BoligHave og terrasse

Fuglebad. Se 12+ flotte modeller på markedet

0

Et fuglebad er for dig, der har et ønske om at forkæle de fugle, der kigger forbi din have. Fuglene elsker nemlig at pleje deres fjerpragt, hvilket de gør ved at bade i vandet. 

Hvis du vælger et fuglebad i granit, er du endda sikker på, at det kan holde for evigt. Derfor er det også en god investering, der ikke blot skaber glæde dig fuglene, men også dig som haveejer. Det pynter nemlig i haven, ligesom det på sigt vil bringe flere fugle til.

Derfor skal du vælge et fuglebad i granit

Hvis du har et ønske om at købe et fuglebad til haven, har du rigtig mange muligheder. Langt de fleste fuglebade er dog lavet i granit, hvilket der er flere årsager til.

Har du besluttet dig for, at du vil købe et fuglebad til din have, bør du derfor også fokusere på at finde ét i granit. Du kan nemlig vide dig sikker på, at det er her, du får mest for dine penge, når du skal investere i et fuglebad.

Udvalget er størst

I og med, at langt de fleste fuglebade, der er at finde på det danske marked, er lavet i granit, giver det sig selv, at udvalget også er stort. At det gør sig gældende, er naturligvis en stor fordel for dig, der leder efter et fuglebad til haven.

Det er nemlig med til at sikre, at du også kan finde en model, der falder i din smag. Du vil derfor kunne vide dig sikker på, at du også kan finde ét, der ikke blot lever op til dine ønsker i forhold til stil og udformning, men også har en passende størrelse i forhold til din have.

Det vil også sige, at du både kan vælge fuglebade, der er formet som skåle, som du enten kan placere direkte på jorden eller terrassen, eller du kan vælge fuglebade på en sokkel eller en fod. Sidstnævnte vælges af de fleste, da du dermed kan placere det overalt i haven.

Kan holde for evigt

Det handler dog ikke blot om, at du kan vælge fra så stort et udvalg, at du kan være sikker på, at du kan finde et fuglebad, du godt kan lide.

Det handler i lige så høj grad om, at granit er et meget robust materiale. Derfor kan du også vide dig sikker på, at det kan holde for evigt. Ønsker du ikke at bruge penge på at skifte det ud i ny og næ, er det derfor en god idé at vælge en model, der er fremstillet i granit.

Dertil er det også et materiale, der har meget få og lave krav til vedligehold. Hvis du gerne vil have et fuglebad, men ikke ønsker at bruge for meget tid på at holde det rent og ved lige, så er det naturligvis et fuglebad i granit, der er den rette løsning.

Vær opmærksom på, at der er stor forskel på udseendet

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du kan finde et stort antal fuglebade på det danske marked. Af den grund skal du heller ikke være bekymret for, om du kan finde et, der lever op til de krav og ønsker, du har.

Det er en af de klare fordele ved at vælge et bad i granit, som der også er givet udtryk for herover. Det er dog ikke alle, der er klar over, hvor stor forskel, der er på de mange fuglebade. Derfor er der mange, der ender med at blive overraskede over, hvor stor forskel, der er på dem.

Hvad det dog også vil sige er, at du selvfølgelig ikke blot kan vælge et vilkårligt fuglebad, hvis du har i sinde at købe ét. Da der er stor forskel på udseendet af dem, vil det nemlig ikke være dem alle, der har et udseende, der er noget for dig – uanset hvor mange eller hvor få krav, du stiller til det.

Der er nogle af dem, der har et helt rent og stilrent udseende, mens andre er fyldt med detaljer, figurer o.l. Derfor skal du også gøre op med dig selv, hvad du reelt set er på jagt efter. Hvis ikke du ved, hvad du leder efter, kan du ende med at sidde og lede i blinde.

Derfor rådes du også til at bruge lidt tid på at finde ud af, hvad du helt konkret er på jagt efter, inden du giver dig i kast med at lede. Det er ikke blot med til at gøre det lettere for dig at finde frem til, hvad du reelt set søger, men det vil også spare dig for tid.

