Bosch multicutter
BoschElværktøjVærktøj

Bosch Multicutter. Multiværktøjet du ikke kan undvære

0

Du har rigtig mange muligheder, hvis du har et ønske om at erhverve dig en multicutter. Multiværktøjet kan bruges til et væld af formål, hvorfor der er stor forskel på, hvorfor folk vælger at købe en multicutter. Fælles for alle, der skal have et sådant el-værktøj er, at de ønsker at sikre, at kvaliteten af den er helt i top.

Hvis du også vil være sikker på dette, skal du vælge en Bosch multicutter. Hvis du gør det, så er du ikke blot sikret en høj kvalitet, men også en effektivitet og pålidelighed, der er i top. Hvis du leder efter en multicutter fra Bosch, er du desuden havnet det rette sted, da du finder et stort udvalg af disse maskiner herunder.

En multicutter har mange anvendelsesmuligheder

Som der også er givet udtryk for før, kan du bruge en multicutter til et hav af formål. Det kræver dog ofte, at du har en form for forsats, som du kan sætte på maskinen, hvis du skal skifte fra et formål til et andet. Hvis du har de rette forsatser, så kan du bruge din multicutter som:

 • Deltasliber: Har du en deltaformet sål og slibepapir, har du let ved at komme helt ind i de hjørner, du ellers ville have svært ved at nå ind til. Den har oscillerende (svingende) bevægelser, der gør, at den er i stand til at slibe på effektiv vis, og at den ikke efterlader nogle slibespor. Det betyder også, at du kan bruge den til både grov- og finslibning.
 • Metalsav: Hvis du har den rette klinge, er det også muligt at bruge din multicutter til at skære i metal. Det gør sig gældende, uanset om det er jernplader eller vandrør. Den er designet på en sådan vis, at den er mere handy, end andre metalsave, så du også kan udføre opgaver på steder, hvor der ikke er den store plads.
 • Træsav: Du kan få en lang række klinger, der kan bruges til savning i træ. En af de mest populære er den dog klinge, der kaldes for en dyksavsklinge. Det er en klinge, der kan bruges til at skære i hårdt træ (fx til montering af udluftningsgitre) til dyksavning i træbrædder (fx til indbygning af reol), til at save i træpaneler (fx til indbygning af tagvinduer) og til afkortning af dørkarme ved gulvet.
 • Fugefræser: Hvis du skal fræse fuger ud, er det vigtigt, at du har de rette klinger til det. Det kræver, at du har en hård metalklinge, der er udviklet specifikt til at fjerne mørtel eller fliseklæber. Det kan være anvendeligt, hvis du skal udskifte beskadigede fliser. Hvis du har en dråbeformet variant af forsatsen, kan du også fjerne fuger i helt små hjørner med en multicutter.
 • Skraber: Det er ikke altid, at det er helt så let at få limrester af tæpper, eller linoleum samt andre former for genstridigt materiale som mørtel og betonrester. Det kan dog lade sig gøre, hvis blot du har den rette forsats til din multicutter.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en multicutter?

Hvis du står over for at skulle købe en multicutter, er der rigtig mange faktorer, der er vigtige at have fokus på. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Bosch har lavet et væld af forskellige multicuttere, hvilket er ensbetydende med, at der blandt udvalget også er noget, der appellerer til netop dig.

I denne forbindelse bør det dog også nævnes, at det ikke er alle, der har lige nemt ved at vælge, da de ganske enkelt ikke ved, hvad der skal prioriteres. Herunder bliver du præsenteret for en række af de parametre, der er vigtige at se efter, når du skal købe en multicutter.

 • LED-lys: Du skal sikre, at den er udstyret med et arbejdslys. Det er dog ikke nok, at den er forsynet med et sådant lys. Det skal nemlig også være stærkt nok til at kunne oplyse hele arbejdsstedet.
 • Udskiftning af forsats: I og med, at der er tale om en multicutter, der kan bruges til mange formål, vil du sikkert ofte skulle udskifte forsatsen. Det skal derfor være nemt og hurtigt at gøre dette. Ideelt set skal maskinen have et greb til hurtigskift, men det er dog ikke et decideret krav.
 • Startknap: Når arbejder med denne type maskine, er det vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Derfor er det også vigtigt at vælge en maskine, der ikke kan startes ved et uheld. Derimod skal den have en startknap, der har en form for sikkerhedsblokering, så du undgår, at der kommer til at ske uheld.
 • Ergonomi: I og med, at det er en maskine, der kan bruges til mange formål, kan det sagtens tænkes, at du skal bruge den en del. Derfor er det også klogt at vælge en maskine, der er nemt at manøvrere med. Desuden bør du også sikre, at der er god plads til hånden på grebet.
 • Regulerbar hastighed: Ønsker du at sikre, at det er lettest muligt for dig at arbejde med forskellige slags materialer, så skal det være nemt at regulere hastigheden på maskinen. Det medfører ligeledes, at du får mulighed for at arbejde med en varierende belastning.
 • Batteri og oplader: Beslutter du dig for at købe en multicutter, der ikke er eldrevet, skal du sikre, at der medfølger både batteri og oplader. Hvis du allerede har en batteridrevet maskine i den samme serie fra Bosch, er det dog ikke nødvendigt, da du blot kan bruge batteri og oplader herfra.
 • Batteriindikator: Dette er selvfølgelig også et punkt, der kun er relevant, hvis du beslutter dig for, at du gerne vil købe en model, der er forsynet med batteri. Det er dog en god idé at vælge en model med en batteriindikator, så du nemt og hurtigt kan se, hvor meget strøm, der er tilbage på batteriet.

Desuden er det vigtigt at understrege, at du skal vælge din multicutter med udgangspunkt i egne kriterier og behov. Der er stor forskel på de mange multicuttere fra Bosch, hvilket blot er en fordel, da det sikrer, at der blandt deres udvalg er noget for enhver.

5/5 - (1 vote)

Bosch græstrimmer med batteri. Se eksperternes valg

Tidligere artikel

Værkstedsbord. Find det rigtige arbejdsbord til værkstedet

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch