Dartskive pris
Diverse

Dartskive

0

Er en dartskive ikke blot en dartskive? Nej, det er det faktisk ikke. Faktisk kan der vise sig at være stor forskel på de enkelte modeller og varianter, når først du tager et nærmere kig på dem. Derfor er dette også vigtigt at være opmærksom på, hvis man står over for at skulle erhverve sig en ny dartskive.

Til trods for, at det kan virke tiltalende, blot at vælge en vilkårlig dartskive, er det ikke just det bedste valg. Gør du det, er der en risiko for, at skiven ikke harmonerer med dine præferencer, men også at kvaliteten ikke er optimal. Herunder har vi dog samlet et udpluk af dartskiver, der alle bryster sig af en høj kvalitet.

Der findes flere typer af dartskiver

Overordnet set findes der tre typer af dartskiver: elektronisk dartskive, soft-tip dartskive og en traditionel dartskive. Der er stor forskel på hver af de tre typer, og derfor bør du være meget opmærksom på, hvilken af de tre du vælger.

Elektronisk dartskive

En elektronisk dartskive indeholder – som navnet antyder – elektronik. Dette fører en række fordele med sig. Især er det dog værd at fremhæve, at du får adgang til en række funktioner, som en analog dartskive ikke har at byde på. Med dette menes, at du får adgang til bl.a. varianter af spil, pointtælling m.m.

En klar fordel er, at du ikke selv skal holde fokus på pointene – det klarer skiven for dig. Noget helt andet er, at du også selv kan træne på skiven, da du blot kan vælge det ønskede spil, hvorefter du kan gå i gang. Hvis du er vild med dart, men ikke altid har noget at spille med, er dette en ideel løsning for dit vedkommende.

Det er ikke alle elektroniske dartskiver, der har et lige stort udvalg af spil. De fleste har dog cirka 15 spil, der kan vælges mellem. Desuden har de ofte også omkring 100 forskellige varianter. Du skal derfor ikke bekymre dig for, om du løber tør for spil lige foreløbigt – der er nemlig nok at tage fat i.

Soft-tip dartskive

En soft-tip dartskive adskiller sig fra de to øvrige typer ved at være en skive, hvorpå der kan bruges de såkaldte soft-tip dartpile. Det er en fordel, da disse pile er blødere, og derfor heller ikke helt så farlige, som pilene med stålspidser. Disse skiver fås desuden i både elektroniske og analoge udgaver, alt efter, hvad man ønsker.

De fleste vælger dog en elektronisk udgave, da det fører en lang række fordele med sig. Står du selv over for at skulle træffe et lignende valg? I så fald kan det ofte bedst betale sig at spendere en kende ekstra, så du kan få fingrene i en elektronisk variant.

Dette er en type dartskive, der især anbefales til børnefamilie eller blot til personer, der ønsker at begrænse skaderne på væg og gulv nær dartskiven. De såkaldte soft-tip pile er nemlig ikke nær så hårde ved hverken dit gulv eller din væg.

Traditionel dartskive

Den traditionelle dartskive er selvfølgelig den mest kendte. Det er den, da det er den type skive, som alle har kendskab til – og som langt de fleste bruger. Hvis du vælger en sådan skive, skal du være opmærksom på, at den hverken indeholder elektronik eller kan bruge til soft-tip pile – du kan kun bruge stålpile på den.

Det betyder dog ikke, at der ikke er nogle fordele ved at vælge en sådan skive. En af de klare fordele ved en sådan dartskive er, at du ikke skal tænke på, om dine pile faktisk sidder fast i den. Det kan du nemlig være helt sikker på, at de gør. Du behøver endda ikke at ramme direkte på skiven – selv skæve kast bliver siddende.

Dette er ikke noget du kan nyde godt af, hvis du fx vælger en elektronisk dartskive. Er dette noget, som du anser som værende vigtigt, er det selvfølgelig en traditionel skive, der er det rette valg for dig.

Desuden bør det også nævnes, at disse skiver, der bruges i turneringer. Hvis du er seriøs omkring dart, og du måske endda deltager i turneringer i større eller mindre grad, er det en traditionel dartskive du skal vælge.

Hav fokus på egne behov, når du vælger din dartskive

Som angivet herover, er der faktisk store forskelle mellem de forskellige dartskiver. Det er vigtigt, at du er klar over dette, da du skal vælge en dartskive, der harmonerer med dine behov. Det betyder selvfølgelig også, at du ikke blot skal vælge en vilkårlig skive, selvom det kan virke som den nemmeste løsning.

Er du fx nybegynder, der blot ønsker at spille for sjov med vennerne? I så fald kan en elektronisk skive være et ideelt valg, da den bl.a. tæller point osv. Derved kan I blot fokusere på at have det sjovt. Er du seriøs spilere, og ønsker du en skive at træne på, er det en godkendt, traditionel skive du skal gå på jagt efter.

Giv denne post en karakter

Polsøger – undgå at få stød

Tidligere artikel

Træningselastik

Næste artikel

Du kan måske også lide