Øg antallet af fugle i haven med fuglebad

Hvis du har et ønske om at få fugle i haven, eller har et ønske om at få flere fugle i haven, end du har i forvejen, er der flere måder at gøre det på. Der bør dog ingen tvivl herske om, at det er en klar fordel, hvis du har et fuglebad til dem.

Der er rigtig mange haveejere, der er gode til at få sat fodersteder og redekasser op, fordi de har et håb om, at det kan være med til at bringe flere fugle til deres have. Desværre er der en stor del af dem, der også glemmer at få sat et fuglebad op til fuglene.

En nem måde at tiltrække fugle på

Et fuglebad er ikke blot til pynt i haven, selvom der fås et hav af modeller, der også tager sig æstetisk godt ud i din have. Det er dog i lige så høj grad noget, du bør stille op i haven, da det er en rigtig god måde at tiltrække fugle på.

Faktisk er der op til flere undersøgelser, der har vist, at du kan øge antallet af fugle i din have med helt op til halvtreds procent, hvis du investerer i et fuglebad.

Du vil dog opleve, at det i høj grad vil være gavnligt i de perioder, hvor fuglene har svært ved at finde nok insekter til at dække deres væskebehov. Her lever de nemlig ofte af tørt foder, hvilket fx kunne være fuglefrø. Det vil sige, at du er afhængig af at have adgang til vand.

Er afhængige af adgang til vand

Fugle er afhængige af vand i lige så høj grad som både vi mennesker og alle andre dyr. Derfor vil det også være en fordel at have et fuglebad, hvor fugle kan få adgang til rent vand. Det er nemlig med til at give fuglene nem adgang til vand.

Hvis du også har besluttet dig for at opstille eller ophænge fodersteder i haven, er det en god idé, at du vælger at placere dit fuglebad i nærheden.

Der er nogle fuglearter, der har en mere ‘tør’ kost end andre. Derfor er der også forskel på, hvor stort et væskebehov de forskellige arter har. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er vitalt for alle fugle, at de får nok med væske – uanset om det kommer i form af mad eller ved at drikke vand.

Gør fuglene en tjeneste om vinteren

Fugle har et behov for at få frisk vand hele året rundt. I vintermånederne, hvor der her i landet kan være frostgrader, kan det blive svært for dem at finde.

Hvis du gerne vil hjælpe fuglene, kan du derfor vælge at stille vand frem til dem. Det kræver dog, at du gør det dagligt, da vandet i fuglebadet selvfølgelig også vil fryse til is. Gør derfor fuglene en tjeneste, og få et fuglebad til have, som du dagligt stiller isfrit vand ud i.

Vil du gerne forsøge at holde vandet isfrit i længere tid ad gangen, kan du gøre det på flere måder. Du kan enten vælge at tilsætte et par dråber olie i vandet eller gøre brug af en varmeplade, som ofte bliver solgt til høns.

En helt anden mulighed, som de fleste vælger, da det er den klart letteste, er at fyldet fuglebadet op med lunkent vand. Hvis vandet er lunkent, når det stilles ud, fryser det nemlig ikke lige så hurtigt.

Særligt vigtigt ved barfrost

Det er især vigtigt, at du stiller frisk vand ud til fuglene, hvis der er barfrost. Det vil nemlig sige, at jorden fryser, uden at der lægger sne. Det er med til at gøre det endnu mere vanskeligt for fuglene at finde vand nok.

Som følge af dette, er der fugle, der kan risikere at komme til at tørste. Det kan faktisk ende med at være fatalt for fuglene. Derfor er det naturligvis også et tidspunkt, hvor du bør gøre en ekstra indsats for at hjælpe, ved at fylde fuglebadet hver dag.

Hvis der er sne på jorden, er det muligt for fuglene at få dækket deres væskebehov ved blot at spise sneen. Er der ingen sne, som det er tilfældet ved barfrost, er dette ikke en mulighed. Her bør du derfor hjælpe havens fugle med at få stillet tørsten.

Som tidligere angivet, er det ikke noget, der hverken tager lang tid eller er besværligt, men det er til stor hjælp for fuglene.

Giv denne post en karakter

Værktøjssæt. Stor guide til det rigtige køb

Tidligere artikel

Håndledsskinne

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig