Boremaskine test pris
ElværktøjVærktøj

Boremaskine – værktøjet du ikke kan undvære

0

Du kan næsten ikke undgå at få brug for en boremaskine til hjemmet, hvad end du har stor interesse for gør-det-selv eller ej. Det er et essentielt værktøj, som alle kan få behov for, når de indretter hjemmet. Jeg har selv stor erfaring med boremaskiner, som jeg ofte har brugt til diverse opgaver i hjemmet. Du kan derfor læse mine gode råd omkring boremaskiner i denne artikel.

Hvad er en boremaskine?

En boremaskine er ikke helt det samme, som en bore-/skruemaskine. I teorien kan en skruemaskine også bore, og en boremaskine kan skrue. Det betyder dog ikke, at det er det samme værktøj, du får.

En boremaskine er bedre til de lidt tungere opgaver, fordi den let kan bore igennem for eksempel en væg af stærkere materiale. Dette skyldes blandt andet, at en boremaskine kører på flere omdrejninger, hvilket betyder, at hullet bliver boret noget hurtigere og mere effektivt.

En traditionel boremaskine er med ledning, mens den typiske bore-/skruemaskine kører på batteri. Du skal derfor ikke oplade et batteri for at bruge din boremaskine, men kan blot tilslutte den til en stikkontakt, når den skal bruges. På den måde risikerer du heller ikke, at boremaskinen løber tør for strøm midt i en opgave, men let få klaret en krævende arbejdsopgave uden afbrydelser.

Hvad bruger man en boremaskine til?

Din boremaskine bruges naturligvis primært til at bore huller. Der er dog meget mere til den end blot at bore et hul. Der er nemlig rigtig mange hjemme- og indretningsopgaver, som kræver, at der bliver boret nogle huller i væggen.

Jeg har for eksempel brugt min boremaskine rigtig meget, når vi har indrettet hjemmet og har skulle sætte hylder og fjernsyn op på væggen. Der er altså ikke rigtig nogle grænser for, hvad du kan bruge en boremaskine til, hvis du skal hænge noget på væggene. Det er naturligvis vigtigt at undersøge, hvilket materiale din væg er lavet af, da det kan gøre en forskel for, hvilket type boremaskine, du skal bruge.

Forskellige typer af boremaskiner

Der kan være store forskel på, hvilken boremaskine, der bedst egner sig til den opgave du står overfor. Der findes forskellige typer af boremaskiner, som hver har deres fordele og ulemper.

Du kan som en ting købe en traditionel boremaskine, som skal tilkobles en stikkontakt. Her får du en boremaskine, som kan klare mange materialer og aldrig løber tør for strøm. Det er en rigtig god løsning, hvis du har en del opgaver i huset, som kræver noget boring, og gerne vil have dem løst på den mest effektive måde uden afbrydelser.

Der findes også en bore-/skruemaskine, som er knap så kraftig som en almindelig boremaskine. Disse er som regel batteridrevne, og skal derfor ikke kobles til en stikkontakt. Det kan være en fordel, hvis du skal bevæge dig meget rundt på et større areal og vil undgå at skulle flytte ledning med hele tiden.

Hvis du har brug for at bore i meget hårdt materiale, såsom beton, kan det være en fordel med en slagboremaskine, som kan klare lidt stærkere materialer end en almindelig boremaskine. Her kan en borehammer også være en løsning, hvis du ligefrem skal slå nogle fliser eller lignende helt ned og ikke blot bore et mindre hul.

Sådan vælger du den boremaskine, som passer bedst til dig

Selvom du kender til de forskellige boremaskiner, kan det stadig være svært at tage stilling til, hvilken du bør investere i. Der er stor forskel på personer, og derfor varierer det også, hvad du har behov for af værktøj. Det er en stor fordel for alle at have en boremaskine liggende, men der er forskel på, hvor store opgaver, du egentlig står overfor. Her giver jeg derfor nogle bud på, hvilken boremaskine der passer til forskellige personer.

En som sjældent laver gør-det-selv opgaver:

Hvis du er en person, som kun springer ud i gør-det-selv, når det er højst nødvendigt, så kan du sagtens slippe afsted med en billigere akku bore-/skruemaskine. Det er et værktøj, som kan klare de fleste mindre opgaver, du kan stå over for. Der er derfor ingen grund til at smide rigtig mange penge i en stærk boremaskine, hvis du alligevel ikke skal lave nogle større opgaver, hvor den kan gøre en forskel.

En almindelig gør-det-selv person:

Hvis du godt kan lide at klare nogle opgaver i hjemmet selv, men ikke skal ud i helt store projekter, så er det oplagt med en almindelig bore-/skruemaskine. Her får du en maskine, som sagtens kan klare de mest basale opgaver i de fleste hjem. En traditionel boremaskine, kan dog være med til at gøre opgaverne en smule lettere. Skal du derfor bruge din boremaskine ofte, er det måske en bedre løsning i sidste ende.

Det er også vigtigt, at du undersøger, hvad dine vægge er lavet af, da det kan have stor betydning for, hvilken boremaskine du skal vælge. Har dit hjem for eksempel betonvægge, kan det være, at du bør købe en slagboremaskine.

En hobby handyman:

Hvis du går meget op i værktøj og gør-det-selv på et niveau, der strækker sig ud over de almindelige opgaver i hjemmet, så bør du investere i en boremaskine af høj kvalitet. Her kan du naturligvis få gavn af at have flere forskellige typer af boremaskiner liggende, men det er vigtigt, at du er opmærksom på modellerne og producenterne, så du kun får det bedste.

Pris og kvalitet går hånd i hånd

Hvis du gerne vil have en boremaskine af høj kvalitet, som kan holde dig i mange år frem, så er det vigtigt, at du overvejer dit budget nøje. Der er nemlig ingen tvivl om, at pris og kvalitet hænger sammen. Ønsker du derfor en god boremaskine af høj kvalitet, er det som regel det værd at smide lidt ekstra penge efter det. Det nytter heller ikke noget, at du køber en billig boremaskine, hvis du skal bruge den meget. Den kan nemlig hurtigt gå i stykker, og så vil du blot skulle købe en ny for at erstatte den. Du kan derfor ende med at spare penge i længden ved at investere lidt mere fra starten af.

5/5 - (1 vote)

Svangstøtte

Tidligere artikel

Makita boremaskine. Modeller med batteri og ledning

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj