Buskrydder
Havemaskiner

Buskrydder. Find den bedste og mest effektive

0

En buskrydder er en havemaskine, der kan tjene mange formål. Der minder en del om græstrimmeren, men adskiller sig ved at være i stand til at rydde kraftigere områder. Derfor er det som regel også til disse formål, at en buskrydder bliver købt – og er sandsynligvis også derfor, at du er på udkig efter en.

Hvis du leder efter en buskrydder, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er mange modeller at vælge mellem. Derfor kan det være svært at udvælge netop dén, der er den rette, set i forhold til dine krav. Du kan dog herunder finde et stort udvalg af buskrydder, der indeholder modeller til ethvert behov.

Bedste buskryddere sorteret efter pris

Hvad er en buskrydder?

Som angivet herover, er det en havemaskine, der på flere punkter minder om en græstrimmer. Den adskiller sig dog fra græstrimmeren ved at kunne rydde kraftigere områder. Den er nemlig udstyret med enten en kniv eller en klinge, i stedet for en tråd, som det gør sig gældende for en almindelig græstrimmer.

Derfor er der også mange, der sammenligner den med en motorsav, der blot er forsynet med et skaft og en roterende klinge. Dog adskiller den sig også på vægten, da en buskrydder er en del tungere, end en regulær græstrimmer. Derfor er der ofte en sele med til at bære den, så du blot skal styre den frem og tilbage.

Hvis du har brug for en havemaskine, der kan bruges til at rydde områder med buske, græs, krat eller ukrudt, så er det en buskrydder du leder efter. Det er endda muligt at bruge den til at rydde områder med små træer. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at det er en alsidig maskine, der kan klare mange forskellige opgaver.

Mange buskrydder tilbyder endda, at det er nemt udskifte kniven eller klingen, hvis de er ved at være slidte. På denne måde behøver du ikke at købe en ny buskrydder, når kniv eller klinge begynder at være sløv. Derfor kan den bruges til mange forskellige formål, og du kan have den i rigtig mange år.

Hvilken type buskrydder skal jeg vælge?

Når du skal vælge en buskrydder, er der mange parametre at tage højde for. Du skal blandt andet vælge, om den skal være drevet af benzin, batteri eller el. Der er fordele og ulemper ved alle tre dele, hvorfor den skal vælges med afsæt i, hvad du skal bruge den til, hvor ofte, og hvad dine egne specifikke krav er.

Benzindrevet buskrydder

Hvis du skal bruge din buskrydder til at rydde store områder, eller du skal langt omkring med den, så er det en god idé at købe en kraftfuld og stærk model. For at sikre, at den er det, så bør du vælge en benzindrevet maskine. Vælger du det, så er du i hvert fald sikker på, at den er både kraftfuld og robust.

En sådan maskine er nemlig forsynet med en meget kraftig motor. Derfor gør den det ganske nemt for dig at komme igennem både kraftig og tæt bevoksning. Ikke nok med det, så er du heller ikke begrænset af hverken ledning eller levetiden på et batteri. I stedet skal du blot fylde benzin på, og så er du klar til at gå i gang.

Batteridrevet buskrydder

En af de store ulemper ved at vælge en havemaskine, der er benzindrevet er, at den støjer en del. Dette kan du dog helt undgå ved at købe en buskrydder batteri, som også kaldes for en akku buskrydder. En af fordelene ved en sådan buskrydder er, at den larmer betydeligt mindre, end en tilsvarende benzindrevet model.

I og med, at et batteri ikke vejer det store, er den som regel heller ikke lige så tung, som en benzinmodel er. Med årene er batterierne også blevet kraftigere, hvorfor de kan holde i længere tid. Som følge af dette, kan du sagtens bruge dem på større områder, uden at bekymre dig om for hurtig afladning af batteriet.

Du skal dog være opmærksom på, at har du et område med meget kraftig bevoksning, vil det aflade batteriet hurtigere, end hvis det blot er små buske og ukrudt. Dog er der ofte to batteriet med til hver maskine, så du blot kan skifte til et andet batteri. Du får derfor en alsidig maskine, der er let at komme rundt med.

Eldrevet buskrydder

Til slut er det også muligt at vælge en model, der får strøm fra en ledning. En fordel ved denne type maskine er, at du hurtigt kan være i gang. Der skal ikke fyldes benzin, og er ikke et batteri, der skal lades op. Du skal ikke gøre andet, end at tilslutte ledningen til et strømudtag, hvorefter du er klar til at gå i gang med arbejdet.

Derfor er dette også den rette løsning for dig, der ikke har lyst til at skulle bøvle med batterier eller benzin. Du er sikker på, at du altid har strøm på, så længe ledningen er tilsluttet en stikkontakt. Dog er du begrænset af længden på din ledning, hvorfor det er et valg, der primært er henvendt til dig med en mindre have.

Hvis der er behov for at have den meget med rundt, er en batteri- eller benzindrevet model bedre. Har du en stor have, er det nok næppe den eldrevne model, der er den rette, da det kan være svært at komme rundt i hele haven med ledningen – også selvom du har købt en forlængerledning eller kabeltromle med god længde.

Er der andet, der skal overvejes?

Til trods for, at det er vigtigt at vælge, om du buskrydder skal køre på benzin, batteri eller strøm, er der også andre faktorer at tage højde for i forbindelse med dit valg. Eksempelvis er der nogle maskiner, der kan køre med forskellige hastigheder.

Det kan være en fordel, da du derved kan angribe de forskellige bevoksninger med forskellige hastigheder. Desuden sikrer det også, at du altid får en optimal ydeevne ud af din maskine. Det er også vigtigt at vurdere, hvad man selv kan holde til.

Hvad der menes med dette er, at der er nogle buskryddere, der kan være tunge. Derfor skal du vurdere, hvor længe du skal arbejde ad gangen, og hvor meget din krop kan klare. Det er nemlig vigtigt at sikre, at du ikke ender med at overbelaste din krop.

Giv denne post en karakter

Blodtryksmåler

Tidligere artikel

Teleskopstige. Find bedste stige til prisen

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner