Dewalt slagboremaskine
DeWaltElværktøjVærktøj

DeWalt slagboremaskine. Find den bedste slagboremaskine i 2023

0

Du kan tage en slagboremaskine i brug, hvis din regulære boremaskine ikke har kraft nok. Slagboremaskinen kan tjene mange formål og kan bruges til en lang række opgaver. Derfor kan der også være et væld af årsager til at investere i en slagboremaskine – både som professionel håndværker og som gør det selv-mand.

Hvis du leder efter en slagboremaskine, skal der selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at du kan vælge din slagboremaskine fra et stort udvalg. Derfor bør du heller ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan finde en model, der harmonerer med dine krav. Du kan med fordel vælge tage et kig blandt udvalget fra DeWalt.

Hvad kan jeg bruge en slagboremaskine til?

Der skal ikke herske tvivl om, at en slagboremaskine er et yderst praktisk stykke værktøj. Der er desuden tale om el-værktøj, der giver dig rigtig meget for pengene. Det gør den netop, da den kan bruges til en lang række forskellige opgaver. Det skyldes, at det er en boremaskine, der byder på en imponerende høj kraft.

Faktisk er den så kraftfuld, at den er i stand til at bore huller i væggen med op til 34.000 slag i minuttet. Langt de fleste modeller tillader dig også at slå slagfunktionen fra. Gør du det, så får du også et kraftigt og effektivt stykke el-værktøj, der kan bruges til at bore i metal og keramiske fliser, foruden både beton, træ mv.

Hvis du har en kraftig slagboremaskine fra DeWalt, så er du sikker på at få en maskine, der kan klare lidt af hvert. Der er nemlig tale om en reel 2-i-1-maskine. Typisk vil du dog hive den frem, hvis du har brug for at løse en eller flere af de nedenstående opgaver:

  • Bore huller i væggen
  • Bore i sten eller beton
  • Bore i metal
  • Blande mørtel og maling

Hvad er forskellen på en slagboremaskine og en borehammer?

På trods af, at de to maskiner minder en del om hinanden, er der dog også nogle forskelle. Derfor vil du heller ikke kunne erstatte den ene med den anden. Sammenlignet med en borehammer, er der en række fordele ved en slagboremaskine. En af de klare fordele er, at det er en del billigere at anskaffe sig en sådan maskine.

Ikke nok med det, så kan en slagboremaskine også bryste sig af at have en større motor og mere kraft. Derfor får du selvfølgelig også betydeligt mere kraft for pengene, hvis du køber en slagboremaskine. Desuden er en slagboremaskine i stand til at bore i de tre mest gængse materialer; træ, metal og beton.

Til dette formål skal du faktisk blot bruge nogle ganske almindelige bor, som de fleste allerede har liggende i deres værktøjskasse derhjemme.

Hvorfor skal jeg købe en slagboremaskine fra DeWalt?

Hvis du beslutter dig for at købe en slagboremaskine fra det amerikanske DeWalt, hører der sig flere fordele til. En af dem er, at du kan være sikker på, at du får den senest og mest effektive Li-ion-batteriteknologi på markedet. Dertil er samtlige modeller også forsynet med en letlæselig batteristatusindikator.

Dertil får du også en maskine, der kommer fra en anerkendt amerikansk producent, der altid har været kendt for at levere produkter med robuste komponenter og høj brugervenlighed. Det er selvfølgelig også som følge af dette, at de bruger sloganet ’Guaranteed Tough’, når de sælger diverse former for el-værktøj.

Det er selvfølgelig ensbetydende med, at du får god værdi for pengene, hvis du køber en slagboremaskine fra DeWalt. Ydermere er du også sikker på at få en maskine, der kan bryste sig af en kvalitet i top. Netop derfor skal du ikke være i tvivl om, at du kan bruge slagboremaskinen de næste mange år.

DeWalt er derfor en producent, der i særdeleshed appellerer til dig, der ikke vil gå på kompromis. Det er en fabrikant for dig, der ved, at du enten får brugt maskinen i stor stil, eller skal bruge den i et professionelt regi. På trods af dette, kan DeWalt faktisk også bryste sig af at have produkter, der er ganske retfærdigt prissat.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger slagboremaskine?

Står du over for at skulle anskaffe dig en slagboremaskine? I så fald er der mange ting du skal holde øje med. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Der er nemlig stor forskel på de mange maskiner, der er at finde på det danske marked – og det er ikke dem alle, der vil matche dine krav.

Når du skal købe en slagboremaskine, er det hovedsageligt egne behov, der skal være i fokus. Der er dog også en række grundlæggende faktorer, der er vigtige at have fokus på. Det inkluderer blandt andet følgende:

  • Omskifter: Det er vigtigt, at det er let at slå slagfunktionen fra. Hvis det er for svært, vil det ikke blot gøre dit arbejde mere besværligt. Du kan også risikere, at du ikke får den slået fra, før du påbegynder arbejdet med fx at boer i keramiske fliser og metal – og det kan gå galt.
  • Borepatron: Til en slagboremaskine kan du bruge de samme bor, som du bruger til din almindelige bore-/skruemaskine. Det er størrelsen på borepatronen, der afgør, hvor tykke bor du kan bruge. Det er du derfor nødt til at holde øje med.
  • Vægt: Køber du en slagboremaskine med batteri, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at den vejer mere, end en almindelig bore-/skruemaskine. Derfor er det en god idé at vælge en model, der ikke vejer for meget.

Det kan typisk godt svare sig at investere en kende mere i en mere kraftig slagboremaskine fra DeWalt. Den skal helst gerne have en motorstørrelse, der lyder på 650 W. Dertil skal den også have et drejningsmoment i den høje ende. Det er nemlig den kraft, som den har til at dreje borepatronen rundt med.

Køber du en maskine med en motorstørrelse på 650 W og et højt drejningsmoment, kan den nemlig bore 20 mm huller i træ, 12 mm huller i beton og metal. Vær dog opmærksom på, at nogen kan få brug for mere, end dette, da de skal bore større huller. Det kræver derfor en slagboremaskine med mere kraft.

Andre relevante artikler: 

5/5 - (1 vote)

Rullestillads – mange størrelser

Tidligere artikel

Affugter – Sådan finder du den bedste

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om DeWalt