Bosch dyksav Pristilbud
BoschElværktøjVærktøj

Bosch dyksav. Stor 2023 guide til bedste køb af dyksav

0

Du kan bruge en dyksav til en lang række opgaver. Som følge af dette, er der ofte også stor forskel på, hvorfor folk er på udkig efter en dyksav. Uanset det tiltænkte formål, er det anbefalelsesværdigt at vælge en model fra Bosch. Det er nemlig ikke uden grund, at de er en af de førende aktører inden for el-værktøjets verden.

Herunder bliver du præsenteret for en række af Boschs mange dyksave. Deres sortiment spænder bredt, og indeholder derfor noget til ethvert behov. Er du på udkig efter en ny dyksav, skal du derfor ikke betvivle, om Bosch har udviklet en dyksav, der er som skræddersyet til dine behov.

Hvad er en dyksav?

En dyksav er en præcis og letbetjent videreudvikling af rundsaven. Derfor fungerer den også på stort set den samme måde. Den er forsynet med en roterende klinge, som du kan bruge til at lave et lige snit. Dertil er det også værd at nævne, at du kan tilte den, så du kan lave et smigsnit på op til 45 grader.

Årsagen til, at den kaldes for en dyksav er, at klingen kan sænkes (dykkes) midt på en plade. Desuden er det også muligt at lægge saven i skinnen, før man sænker klingen. Det kan du ikke med en rundsav, der kun har kontakt på en lille del af sålen, mens den skærer sig ind fra kanten.

Hvad skal du bruge dyksaven til?

Du kan bruge en dyksav til en lang række opgaver. Det er der allerede givet udtryk for før. En af de afgørende fordele ved at bruge en dyksave er, at den er forsynet med en føringsskinne, som saven kører på, som kan føre saven frem gennem træet. Dette sikrer nemlig, at klingen ikke ender med at vippe fra side til side.

Af denne grund er du garanteret at få en langt større præcision. Det medfører nemlig, at du har nemt ved at se nøjagtigt, hvor snittet kommer til at ligge. Saven skærer nemlig hvor kanten af skinnen er, hvilket betyder, at du slipper for både at regne, måle og markere afstand mellem land og savspor, som du skal med rundsaven.

Når du skal købe en dyksav, er det vigtigt, at du sørger for at have in mente, hvad du skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på folks behov, og af denne årsag er der også stor forskel på de mange dyksave, der er at finde på det danske marked.

Vigtige parametre ved køb af en dyksav

Hvis du står over for at skulle investere i en dyskav, er der mange parametre, der er vigtige at have fokus på. Derfor er det også vigtigt, at du træffer dit valg med omhu. Herunder bliver en række af de mest essentielle parameter beskrevet nærmere, hvilket kan hjælpe dig med at finde en ideel dyksav fra Bosch¨.

Dybdeindstillinger

Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan indstille savedybden på nøjagtig vis. Det skal ikke være med spring på mere end 1 mm. Det skal også være let at indstille den, og let af aflæse den på en tydelig skala. Det vil være mest ideelt, hvis det både er let at indstille dybden med og uden føringsskinnen.

Smigindstilling

Det er ikke alle, der får brug for det, men det er alligevel rart at have mulighed for at indstille savevinklen. Det er dog ikke nok, at du har mulighed for det – det skal også være nemt. Derfor er det også vigtigt, at du kan indstille den ud fra en letlæselig skala. Den skal gerne kunne gå fra ca. -1° til +47-48°.

Føringsskinnen

Det giver dig selv, at føringsskinnen er en vigtig del af dit valg af en dyksav. Den skal helst være fremstillet af en solid aluprofil med skridsikre lister på undersiden samt glatte plastlister på oversiden. Hvis den er det, er du nemlig sikret, at saven glider ubesværet, hvilket gør arbejdet en del lettere.

Tænd/sluk-knap

Det er vigtigt, at du kun kan aktivere denne knap, når startspærren er presset ind. Når spindellåsen aktiveres i forbindelse med et klingeskift, er det også vigtigt, at du ikke kan bruge denne knap. Derved kan du undgå, at saven går i gang ved et uheld.

Hastighed

På en dyksav er det også vigtigt, at du kan indstille det materiale, du skal save i. Det skal du kunne, da du derved ellers kan risikere, at der opstår brændemærker i træet eller smeltede spor i akryl. Der er enkelte af Boschs maskiner, der starter i høj hastighed, hvilket ikke er optimalt. Derfor bør du undgå disse.

Klingeskift

Der er ikke nogen, der har lyst til at bruge for lang tid på at skifte kline på deres dyksav. Derfor skal du sørge for at vælge en dyksav, hvor det er muligt at foretage klingeskiftet ved at dykke saven, som du aflåser, og du dernæst kan komme til skruen, der holder klingen.

Justeringsskruer

Når man arbejder med værktøj af denne kaliber, er det meget vigtigt, at der er fokus på hastigheden. Derfor skal du selvfølgelig også sikre, at du vælger en model, der er forsynet med justeringsskruer, der holder saven fast til skinnen. Det højner ikke kun sikkerheden, men sørger også for, at den glider præcist og lige frem.

Støvudkast

Uanset hvad du skal save i med din dyksav, er det ikke til at undgå, at der kommer støv. Derfor er det vigtigt, at du køber en dyksav, der kan bryste sig af at have en udkast-funktion. Det har de fleste modeller for Bosch, men vær dog opmærksom på, at der er forskel på, hvor langt de kan kaste støvet væk.

Her er det vigtigt at sikre, at du finder en model, der er i stand til at kaste støvet så langt væk, at der ikke er en risiko for, at det sætter sig i føringsskinnen. Hvis det sker, så kan du risikere, at saven sætter sig fast, så du ikke kan fortsætte dit arbejde.

Samtidig er det også vigtigt, at udkastet kan tilsluttes en værkstedsstøvsuger, når du arbejder indendørs, da der ellers vil være støv i hele huset på ganske kort tid.

5/5 - (3 votes)

Affugter – Sådan finder du den bedste

Tidligere artikel

Træningselastik → find den bedste til dig

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch