Løvsuger tilbud pris
BoligBoschHavemaskiner

Bosch løvsuger → Dette skal du se efter

0

Er du træt af, at du skal ud med riven i efterårs-månederne, når bladene falder ned fra træerne? I så fald er det oplagt at investere i en løvsuger. Med en sådan maskine ved hånden, slipper du nemlig helt for at finde riven frem. I stedet kan du blot suge dem op, hvorefter du kan smide alle bladene ud.

Der findes rigtig mange løvsugere på det danske marked. Har du besluttet dig for, at du ønsker at investere i en sådan maskine, kan det derfor være svært at vælge. Vil du gerne være sikret en høj kvalitet og effektivitet, er det en løvsuger fra Bosch du bør vælge. De har absolut produceret løvblæsere, men har også modeller til løvsugning, som du også kan finde her: 

Løvsugere fra andre mærker

Skal jeg vælge en el- eller batteri-model?

Der er mange ting, der skal tages op til overvejelse, hvis du ønsker at købe en løvsuger fra Bosch. Udvalget er nemlig stort, og de mange modeller adskiller sig på mange punkter. Det er dog særligt vigtigt, at du tager højde for, hvilken drivkraft, der er den foretrukne for dit vedkommende.

Derfor skal du tage højde for, om du vil have en Bosch løvsuger med batteri, eller ledning. De har hver især deres egne fordele, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvad der er det bedste for dig. Hvad det rette valg er for dig, afhænger helt og aldeles af dine behov.

Eldrevet

En løvsuger eller en løvblæser med ledning passer til stort set alle formål og have i alle størrelser. Det er dog et krav, at den er tilsluttet et strømudtag under hele processen, da det er dens drivkraft. Derfor skal du være opmærksom på, at du kan blive begrænset af længden på ledningen.

Uanset størrelsen på din have, er du derfor nødt til at investere i en forlængerledning eller kabeltromle. Det kan være til gene, da du hele tiden skal slæbe den efter dig. Dertil kan den ende med at sidde fast i hække mv. Derfor skal du selvfølgelig være indstillet på dette.

I denne forbindelse bør det dog nævnes, at den klare fordel ved en eldrevet løvsuger er, at du ikke skal være bekymret for, om du løber tør for batteri. Du skal blot tilslutte den et strømudtag, hvorefter du kan være i gang i lige så lang tid, du har brug for.

Batteridrevet

Hvis du i stedet vælger at købe en batteridrevet løvsuger eller løvblæser, er du sikret, at du får en fleksibilitet, der er i top. Derfor kan du bruge den i både store og små haver. Har du en stor have, kan du dog være nødt til at have mere end ét batteri, for at kunne klare arbejdet i hele haven.

Der er mange producenter, herunder også Bosch, der gør, at du kan bytte batterier mellem dine maskiner. Har du en 18 V boremaskiner og en 18 V løvsuger fra Bosch, så kan du faktisk bruge det samme batteri til dem begge. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der leveres inkl. batteri og lader.

Det er netop som følge af, at der er mange, der allerede har både batteri og lader liggende fra en anden maskine. Det er dog ikke blot fleksibiliteten, der er en fordel ved at vælge denne type løvsuger. Du kan også bryste sig af at have en relativ støjsvag maskine, der derfor ikke er til gene for dig eller dine naboer.

Hvad er forskellen på en løvsuger og en løvblæser?

Er du på udkig efter en løvsuger, har du med garanti stiftet bekendtskab med både løvsugere og -blæsere. Det er dog ikke alle, der ved, hvad forskellen på de to egentlig er. Forskellen er dog relativt simpel, da den ene suger sølv og andet affald op, mens den anden blæser blade og andet plantemateriale væk.

En løvsuger suger løvet op

Når du bruger en løvsuger, vil den suge løvet op i en påsat opsamlerpose. Der er forskel på, hvor meget, der kan være i disse poser, men ofte har de dog en kapacitet på mellem 30 og 50 liter. Der er endda nogle af de løvsuger, som Bosch har sendt på markedet, der er blevet udstyret med en indbygget kværn.

Hvis maskinen har en indbygget kværn, bliver blade og affald findelt, før det bliver suget op i opsamlerposen. Kværnen kan desuden findele løvet helt ned til en tiendedel af det oprindelige rumfang. Fordelen ved dette er, at du kan være sikker på, at affaldet komposterer mere effektivt, og at det fylder mindre i posen.

Desuden er det også med til at sikre, at selve formuldningsprocessen hurtigere. Det bør dog nævnes, at der også er mange løvsugere, der kan blæse. Hvad det betyder er, at du får to maskiner i én. Den eneste ulempe ved at vælge en løvsuger, i stedet for at vælge en løvblæser er, at den kan gå hen og blive tung.

I takt med at posen bliver fyldt op, er det helt naturligt, at den bliver tungere. For nogen kan dette vise sig at være en udfordring, mens det for andre ikke er det store problem. Derfor er det en personlig vurdering.

En løvblæser blæser bladene væk

Hvis du derimod vælger en løvblæser, så får du en maskine, der kan blæse løse blade og andet skidt væk. Du kan derfor bruge den til at skubbe løvet hen til det sted, hvor du gerne vil have det. Du kan derfor ikke suge det op, men du kan derimod få det hele samlet på et sted, hvorefter du let selv kan samle det op.

Ulempen ved at vælge en løvblæser er, at du selv skal i gang med at samle op. Det undgår du ved at vælge en løvsuger. Netop af denne årsag, vælger de fleste også løvsugeren. Som angivet tidligere, så er de dog også tungere at arbejde med, hvilket ikke gør sig gældende for en løvblæser.

Alt afhængigt af dine krav til motorkraft og størrelse, kan du faktisk få løvblæsere fra Bosch, der har en vægt på ned til ca. 2 kg. Derfor er du garanteret, at det er en maskine, der er let at arbejde med – også selvom du har brug for at arbejde med den i lang tid.

Giv denne post en karakter

Presenning. Se anbefalede modeller

Tidligere artikel

Hækkeklipper benzin. Guide: Derfor skal du købe en Benzin-model

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig