Dewalt borehammer
DeWaltElværktøjVærktøj

DeWalt borehammer

0

Du kan bruge en borehammer til et væld af forskellige opgaver. Derfor kan der også være forskellige årsager til, at du leder efter en borehammer. Hvis du vil være sikker på, at du anskaffer dig en effektiv borehammer, skal du selvfølgelig købe en model fra et anerkendt brand – det kunne eksempelvis være DeWalt.

Hvis du vil købe en borehammer fra DeWalt, så har du mange muligheder. Deres udvalg er stort, og du kan derfor være sikker på, at det også indeholder noget, der harmonerer med dine kriterier og præferencer. Her på siden præsenteres du for en stor del af deres sortiment, hvorfor du også kan finde en ideel model.

Hvad kan man bruge en borehammer til?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du kan bruge en borehammer til mange opgaver. Netop derfor bør du altid have en borehammer i dit arsenal af el-værktøj. Det er heldigvis relativt nemt at sikre dette, da du blot kan købe dig en af de mange modeller fra DeWalt. Så er du i hvert fald sikker på, ikke at gå ned på udstyr.

En borehammer bliver typisk brugt til de opgaver, som en slagboremaskine ikke har kraft nok til. Hvis du står over for en sådan opgave, hvilket fx kunne være at bore i granit eller beton, er det en borehammer, der er det rette valg. Det er dog ikke det eneste, du kan bruge en borehammer til.

Faktisk kan du bruge den til flere andre opgaver. Derfor er det også en maskine, der bruges af en lang række professionelle håndværkere i deres daglige arbejde. Blandt andet kan den bruges til at:

 • Rage fliser ned fra væggen
 • Bore huller i beton
 • Lave store huller i solide spær eller planker
 • Klare diverse former for normale boreopgaver

DeWalt laver robuste og kraftfulde borehamre

Du kan med ro i sindet vælge at købe en borehammer fra DeWalt. Hvis du gør det, så kan du – som sagt – være helt sikker på, at du ikke ender med at gå ned på udstyr. Det er noget, som hverken en professionel håndværker eller en gør det selv-mand med respekt for sig selv har lyst til at gøre.

Derfor er DeWalt også blevet en yderst populær producent på det danske marked. Gennem årene er de især blevet anerkendt for at lave produkter, der er yderst slidstærke og solide. Ikke nok med det, så er det også borehamre, der kan bryste sig af at være både præcise og driftssikre under arbejdet.

Med en borehammer fra DeWalt er det ikke blot muligt at bore. Det er også muligt at bruge den til at udføre diverse former for mejselopgaver. Det betyder, at der faktisk kan være penge at spare ved at investere i en sådan maskine, i stedet for at købe begge dele. Derfor er der faktisk tale om et stykke multiværktøj.

En borehammer som dem fra DeWalt slår selve boret frem og tilbage. Derfor er de i stand til på effektiv vis at kæmpe sig gennem de hårde materialer – det kunne fx være en betonvæg. Det er dog også en fordel, at den har så stor en kraft, når du skal mejsle, da du derved kan bruge den til at fjerne beton eller fliser.

DeWalt udmærker sig dog også, når det kommer til bl.a. miljø, sundhed og sikkerhed. Det har de gjort via en unik proces-forbedring, udviklede produktionsteknikker og hård kontrol af deres forurening. Hvad det i sidste ende medfører er, at du som slutkunde kan købe DeWalt-produkter med god samvittighed.

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg vælger borehammer?

Hvis du skal investere i en borehammer, er der mange faktorer, der er vigtige for dit valg. Af denne grund er det også vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Det er også gældende, selvom du har fundet ud af, at du får god værdi for dine penge, hvis du beslutter dig for at købe en DeWalt-borehammer.

Det er dog hovedsageligt dens slagstyrke, der er vigtig at holde øje. Den bliver målt i joule (J), og sammen med slagtallet (den hastighed, der hamres med), er det et tal, der angiver, hvor kraftfuld en maskine, der er tale om. Det er dog ikke nok at holde med styrken, da du også skal holde øje med de følgende faktorer:

 • Dybdestop: Det er en rigtig god idé at købe en model med dybdestop. Når du skal bore huller til bl.a. murankre og plugs, er det vigtigt, at de har den rette dybde. Det kan være svært at sikre, hvis du selv borer hullet, men benytter du dybdestop, er det dog ikke svært at sikre det.
 • Omskifter: Hvis du har i sinde at skulle bruge den til både at bore og hamre, er det vigtigt, at den er udstyret med en simpel omskifter. Derved er det let at skifte fra fx et bor til en mejsel, hvis du skal gå fra at bore til at mejsle. Det kan spare dig for både en del tid og besvær.
 • Borepatron SDS-holder: Dette er en speciel form for holder til både bor og mejsler, der har slidser på siden af skaftet, så de kan glide frem og tilbage, mens du arbejder. Det er dog også vigtigt at sikre, at det er let at montere det værktøj, der skal bruges, i den.
 • Hovedgreb: Det er ikke nok, at der er plads til din hånd. I og med, at arbejdet med en borehammer, er arbejde, der sviner en del, skal der også være plads til en arbejdshandske. Dertil er det heller ikke nok, at der er plads – du skal nemlig også have et godt, fast greb.
 • Vibrationsdæmpning: Her er der selvfølgelig tale om en funktion, der sikrer, at vibrationerne ikke bliver for kraftige, når du benytter dens hammerfunktion.
 • Sidestøttegreb: Der kan være behov for, at du for alvor lægger kræfter i, når du gør brug af en form for borehammer. Derfor er det vigtigt at have et sidestøttegreb.
 • Arbejdslys: Det er ikke altid, at du arbejder på steder, hvor der er oplyst. Derfor skal du sørge for at vælge en model, der er forsynet med et arbejdslys, så du altid kan se, hvor du borer eller hamrer.

Gulvvaskemaskine – professionelle maskiner til erhverv

Tidligere artikel

Kompressor – det skal du kigge efter

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om DeWalt