Drejebænk bedste
VærkstedsindretningVærktøj

Drejebænk til træ eller metal. Find bedste drejebænk til dit behov

0

Hvis du skal i gang med at lave med træ eller stål, så har du brug for en drejebænk, hvor du sætter materialet fast, så du bedre kan arbejde på det.

Som navnet antyder, så fastsætter du materialet, så du kan forme det, som du ønsker. I dette indlæg hjælper jeg dig med at finde ud af, hvilken drejebænk og værktøj som du har brug for.

Hvad er en drejebænk?

Det er et værktøj, som bruges til at rotere træ eller metal om en rotationsakse. På den måde kan du forme materialet ved hjælp af de rigtige værktøjer. Ved hjælp af værktøjer, som du bruger sammen med drejebænken, har du mulighed for at bore, skære og slibe i materialet. På den måde vil produktet se ens ud hele vejen rundt.

Det gør også, at en drejebænk kan være lidt svær at arbejde med for nybegyndere. Jeg er begyndt at anbefale, at du altid ser en video på Youtube, inden du går i krig med det. Det er simpelt nok at bruge drejebænken, så det er finessen i, hvordan du bruger værktøjet, som kan virke udfordrende, da du vil have et produkt med symmetri.

Stort set alle danskere har oplevet en drejebænk, uden de har tænkt over det. Det skyldes, at man har en drejebænk i de fleste sløjdlokaler. Her er der tale om en drejebænk til træ, hvor man kan fastsætte det projekt, som man arbejder på, så man kan forme, hvad man gerne vil have.

Du kan dog også få en drejebænk til metal, som bruges til at arbejde med metalprodukter i stedet for. Det kræver også, at du har noget bestemt værktøj, når du arbejder på den, men det vender vi tilbage til.

Hvad bruger man en drejebænk til?

En drejebænk bruges primært til metal eller træ. Men det kunne også være til glasarbejde. I dag ville du også kunne finde videoer på nettet med nogle, som bruger en drejebænk til andre materialer. Jeg vil altid anbefale, at du starter med metal eller træ, alt efter hvad du kan lide at arbejde med.

Hvis du ser lysestager, bordben, skåle, musikinstrumenter, så er der en god sandsynlighed for, at det er lavet på en drejebænk. Det er til alle produkter, som skal se ud på samme måde hele vejen rundt.

Forestil dig at du ville lave noget simpelt som f.eks. et bat til baseball. Her sætter du dit træ fast, så du kan få et helt rundt baseball-bat til sidst. Hvis du skulle snitte det i hånden, ville det ende med at være ujævnt og det ville tage langt længere tid at lave.

Derfor skal du have en drejebænk, hvis du vil lave et produkt, hvor der skal arbejdes på det hele vejen rundt.

Du ville også bruge en drejebænk, hvis der skulle arbejdes på glasarbejde eller genvindingsanlæg.

Typisk bruges det til træ og metal og især træ er lettere at gå i gang med for de fleste.

Forskellige typer af drejebænk

Som allerede nævnt så skal du finde ud af, hvilket materiale du gerne vil arbejde med. Det kommer til at afgøre, hvilken drejebænk du har brug for.

Du kan få forskellige drejebænke til:

  • Arbejde med træ
  • Arbejde med metal
  • Arbejde med glas

For de fleste vil det typisk være enten træ eller metal. Glas er svært at gå i gang med, hvis du gerne vil lave noget derhjemme. Det er grunden til, at de altid i skolen starter med at lave askebæger, fordi det er til at gå i krig med. Et let projekt at gå i gang med i både metal og træ er lysestager.

Hvis du skal ud og købe alt værktøjet til, så vil jeg starte med en drejebænk til træ. Her vil du først forme din lysestage og så vil du slutte af med at arbejde på detaljerne på den.

Generelt er det måde, som du bruger en drejebænk på. Det er til de sidste finesser, så du får et flot jævnt produkt. Hvis du har børn, har du måske prøvet at få en gave, hvor de lige glemte at arbejde på de sidste detaljer og det ser ikke særlig flot ud. Det er grunden til, at du har brug for en drejebænk.

Sådan finder du den bedste drejebænk

Det kommer helt an på, hvad du gerne vil bruge den til. Hvis jeg skal sige noget generelt, ville jeg kigge mod modeller fra Bernardo, Holzmann, Jet Tools og SIEG. Det er ikke, fordi du skal være så bange for andre mærker, men du kan starte med at kigge mere efter disse modeller.

4.5/5 - (4 votes)

Dewalt hækkeklipper. Find billigste forhandler her

Tidligere artikel

DeWalt bajonetsav. Billigste tilbud fra flere webshops

Næste artikel

Du kan måske også lide