Fliseskærer
ElværktøjVærktøj

Fliseskærer. Find de bedste Priser og Modeller

0

Hvis du skal lægge fliser, kommer du næppe udenom at skulle dele et vist antal af dem. Hvis du vil sikre en pæn finish på de fliser, der skal skæres, skal du købe og bruge en fliseskærer. Det er dog ikke alle maskiner, der er lige effektive, hvorfor det er vigtigt at vælge dine fliseskærer med omhu og med fokus på rette faktorer.

Der skal ikke lægges skjul på, at du kan finde et stort udvalg af fliseskærere på det danske marked. Som følge af dette, er du sikret, at du også kan finde frem til en model, der er den helt rette for dig. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte med at lede, kan du passende tage et kig på udvalget af fliseskærere herunder.

Hvad kan man bruge en fliseskærer til?

En fliseskærer er en maskine, der er udviklet til at sikre et perfekt snit på dine fliser. Derfor er der naturligvis også tale om et værktøj, som du ikke kan undvære, hvis du skal sætte fliser op i køkken eller på badeværelset. Du kan dog også bruge den, hvis du skal skære klinker til, som du skal lægge på gulvet i dit bryggers e.l.

Det er dog ikke kun til fliser til indendørs brug, at du kan tage en fliseskærer i brug. Hvis du står med et projekt i haven, der kræver, at du skærer fliser til, er det også muligt at bruge en sådan maskine til dette. Det kan fx være, at du har i sinde at lægge en ny terrasse, havetrapper eller blot ønsker at skifte de gamle fliser ud.

Har du et sådant projekt, som du endda også har i sinde at klare selv, så kan det være en god idé at anskaffe dig en fliseskærer – enten ved at købe eller leje én.

Uundværligt værktøj til flisearbejdet

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det er et uundværligt stykke værktøj for dig, der skal arbejde med fliser. Det gør sig gældende, uanset om det er med fliser til inden- eller udendørs brug. Det betyder også, at en fliseskærer ikke kun er begrænset til at blive brugt i forbindelse med indendørs eller udendørs brug.

Det er ensbetydende med, at det er en maskine, der kan vise sig at være nyttig, uanset om du skal have nye fliser i køkkenet, eller du skal lægge en helt ny terrasse i baghaven. Det skyldes naturligvis, at du i begge disse tilfælde kan komme ud for, at der er behov for at skære fliser til, så de passer ind på den pågældende plads.

Hvis du skal lægge eller placere en del fliser, så vil du sætte stor pris på, at det ikke er svært eller tidskrævende at skære fliserne til. I og med, at det ofte er en stor del af arbejdet, så er det med til at gøre hele processen en del lettere, at du har en fliseskærer til rådighed – uanset om det er en inden- eller udendørs opgave.

Sådan deler du fliser med en fliseskærer

Der er mange, der er en kende tøvende overfor at skulle give sig i kast med at sætte fliser op på egen hånd. Det kan der være flere grunde til, men for de fleste handler det om, at de ved, at det kræver en stor præcision, hvis resultatet skal være ordentligt.

Derfor handler det om at måle korrekt op, men det kræver også, at du får delt fliserne præcist op. Sørger du for dette, så har du et godt grundlag at arbejde videre ud fra. Hvis det er første gang du skal i gang med dette, er det en god idé at købe et par ekstra fliser, som du kan øve dig på, før du reelt set går i gang med det.

Hertil er det også vigtigt, at det gøres klart, at selv for professionelle kan det ske, at en flise springer, når de er i færd med at dele den. Netop derfor er det altid en god idé at have ekstra fliser at arbejde med. Selv de professionelle, der har arbejdet med det i mange år, vælger altid at have et par ekstra fliser til rådighed.

De fleste fliseskærere fungerer på samme måde, men det ændrer dog ikke på, at det er vigtigt, at du sørger for at læse manualen grundigt. Som udgangspunkt er det dog følgende fremgangsmåde du skal bruge.

  1. Du skal starte med at opmåle og afmærke nøje, hvor du skal dele din flise
  2. Det er meget vigtigt, at du ikke fører flise for hurtigt frem mod selve skæren
  3. Du skal holde på din flise på en sådan vis, at det ligger tæt an mod anslaget
  4. Hvis du vil være helt sikker på at skære korrekt, så er det en god idé at tegne en følgelinje – det gør det i hvert fald lettere at undgå at skære forkert

Fliseskærere findes til alle niveauer

Du kan finde et stort udvalg af fliseskærere på det danske marked. Derfor er der også mange at vælge mellem. Det er en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en maskine, der er den rette for dig. Det betyder dog også, at det kan være svært at finde frem til netop den model, der faktisk viser sig at være ideel for dig.

Du kan nemlig finde fliseskærere til alle niveauer og budgettet. Du kan sagtens få en fliseskærer, der koster 500 kr., men du kan også finde modeller, der koster mere end 15.000 kr. Her er det vigtigt, at det gøres klart, at du får, hvad du betaler for. Derfor kan det sjældent betale sig at vælge en af de helt billige modeller.

Hvis du i stedet vælger en af de dyrere modeller, så får du en fliseskærer, den kan flere ting. Dertil kan den også skære på andre måder. Dertil er det også vigtigt, at du er klar over, at der er nogle brands, der kan bryste sig af at være bedre, end andre. Derfor er det en god idé, at du går efter fx Battipav eller lignende.

4.5/5 - (4 votes)

Elevationssenge 180×210 – gode tilbud og priser

Tidligere artikel

Vægtskiver

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj