romaskine Concept2
Træning og fitnessTræningsmaskiner

Concept 2 Romaskine

0

Du finder mange romaskiner på markedet. Vil du være sikker på, at du vælger en af de bedste i verden, skal du vælge en model fra Concept 2. Det er ikke blot blandt de absolut bedste romaskiner, men bryster sig også at være de bedst sælgende romaskiner i verden.

Hvad er Concept 2?

Concept 2 er et amerikansk firma, der blev grundlagt af brødrene Dick og Pete Dreissigacker i 1976. Dengang arbejdede de på at kvalificere sig til OL i 1976. Som en del af deres træning, havde de forbedret deres egne årer med karbon, som gav dem en bedre bevægelse gennem vandet.

Det var et helt nyt påfund, der ikke før havde været set, og de fik en del opmærksom. Det lykkedes dem dog aldrig at kvalificere sig til OL, hvilket i stedet fik dem til at starte deres virksomhed. Dengang solgte Concept 2 dog kun specialfremstillede årer og roudstyr.

Først i 1981 besluttede to brødre sig for at skabe en romaskine. Dengang var der kun få romaskiner på markedet, og de var ikke blot dyre, men også meget avancerede. De to brødre ville skabe en romaskine, der ikke blot kunne købes, men også bruges af den gennemsnitlige forbruger.

De første maskiner fra Concept 2 var lavet af dele fra cykler. De blev en stor succes, og siden da har firmaet udviklet deres maskiner. Det har bl.a. ført til, at de har introduceret både Model B i 1986, Model C i 1993, Model D i 2003 samt Model E i 2006.

En af de ting, der især har været med til at gøre Concept 2-romaskinerne populære, er at de er baseret på vindmodstand. Den teknologi, der bruges til dette, er helt unik, og sikrer, at du simpelthen ikke finder bedre romaskiner på markedet.

Derfor skal du købe en Concept 2-romaskine

Har du besluttet, at du gerne vil købe en romaskine? I så fald er du sikker i tvivl om, hvilken du skal vælge. Der er nemlig rigtig mange at vælge mellem, og det er ikke altid nemt at kende forskel. Derfor kan man nemt ende med at vælge en forkert model.

Vil du være sikker på at gøre et godt køb, er en romaskine fra Concept 2 et godt valg. Uanset hvilken model du vælger, er du sikker på, at du får god værdi for dine penge. Af denne grund er der heller ikke nogen grund til at tøve med et sådant køb.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er den rette beslutning at vælge en Concept 2-romaskine? Hvis ja, så skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest prominente fordele ved romaskineren fra producenten fra Vermont i USA.

Luft som modstand

Alle romaskiner fra Concept 2 er baseret på samme modstandstype. De er nemlig alle bygget op omkring luftmodstand. Dette er der flere fordele ved, og derfor er det også en af de markante årsager til, at deres romaskiner er blevet et populært valg.

Luftmodstanden er nemlig med til at give en meget naturtro og realistisk følelse. Faktisk vil du nærmest få en følelse af, at du er ude at ro på vandet, selvom du sidder indenfor på din romaskine. Det er netop dét, der har været i fokus ved udviklingen af disse maskiner.

Ikke nok med det, så er det endda også nemt at justere modstanden. Det gør du nemlig blot via et spjæld, som regulerer mængden af luft til svinghjulet. Derfor er det nemt at skrue op eller ned for modstanden, hvis du ønsker en mere eller mindre intens træning.

Hvor hårdt du trækker har naturligvis også indflydelse på modstanden. Det svinghjul, der er monteret i romaskinerne fra Concept 2, er blevet designet, så det minimerer støj. Derfor kan du sagtens ro tidligt om morgenen eller sent om aftenen, uden at forstyrre nogen.

Behagelige og ergonomiske

Det er dog ikke blot som følge af den særlige type modstand, af maskinerne er blevet uhyre populære. Det handler i høj grad også om, at Concept 2 formår at skabe romaskiner, der er både komfortabel, behagelig og ergonomisk korrekte.

Maskinerne kan bryste sig af at være udstyret med justerbare fodstøtter, hvilket sikrer, at de kan justeres til netop dine fødder. Det medfører ikke blot, at det bliver mere behageligt at sidde på romaskinen, men også, at du undgår, at de fødder glider frem og tilbage.

Et af de vigtigste aspekter af en romaskine, er naturligvis håndtaget. Hvis det ikke er et behagelig og ergonomisk korrekt udformet håndtag, vil det være til gene på sigt. Det er de heldigvis klar over hos Concept 2, hvorfor det er noget, de har styr på.

