Bosch plæneklipper
BoschHavemaskiner

Bosch Plæneklipper 2023. Stor Test med prissammenligning

0

Det er de færreste husejere, der kan klare sig uden en plæneklipper. For de fleste er det faktisk en essentiel havemaskine. Har du netop købt dit første hus med tilhørende have, eller har den gamle plæneklipper aftjent sin værnepligt, er det selvfølgelig på tide at erhverve dig en plæneklipper fra Bosch.

Hvis du leder efter en plæneklipper fra Bosch, er du havnet på den rette side. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for et stort udvalg af forskellige plæneklippere, der adskiller sig på mange punkter. Fælles dog dem alle er dog, at det er Bosch, der er fabrikanten bag.

Hvilken type plæneklipper bør jeg købe?

Hvis du skal købe din første eller udskifte din nuværende plæneklipper, er der flere elementer, der har stor betydning for dit valg. Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid til at vælge den rette model, da du ellers kan risikere at bruge penge på en havemaskine, der reelt set ikke er egnet til dine behov.

Det er blandt andet vigtigt at tage højde for størrelsen af din græsplæne, om du har adgang til en stikkontakt, og hvorvidt du foretrækker, at den har en bestemt drivkraft. Desuden er det også værd at overveje, om du i stedet skal investere i en robotplæneklipper – dem tilbyder Bosch også et udvalg af.

Det er overvejelser som disse, der har indvirkning på, hvilken af de mange plæneklippere, der bedst stemmer overens med dine behov. Herunder kommer vi nærmere ind på de forskellige typer af plæneklippere, hvilket kan hjælpe dig med at vurdere, om du skal have en el-, batteri- eller benzindrevet model.

Eldrevet plæneklipper

Vil du gerne være fri for det bøvl, der følger med at vælge enten en batteri- eller benzindrevet model, er det naturligvis en eldrevet model, du skal købe. Med en sådan plæneklipper skal du blot sætte stikket i kontakten, hvorefter du trykker på ’Start’. Nu er du klar til at gå i gang med at slå græsset.

Fordelene ved en sådan maskine er, at den ikke larmer specielt meget. Det er betydeligt lavere, end en motor drevet af benzin. Det er et ideelt valg for dig, der har et græsareal på over 100 m2, men den kan også nemt klippe op til 600 m2. Husk dog, at du skal have en forlængerledning, der er lang nok til dette.

Desuden er den både let og billig i drift, hvis man sammenligner med den benzindrevne. Rækkevidden er dog et problem, hvorfor du er nødt til at supplere med en lang forlængerledning eller en kabeltromle. Du er nødt til hele tiden at holde øje med ledningen, da du for alt i verden ikke må køre den over.

Hvis det sker, kan du risikere, at du ødelægger maskinen fuldstændigt. Derfor skal du hele tiden holde øje med den, hvilket er en af ulemperne ved dette valg. Det er hovedsageligt til de mellemstore græsplæner, at det kan betale sig at investere i en sådan plæneklipper, da ledningen ellers bliver for stort et problem.

Benzindrevet plæneklipper – dog ikke Bosch

Desværre producerer Bosch ikke benzindrevne plæneklippere. Men derfor kan du jo godt få en liste med dens fordele og ulemper alligevel. En benzindrevet model er oplagt for dig, der har et større græsareal. I et sådant tilfælde ønsker du næppe at bøvle med kabler, forlængerledninger eller tomme batterier. Det kan også være, at du ikke er så heldig, at du har en stikkontakt i nærheden af din have, som du kan bruge til din plæneklipper.

Vælger du en benzindrevet plæneklipper, så får du en fleksibel maskine, der er forsynet med en kraftig motor, som har mere at byde på, end de el- og batteridrevne modeller. Vær dog opmærksom på, at der er en del mere vedligeholdelse forbundet med benzinmodellerne, da du skal sørge for, at de løbende får olie.

Dette ændrer dog ikke på, at det er det oplagte valg for dig, der har brug for en kraftfuld maskine, der er i stand til at varetage alle plæner. Det bør dog også nævnes, at den kraftige motor medfører, at den har et højt støjniveau, som kan være til gene for både dig, men bestemt også for dine naboer.

Maskinen afgiver også flere vibrationer, der kan mærkes, når du slår græsset med den. Til gengæld sikrer den store kraft, at du ikke skal bruge nær så mange kræfter på at skubbe den. Da den har en stor energikapacitet, kan den selv klare fremdriften, hvorfor du reelt set blot skal holde fast i den.

For at kunne bruge din benzinplæneklipper, skal du blot sørge for, at der er benzin i beholderen. Er der det, så er du klar til at køre derudaf.

Batteridrevet plæneklipper

Hvis du gerne vil slippe for ledningen, men ligeledes ønsker at undgå at skulle bruge en benzindrevet maskine, er det en batteridrevet model, der er det rette valg. Dette kaldes også for en akku plæneklipper. Den fungerer ligesom alle andre plæneklippere, men forskellen er blot, at dens drivkraft er et batteri, der kan genoplades.

Desuden er den forsynet med en anderledes motor, der har færre bevægelige dele. Det betyder, at der ikke er lige så meget vedligeholdelse forbundet med den. Disse plæneklippere kan desuden fås med batterier i forskellige størrelser, hvorfor du selvfølgelig kan finde en batteristørrelse, der egner sig til lige din plæne.

Der er mange haveejere, der er skeptiske omkring maskinens rækkevidde på en opladning. Batterierne er dog blevet markant bedre i løbet af de senere år, hvorfor de i dag kan konkurrere med de eldrevne modeller. Har du en meget stor græsplæne, kan det dog være en god idé at købe flere batterier.

Hvis du beslutter dig for at købe en batteridrevet model, er der som regel to batterier med. Derfor kan du altid have et ekstra batteri liggende, som du kan skifte ud med, hvis du skulle være løbet tør på det første. Forsøg dog så vidt muligt ikke at aflade dem helt, da det kan forringe levetiden på dem.

Dertil bør du også en energivenlig maskine, der ikke udleder CO2, når du slår dit græs, hvis du vælger at købe en batteridrevet model. Du kan finde mange batteridrevne modeller fra Bosch, hvorfor det bestemt ikke er umuligt at finde frem til en model, der lever op til de krav og behov, som du skal have dækket.

Bosch har plæneklippere til ethvert behov

Du skal ikke bekymre dig, om du kan finde en plæneklipper fra Bosch, der lever op til dine krav. De har et stort udvalg, der indeholder et væld af forskellige modeller. Derfor er der selvfølgelig også en eller flere af disse, der lever op til de krav du har.

Det vidner også om, at du ikke er nødt til at gå på kompromis med dit valg. Det er en klar fordel, da det er med til at sikre, at du får en plæneklipper, der er som skræddersyet til dig. Dertil er det også værd, at det gøres klart, at Bosch er en af de førende producenter på det danske marked inden for havemaskiner.

Det er en status og en position, som de har opnået ved at levere maskiner, der er i høj kvalitet til en god pris. Desuden er du med en plæneklipper fra Bosch også sikret, at du altid får et flot resultat, når du slår din plæne. Det er gældende, uanset om du vælger en af deres el-, eller batteridrevne modeller.

5/5 - (1 vote)

Tæpperenser. Stor guide til bedste køb

Tidligere artikel

Safety squat bar

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch