Dewalt multicutter
DeWaltElværktøjVærktøj

DeWalt Multicutter. Guide til det bedste køb i 2023

0

En multicutter kan bedst beskrives som el-værktøjets bud på schweizerkniv. Det er en maskine, du kan bruge til både save-, slibe-, fræse-, file- og skrabeopgaver. Ikke nok med det, så er den endda også i stand til at klare arbejde i stort set alle slags materialer, hvorfor det er en maskine med en uhyre høj alsidighed og effektivitet.

Står du over for at skulle købe en multicutter, så har du et væld af muligheder. På det danske marked kan du nemlig finde et stort antal multicuttere. Det sikrer, at du også kan finde en model, der er ideel for dig. Det er dog en rigtig god idé at målrette dit fokus mod DeWalt, da det garanterer dig en multicutter i højeste kvalitet.

En multicutter kan bruges i mange sammenhænge

En af de klare grunde til, at en multicutter er blevet en af de mest populære typer el-værktøj er, at du kan bruge den til en lang række formål. Som navnet også giver antydning af, er det nemlig en maskine, der faktisk kan tage pladsen fra en lang række andre maskiner og el-værktøj. Det inkluderer blandt andet de følgende:

  • Deltasliber: Med en deltaformet sål og slibepapir, er det muligt at komme ind i de hjørner, hvor det ellers ville være svært at nå. Maskinen arbejder med oscillerende (svingende) bevægelser, der gør, at den kan slibe på effektiv vis, uden at efterlade slibespor – og kan klare både grov- og finslibning.
  • Metalsav: Hvis blot du har den rette klinge, er det også muligt at bruge den til at skære metal. Du kan bl.a. bruge den til at skære i jernplader eller vandrør. Den er designet på en sådan vis, at den er langt mere handy, end en metalsav, så du kan også udføre en sådan opgave, selvom pladsen er trang.
  • Træsav: Du kan få et utal af klinger, der gør det muligt at save i træ. En af de mest populære er den såkaldte dyksavsklinge. Det er en klinge, du kan bruge til at save i hårdt træ, til dyksavning i brædder, til savning i træpaneler eller derimod til afkortning af dørkarme ved gulvet.
  • Fugefræser: Hvis du har brug for at fjerne mørtel eller fliseklæber, fordi du fx skal udskifte enten en eller flere beskadigede fliser, så skal du bruge en fugefræser. Det er en dråbeformet udgave af en forsats, som gør det muligt at bruge en multicutter til at fjerne fuger i helt små hjørner.
  • Skraber: Her er der tale om en forsats, der er ideel til at fjerne limrester fra tæpper. Du kan dog også bruge den til at fjerne linoleum eller andet genstridigt materiale såsom mørtel eller betonrester. Det er ensbetydende med, at du kan komme ud for flere henseender, hvor det er en brugbar forsats.

En multicutter, der gør underværker for dit arbejde

DeWalt har udviklet en lang række multicuttere, der er blevet udviklet med henblik på slutbrugeren. Det har resulteret i, at de har fået skabt noget el-værktøj, der har lidt mere at byde på, end hvad andre producenter kan bryste sig af. Derfor er det også multicuttere, der kan løfte dine resultater til helt nye højder.

Det er der op til flere gode grunde til, men det handler blandt andet om, at de kan bryste sig af:

  • Et klart LED-lys, der kan oplyse dit arbejdssted
  • Dybdekontrol
  • Variabel hastighed

Der skal ikke være nogen tvivl om, at hvis du vælger at købe en multicutter fra DeWalt, så får du en maskine, der kan bryste sig af at være meget alsidig. Som følge af dette kan du også være sikker på, at den egner sig til en lang række opgaver i hjemmet. Netop dette understreger, hvorfor du bør have en multicutter.

Hvis du skal lægge gulvtæpper, er det nemt at skære dem til med en multicutter. Det kræver dog, at du har det rette tilbehør. Du kan også tage den i brug, hvis du skal skære dørkarmen til forneden, når du er i gang med at lægge gulv. Igen kræver det dog, at du har det rette tilbehør og forsatser, for at kunne gøre det.

Det vidner dog om, at du kan bruge en DeWalt multicutter til en lang række opgaver. Det bliver understreget af, at deres multicuttere også har en meget praktisk størrelse og form, der medfører, at du kan bruge den stort set overalt. Det sikrer nemlig, at det er let at komme til, og hurtigt at klare opgaven.

Multicutteren fra DeWalt er en nødvendighed i værktøjskassen

Hvis der er noget, som alle bør have i værktøjskassen, er det en multicutter fra DeWalt. En af de klare fordele ved en sådan maskine er, at du kan bruge den til at skære helt tæt på både kanter, i hjørne og på flere andre steder, hvor det kan være svært at komme til – især hvis du skal forsøge at komme til med en større sav.

Hvis du skal til at lægge gulvpaneler, vil du især kunne få stor gavn af en multicutter. Det er nemlig muligt at bruge den til at tilpasse den til både vægge, hjørner og dørkarme. Hvis det er en sådan opgave, som du har i sinde at bruge den til, så er det typisk en universalklinge, der skal bruges til at løse den.

Der findes meget tilbehør til multicutteren

Det er vigtigt, at det gøres klart, at en multicutter ikke er meget værd, hvis ikke du har det rette tilbehør. Du kan heldigvis finde et stort udvalg af tilbehør til multicuttere fra DeWalt. En af de mest nyttige former for tilbehør er dyksavsklingen, der kan købes i flere forskellige dimensioner.

Det er en klinge, der især er handy, hvis du skal lave dyksnit i træ, plast og metaller, der ikke er jern. Derfor er det en klinge, der kan vise sig at være meget nyttig, hvis du skal bruge et el-værktøj til at installere ventilationsgitre, skæring af gipsplader, udsparing af kanaler til kabler mv.

I og med, at du kan finde et stort udvalg af tilbehør til din multicutter fra DeWalt, kan du finde det nødvendige tilbehør til nærmest enhver opgave.

5/5 - (1 vote)

Smith Stativ

Tidligere artikel

Nilfisk vinduesvasker. Bedste priser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om DeWalt