Håndtaget på deres romaskiner er blevet vinklet i en 10 graders bøjning. Det er en fordel, da det betyder, at du får en naturlig arm- og håndstilling. Det gør træningen mere komfortabel, men sikrer dig også imod slitage og risiko for skader.

Performance Monitor – PM5

Deres Performance Monitor er bestemt også et aspekt, der adskiller romaskinerne fra Concept 2 fra andre maskiner. Med PM5, som computeren også hedder, får du nemlig en sofistikeret og avanceret computer, der er brugervenlig og nem at lære at kende.

PM5 er dertil også i stand til at give både præcis og sammenlignelig data, der opdateres for hvert rotag. Samtidig er det også en af de mest nøjagtige computere på markedet. Netop derfor bliver Concept 2-maskinerne bruger til bl.a. VM, EM, DM og mere.

Concept 2 har også sørget for, at deres PM5-monitor er baggrundsbelyst. Det medfører, at det er nemt at se, hvad du skal se på skærmen. Dertil er den kompatibel med USB, hvorfor du kan isætte et USB-stik, hvorpå du kan gennem dine træningsdata.

Hvis du har to (eller flere) maskiner til rådighed, er det også muligt at bruge PM5 til at lave en konkurrence. Det kræver blot, at man kobler maskinerne sammen, hvis er ganske let. Når det er gjort, kan man opsætte en konkurrence ud fra de ønskede parametre.

Er kendt for kvalitet

Kvaliteten er bestemt også en god grund til, at du bør købe en romaskine fra Concept 2. De er nemlig kendt for at skabe romaskiner i høj kvalitet, som byder på en imponerende holdbarhed og konstruktion. Samtidig er de også meget nemme at vedligeholde.

Deres imponerende holdbarhed medfører, at det er en romaskine, du kan have glæde af i rigtig mange år. Skulle du beslutte dig for at sælge den, vil du også kunne få en god pris for den. Selvom du sælger en romaskine med et par år på bagen, har den nemlig stadig mange gode år i sig.

Romaskinernes høje kvalitet er også en af grundene til, at de bliver brugt i roklubber, fitnesscentre, skoler og tilmed på militærbaser i hele verden. De kan derfor også sagtens bruges af mere end en person på daglig basis, hvis I er flere, der skal deles om den.

Vil du vide dig sikker på, at du får købt en romaskine i høj kvalitet, er det bestemt ikke en god idé at se nærmere på en af modellerne fra Concept 2. Det er dog ikke de billigste modeller, men du kan være sikker på, at dine penge er rigtig godt givet ud.

Hvilken Concept 2-romaskine skal man vælge?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe en romaskine fra Concept 2? I så fald skal du vælge mellem deres to modeller. Du kan nemlig vælge mellem både Model D og Model E. Der er dog ikke synderligt stor forskel på de to modeller.

Faktisk er den primære forskel på Model D og Model E, at den ene model har en højere siddehøjde end den anden. Model E har nemlig en siddehøjde, der er 16 centimeter højere end Model D. Derfor er det primært siddehøjden, du skal vælge ud fra.

Fordelen ved at vælge en model med en lav siddehøjde er, at det er nemt at komme af og på den. Det er især tilfældet, hvis det er en ældre eller gangsbesværet person, der skal bruge den. I dette tilfælde vil det nemlig være en klar fordel, at den er en smule lavere.

Det er naturligvis op til dig selv, om du vil have den ene eller anden model. Dog er det ikke kun siddehøjden, der adskiller dem. Der er nemlig også en smule mere vedligehold ved at vælge den billige af de to modeller, hvilket du naturligvis skal være opmærksom på.

Er en romaskine fra Concept 2 pengene værd?

Når du skal købe en romaskine, er der flere ting, der skal være i fokus. Netop derfor er det heller ikke alle, der mener, at det er nemt at vælge mellem de mange modeller. Hvis du vil være på den sikre side, er en romaskine fra Concept 2 et godt valg.

Begge deres modeller har klaret sig rigtig godt i adskillige test verden over, hvilket er et klart bevis på, at det er gode romaskiner. Men betyder det, at de er pengene værd for dig? Det er faktisk ikke sikkert, da det afhænger af, hvor meget den vil blive brugt.

Hvis du skal købe en romaskine, der kun kommer til at blive brugt i ny og næ, behøver det ikke at være en topmodel som f.eks. Concept 2 Model D, der koster 10-12.000 kr., alt afhængigt af dit valg af forhandler. Her kan du ofte sagtens nøjes med mindre.

Ved du, at du skal bruge den flere gange i ugen eller måske endda hver dag, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis. Skal du bruge den meget, bør du ikke være i tvivl om, at det er værd at betale for en romaskine fra Concept 2.

Giv denne post en karakter

Romaskine guide

Næste artikel

Du kan måske også lide