Træning og fitnessTræningsudstyr

Boksehandsker

0

Uanset hvilken form for boksetræning, du har i sinde at praktisere, er boksehandsker naturligvis uundværlige. Leder du efter et par gode boksehandsker, kan du med fordel vælge blandt de modeller, du præsenteres for herunder.

Boksehandsker er uundværlige til boksning

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at boksehandskere er uundværlige til boksning. Det er gældende, uanset hvilken form for boksning, der er tale om. Desværre er der mange, der glemmer, at der faktisk findes forskellige former for boksning.

Derfor er det også vigtigt at vælge boksehandsker, der passer til den type boksning, du har i sinde at praktisere. F.eks. er der stor forskel på, hvilke handsker, du bør bruge i en boksekamp og til at slå på en boksesæk.

Uanset hvilken form for boksning, du har i sinde at kaste dig ud i, er det dog vigtigt, at du har anskaffet dig et par handsker først. Det er nemlig vigtigt, da du ellers udsætter dine hænder og fingre for unødig risiko, eftersom du kan pådrage dig alvorlige skader.

Alligevel er der folk, der mener, at de sagtens kan klare sig uden handsker, hvis de blot skal slå på en boksesæk eller boksepude. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Vil man beskytte sine hænder bedst muligt, er man simpelthen nødt til at bruge handsker.

Heldigvis forholder det sig således, at det ikke behøver at være dyrt at købe et par gode boksehandsker. Det kan sagtens lade sig gøre at købe handsker til boksning til en fornuftig pris – også selvom du ikke er villig til at gå på kompromis med kvaliteten.

Sådan finder du de rette boksehandsker

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil investere i et par boksehandsker, skal der ikke herske tvivl om, at dine muligheder er mange. Det er en fordel, da det betyder, at du ikke skal være bekymret for, hvorvidt du kan finde et par ideelle handsker.

Omvendt er det dog også noget, der kan betyde, at det kan være svært at finde de helt rette handsker. Vil du gerne vide mere om, hvordan du skal bære dig ad med at finde dine nye boksehandsker, så skal du blot læse med herunder.

Hvilken type boksehandsker søger du?

Hvis du skal købe et par boksehandsker, er der flere ting, du skal have fokus på. Først og fremmest er det dog vigtigt at have fokus på at finde frem til de rette handsker til dit formål. Som angivet før, er det nemlig ikke alle boksehandsker, der passer til alle formål.

Er det første gang du skal købe nye boksehandsker, er det ikke sikkert, at du finder dette nemt. Det kan nemlig ved første øjekast være svært at kende forskel på de mange typer af boksehandsker. Heldigvis er det noget du kan blive klogere på herunder.

Kamphandsker

Her er der tale om en type handsker, der er skabt til at blive brugt under kamp. De er udviklet med det fokus, at de skal beskytte dine hænder, men også modstanderen. Når man bokser mod hinanden, bliver der nemlig uddelt slag, der potentielt kan være meget farlige.

Handskerne er derfor ikke blot lavet til at beskytte dine hænder, men også din modstander. Det er især hovedet, der bliver beskyttet af handskerne. Desuden er de lavet med udgangspunkt i de officielle regler for kamphandsker.

Kamphandskerne adskiller sig naturligvis også fra hinanden på flere punkter. Fælles for dem alle er dog, at de vil have en kende mindre polstring end andre typer handsker. Det skyldes, at man får handsker med en lavere vægt, hvilket egner sig godt til boksekampe.

Træningshandsker

Er det ikke et par kamphandsker, du er på jagt efter, er det måske træningshandsker, du søger. Denne type handsker er også kendt som såkaldte ‘bag gloves’. Det er dog en kende misvisende, da denne type handsker faktisk ikke er lavet specifikt til brug på en sandsæk.

Træningshandsker er derimod det tætteste man kommer på et par handsker, man kan bruge til det hele. Det skyldes, at der er tale om handsker, der udmærker sig på flere måder. Blandt andet har træningshandsker ofte en tykkere polstring end kamphandskerne.

Formålet med den tykkere polstring er, at dine hænder kan modstå flere slå under træning. Derfor egner den sig rigtig godt til dig, der gerne vil træne på både sandsæk og boksebolde. Denne type boksehandsker kan dog også sagtens bruges til sparring.

Sandsækhandsker

Ved du på forhånd, at du primært kommer til at bruge dine handsker på en sandsæk? I så fald er det et par sandsækhandsker, der er det rette valg. Her er der nemlig tale om et par handsker, der er blevet udviklet specifikt med det formål at kunne slå på sandsække.

For at sikre, at dine hænder kan holde til at stå på den tunge sandsæk, er der et tykt lag polstring i denne type boksehandsker. Det tykke lag polstring yder nemlig god beskyttelse, hvorfor de er ideelle til længerevarende træningspas på sandsækken.

Polstringen beskytter ganske vist dine hænder mod hårde og gentagne slag på sandsækken. Den medfører dog også, at du ikke kan bruge dem til kamp eller sparring. Derimod er disse handsker ikke egnet til andet end træning på sandsæk.

Boksehandsker til sparring

Sparringshandsker er – som navnet antyder – en type handsker, der er lavet specifikt til det formål at blive brugt til sparring. Denne type handsker vil typisk have et relativt simpelt design, der minder en del om kamphandsker, men med en række mindre forskelle.

Handsker, der er lavet til sparring, kan fås med en lang række forskellige typer polstring. Når man skal finde handsker til sparring, anbefales det at gå efter en løsning, der har en polstring, der er mellem to og fire oz tykkere, end i dine normale kamphandsker.

