Dewalt DW733 tykkelseshøvl
DeWaltElværktøjVærktøj

DeWalt tykkelseshøvl. Bedste tilbud lige nu!

0

Det er ikke alle, der har brug for en tykkelseshøvl derhjemme. Faktisk er det ganske få, der har brug for dette. Det er i højere grad professionelle, der arbejder med træ til dagligt, der har brug for en sådan maskine. Det er dog en maskine, der kan bruges til en lang række opgaver – store som små.

Hvis du leder efter en tykkelseshøvl, har du mange muligheder. Derfor kan det også være svært at vurdere, hvilken af de mange modeller, der er den rette for dig. I denne forbindelse er det en god idé at tage et kig på DeWalts store udvalg. Blandt deres modeller er du nemlig sikker på kun at finde kvalitet fra øverste hylde.

Hvad er en tykkelseshøvl?

En tykkelseshøvl er en maskine, der kan bruges til at høvle træ i nøjagtige tykkelser og bredder. Derfor er det selvsagt også en stærk maskine. Den er udformet på en sådan vis, at den er lukket, og den inderste ”plade” kan hæves og sænkes, alt afhængigt af, hvilke størrelser du ønsker det respektive objekt skal have.

Mange tror, at en tykkelseshøvl er det samme som en afretterhøvl. Det er ikke helt det samme, til trods for, at der er minimal forskel på de to høvle. De har nemlig begge til formål at enten forme eller rette på et stykke træ, så det opnår en ønsket størrelse. Derfor kan de i mange tilfælde også bruges til de samme opgaver.

Som navnet også antyder, bliver en tykkelseshøvl især brugt til at ændre på eller rette tykkelsen på træet, og den arbejder ved at høvle træet. Vælger du i stedet at bruge en afretter, kører den træet igennem ovenfra, hvorimod en tykkelseshøvl er udviklet og konstrueret til at køre det igennem nede fra.

Det er ensbetydende med, at afretteren gør træet mere jævnt. Desuden er en afretter også en kende bedre til at få fjernet knaster og andre ujævnheder i træet.

Hvorfor skal jeg vælge en tykkelseshøvl fra DeWalt?

Der er mange årsager til, at du skal købe en tykkelseshøvl fra DeWalt. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er det rette valg for alle. Først og fremmest er det slet ikke, der egentlig har brug for at eje en maskine af denne kaliber. Er der tale om ganske få brædder e.l., der skal rettes til, er der andre måder at gøre det på.

Hvis du er sikker på, at du får brugt maskinen i et omfang, der gør, at det kan betale sig at købe den, skal du selvfølgelig vælge en model med omhu. Du skal ikke blot sikre, at den lever op til dine krav, men også, at den byder på en høj kvalitet. Det er nemlig dyre maskiner, hvorfor de helst gerne skal kunne holde til lidt af hvert.

Ønsker du at sikre, at du finder frem til den rette maskine, skal du først og fremmest skabe et overblik over dine krav og behov. Hvis du ikke har et godt indblik i dette, er det vanskeligt at sikre, at du anskaffer dig en maskine, der reelt set er egnet til dig. Derfor skal du starte med at gøre dette, før du går i gang med at lede.

DeWalt er for dig, der ikke vil gå på kompromis

Der er stor forskel på de tykkelseshøvle, der er at finde på det danske marked. I og med, at der er det, vil det ikke være alle, der egner sig til dit behov. Dertil vil det heller ikke være alle, der lever op til dine krav. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du vælger med omhu, i stedet for at tage den første model du støder på.

Hvis du vil være sikker på, at du ikke skal gå på kompromis med dit valg, er det en god idé at holde fokus på det udvalg, som DeWalt kan bryste sig af. DeWalt er nemlig en amerikansk producent, der er kendt i store dele af verden for deres høje kvalitet. Af den grund er det en favorit blandt både håndværkere og private.

Beslutter du dig for at købe en tykkelseshøvl fra DeWalt, skal du derfor ikke bekymre dig for, om kvaliteten er i top. Det er endda muligt at finde en DeWalt afretter og tykkelseshøvl, hvis du har et ønske om at anskaffe dig en maskine, der kombinerer begge dele. Det kan være en fordel at vælge dette i mange tilfælde.

Tykkelseshøvle bruges især af professionelle

Som privatperson kan du sagtens få brug for en afretter eller tykkelseshøvl. Det er dog sjældent, at det sker. I de fleste tilfælde er det derfor også professionelle håndværkere, der går på jagt efter en sådan maskine. Til trods for dette, er DeWalt dog stadig et populært valg, da det også er et vellidt brand blandt håndværkere.

Som tidligere angivet, er en tykkelseshøvl dog ikke en billig maskine. Desuden er det ikke en maskine, du kan bruge til et væld af formål. Af denne grund kan det sjældent betale sig at investere i en sådan maskine, hvis du ikke skal bruge den ofte. Skal du det, kan det dog vise sig at være en rigtig god investering.

Det er hovedsageligt tømrere og snedkere, der benytter sig af en sådan maskine. Det gør de, da de har op til flere opgaver, der kræver, at de rette brædder, planker mv. til i tykkelsen eller bredden. Der kan dog være forskel på, hvad de skal bruge dem til, og derfor er der også forskel på de forskellige tykkelseshøvle.

DeWalt er anerkendt blandt professionelle

I og med, at det er professionelle, der hovedsageligt bruger denne type maskine, er det naturligvis også værd at understrege, at DeWalt er et brand, der er yderst vellidt og anerkendt blandt professionelle. Faktisk kan de ikke blot bryste sig af at være en populær fabrikant her i landet.

De kan nemlig også bryste sig af at være den bedst sælgende producent af el-værktøj til professionelle håndværker i Nordamerika. Det vidner selvfølgelig om, at det er et brand, som du roligt kan købe el-værktøj fra – herunder også deres tykkelseshøvle.

Makita tykkelseshøvl

5/5 - (1 vote)

Ryobi vinkelsliber. Stort overblik over de mest solgte

Tidligere artikel

Slibemus – Hvilken skal man købe

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om DeWalt