dewalt dyksav tilbud priser
DeWaltElværktøjVærktøj

DeWalt dyksav

0

En dyksav er et el-værktøj, der kan bruges til en lang række formål. Af den grund er der også stor forskel på, hvad der gør, at folk leder efter en sådan sav. Hvis du selv har i sinde at købe en dyksav, er det sandsynligvis som følge af, at du har en helt konkret opgave, som dyksaven vil egne sig rigtig godt til.

Står du over for at skulle købe en dyksav, så har du et stort antal muligheder. Det skyldes, at du kan finde et stort antal dyksave på det danske marked. Hvis du vil være på den sikre side, så bør du investere i en dyksav fra DeWalt. Gør du det, så er du sikker på at få en dyksav, der kan bryste sig af en høj kvalitet.

Hvad er en dyksav?

En dyksav er en mere præcis og mere let betjent videreudvikling af rundsaven. Den virker derfor på stort set samme måde, som en alm. rundsav. Den er forsynet med en roterende klinge, der er i stand til at save et lige snit. Dertil er det dog også muligt at tilte den, for at lave et smigsnit på helt op til 45 grader.

Årsagen til, at den kaldes for en dyksav er, at klingen kan sænkes (dykkes) midt på en plade. Desuden er det også muligt at lægge saven i skinnen, før du sænker klingen. Det er ikke muligt med en rundsav, da den vil have kontakt på en lille del af sålen, når den skærer sig ind fra kanten.

Den klare fordel ved at bruge en dyksav er, at den er udstyret med en føringsskinne, som den kører på. Denne skinne kan føre saven frem gennem træet, og sikrer, at klingen ikke vipper fra side til side. Du er derfor sikker på at få en større præcision, da du kan se nøjagtigt, hvor du dit snit vil komme til at ligge.

Her får du nemlig en sav, der er i stand til at skære hvor kanten af skinnen er. Det betyder, at du slipper for at skulle regne, måle og markere afstanden mellem et land samt et savspor, som det gør sig gældende, hvis du gør brug af en rundsav. Det er en af de klare fordele ved en dyksav, i stedet for en rundsav.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en dyksav?

Har du intentioner om at investere i en dyksav, er der mange faktorer, der skal tages højde for. Det betyder, at du ikke blot kan vælge en vilkårlig model – heller ikke fra DeWalts sortiment, selvom de er kendt for deres høje kvalitet og driftssikkerhed. Du skal være sikker på, at du køber en model, der passer til dine behov.

Er det første gang, du skal købe en dyksav, er det ikke sikkert, at du ved, hvad der er vigtigt at have fokus på. Heldigvis er det noget du kan blive klogere på herunder, hvor du præsenteret for en række af de parametre, der skal have dit fokus, når du skal vælge en dyksav fra DeWalt.

  • Dybdeindstilling: Det er vigtigt, at du kan indstille en nøjagtig savedybde med spring på 1 mm. Det er dog lige så vigtigt, at det er nemt at indstille det, samt at aflæse dybden på en tydelig skala. Det mest ideelle ville være at kunne indstille dybden både med og uden føringsskinnen.
  • Smigindstilling: Det er også vigtigt, at du har nemt ved at indstille og aflæse savevinklen. Det skal helst gerne være på en skala, der er let at aflæse. Det vil blot være en ekstra fordel, hvis den kan gå fra en vinkel, der strækker sig fra -1 grader til mellem +47 og 48 grader.
  • Føringsskinnen: En føringsskinne på en dyksav bør være fremstillet af en solid aluprofil, ligesom den også skal være udstyret med skridsikre lister på undersiden. På oversiden skal der derimod være glatte plastlister, da dette sikrer, at saven glider ubesværet.
  • Tænd/sluk-knap: Det giver sig selv, at den skal have en tænd/sluk-knap. Det er dog vigtigt, at det kun kan lade sig gøre at aktivere den, når startspærren er presset ind. Det bør også være umuligt for dig at tænde den, hvis spindellåsen for klingeskift er aktiveret, så den ikke starter ved et uheld.
  • Hastighed: Du skal kunne indstille hastigheden på din dyksav, da du skal kunne regulere den, alt efter det materiale du skal save i. Derved undgår du, at der opstår brændemærker i træ og smeltede spor i akryl. Dertil er der også nogle maskiner, der starter i høj hastighed – dette skal du også undgå.
  • Klingeskift: I og med, at du sandsynligvis kommer til at skifte klinge med jævne mellemrum, er det en god idé at vælge en maskine, der gør det let at skifte kline. På de fleste modeller skal du dykke saven, som du aflåser, hvorefter du kan komme til skruen, som holder klingen.
  • Justeringsskruer: Nu skal også sikre dig, at du vælger at købe en dyksav med justeringsskruer, da det er dem, der holder saven fast til skinnen. Samtidig er det også denne type skruer, der sørger for, at den kan glide præcist og lige fremad.
  • Støvudkast: Når du saver, er det ikke til at undgå, at der kommer støv. Derfor skal du sikre, at du får fat i en maskine med en udkast-funktion, der sørger for at kaste støvet så langt væk, at det ikke kan sætte sig fast i føringsskinnen. Hvis den ikke kan det, er der en risiko for, at saven sætter sig fast. Du bør også vælge en model, der gør det muligt at tilslutte en støvsuger, når der arbejdes med saven indendørs. Ellers kan du være sikker på at have støv i hele huset på ingen tid.

Uanset hvad du har af krav, kan du være sikker på, at DeWalt har noget, der matcher disse. Deres udvalg er så stort, at det har noget at byde på for alle. Det er blot endnu en god grund til ikke at gå på kompromis med dit valg – husk dog, at kvalitet koster, og derfor er det ikke billigt at købe DeWalt-produkter.

5/5 - (1 vote)

Værktøjskasse. Stor guide med mest populære

Tidligere artikel

Skraldespandsskjuler. Se 10 populære modeller her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om DeWalt