på, kan det dog være en fordel at vælge denne løsning, da de ofte er en del billigere end et egentlig løbebånd.

Det skyldes, at der ikke stilles lige så høje krav til motoren og størrelsen, hvis man kun skal bruge maskinen til at gå på. Det medfører, at det er billigere at producere den, og derfor bliver det også billigere for slutforbrugeren at købe en sådan motionsmaskine.

Er du i tvivl om, hvorvidt du også vil få brugt båndet til at løbe bånd, rådes du til at købe et løbebånd. Dermed er du sikret, at du kan bruge den købte maskine til begge formål. Ender du med kun at gå på det, er det naturligvis intet problem.

Hvad koster et gåbånd?

Hvis du har planer om at købe et gåbånd, vil du sandsynligvis gerne vide, hvad det koster. Det er dog svært at give et konkret svar på det, da der er stor forskel på de mange modeller. Af denne grund er der også stor forskel på, hvad man skal betale for dem.

Du kan dog forvente at priserne varierer fra mellem 1.500 kr. og op til 6.000 kr. Der er flere faktorer, der spiller ind, hvorfor et gåbånd til 6.000 kr. ikke nødvendigvis er det rette valg for dig. Det afhænger helt og aldeles af, hvad du skal bruge det til, og hvad du stiller af krav.

Derfor bør du heller ikke bare gå på jagt efter det dyreste gåbånd, da du tror, det matcher dine behov. Omvendt skal du heller ikke blot vælge det billigste, fordi du gerne vil spare penge. Det er nemlig ikke sikkert, at det faktisk kan dække dine behov.

Billigere end et løbebånd

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er en af fordelene ved at vælge et gåbånd over et løbebånd, at man sparer penge. Hvis man skal have et professionelt løbebånd, ender man nemlig nemt med at betale mere end 6.000 kroner.

Har du et ønske om at holde prisen på et sobert niveau, og ved du, at du ikke kommer til at bruge maskinen til at løbe på, er et gåbånd den bedste løsning. Dog er det fortsat vigtigt at vælge med udgangspunkt i dine egne behov og krav.

Giv denne post en karakter

Crosstrainer Test 2023. 10+ populære modeller

Tidligere artikel

Spinningcykel – Se bedste tilbud lige nu

Næste artikel

Du kan måske også lide