Der er flere årsager til, at det anbefales. Først og fremmest giver den yderligere polstring en kende bedre beskyttelse, da der trods alt blot er tale om sparring. At der ikke er alt for stor forskel på mængden af polstring fra sparrings- til kamphandsker sikrer, at de har en nogenlunde ensartet følelse.

De boksehandsker, der er lavet til sparring, er lavet med henblik på at støtte dine hænder under træning. Samtidig beskytter de også vedkommende, du slår på under sparring. De giver dig derfor ikke nogen former for fordele i forhold til dine slag.

Boksehandsker til fitness

Ikke alle er klar over det, men der findes faktisk boksehandsker, der er lavet specifikt til fitnessbrug. Denne type handsker er produceret specifikt med henblik på motionister, der udelukkende praktiserer boksetræning, fordi det er gode styrke- og konditionstræning.

Hvis du ikke skal bruge dine boksehandsker til reel boksetræning forud for en kamp, er det som regel nok med et par fitnesshandsker. Her er der nemlig tale om et par lette og behagelige handsker, der egner sig til brug på både sandsække, plethandsker og boksepuder.

Dette er naturligvis også ensbetydende med, at det ikke er denne type handsker, der bliver anvendt i professionelt regi. Skal du træne op til en rigtig boksekamp, er der andre løsninger, der er bedre for dig, end at vælge et par boksehandsker til fitness.

Har du krav til materialerne?

Når du skal købe dine boksehandsker, er materialerne også vigtige. Det er nemlig oftest ud fra materialerne, at du bedst kan vurdere handskernes kvalitet. Valget af materialer er nemlig meget sigende for, om det er et par handsker i høj kvalitet eller ej.

Typisk er boksehandsker dog lavet i en kombination af læder og vinyl. Der findes dog også producenter, der gør brug af syntetisk læder, da det gør produktionen billigere. Desværre betyder det ofte også, at kvaliteten bliver lavere, hvilket man skal være opmærksom på.

Som udgangspunkt er det muligt at vælge mellem de følgende tre materialer, når man skal købe boksehandsker.

Læder

Den første mulighed er ægte læder. Køber du et par handsker i ægte læder, er du godt stillet. Det vil nemlig altid være den bedste løsning, da du her får den bedste kvalitet. Det sikrer, at du får et par boksehandsker, der kan holde til flere års brug.

Netop derfor er det også sjældent, at du ser en professionel bokser gøre brug af boksehandsker, der ikke er lavet i ægte læder. Læder er nemlig både komfortabelt og behageligt at have på, men tilpasser sig også håndens bevægelser rigtig godt.

Den bedste type læder man kan få, når der er tale om boksehandsker, er kolæder. Det er også muligt at finde boksehandsker lavet i andre lædermaterialer, hvilket bl.a. inkluderer gedelæder. Det kan dog sjældent betale sig at vælge, da kvaliteten er lavere.

Syntetisk læder

Et par boksehandsker, der er lavet i syntetisk læder, minder en del om handsker i ægte læder. De vil både se godt ud, og de vil være rare at have på. Der hvor de adskiller sig, er i forhold til kvaliteten, hvorfor et par handsker i syntetisk læder vil have en kortere levetid.

Derudover er der også en række problemer, der typisk kun rammer boksehandsker lavet i syntetisk læder. En af dem er, at de har en tendens til hurtigt at komme til at lugte. Det hænger sammen med, at syntetisk læder er et materiale, der er svært at holde rent.

Vinyl

Skal du købe et par boksehandsker til enten en nybegynder eller et barn, er det som regel fint med handsker i vinyl. Det kan nemlig være en god start, da de ikke er nær så dyre at anskaffe sig. Dermed kan man se boksning an, inden man køber et par rigtige boksehandsker.

Boksehandsker i vinyl kommer ofte også med en velcrolukning, der gør det let at tage dem af og på. Det er en fordel, hvis man ikke har den store erfaring med det. Dog har de den ulempe, at vinyl ikke er særlig åndbart og derfor bliver de ukomfortable at have på.

Ydermere er det også værd at nævne, at holdbarheden af vinyl heller ikke er på niveau med læder. Hvis du vil være sikker på, at du får fat i et par handsker i høj kvalitet, er det derfor ikke vinyl, der er det rette materiale at gå efter.

Hvilken størrelse er den rette?

Størrelsen er selvsagt også et aspekt, der er vigtigt, når man skal købe boksehandsker. Det er nemlig vigtigt at sikre, at du finder et par handsker, der sidder godt på dine hænder og er komfortable at have på.

Er det første gang, du skal købe boksehandsker, er det dog ikke sikkert, at det er nemt at finde den rette størrelse. For at sikre, at det er den rette størrelse, skal de sidde tæt om dine hænder, så de ikke flytter sig under brug. Dertil skal dine fingerspidser lige netop kunne røre enden af handsken.

Hvis du vil prøve en række boksehandsker, bør du altid sørge for at gøre det med håndbind på. Det kan nemlig have en vis betydning for, hvor stor en handske, du skal have. Det er naturligvis også vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på, hvor store handskerne er i størrelsen.

Hvilken mængde polstring er den rette?

Det er ikke nok at sikre, at du finder et par boksehandsker i den rette størrelse. Det er også vigtigt at sikre, at de har den rette mængde polstring. Typisk vil polstringen været opgivet i ounces, som forkortes med oz. Det er nemlig standarden i bokseverdenen.

Jo flere ounces dine handsker byder på, jo tykkere et lag polstring vil der være inde i dem. Som angivet tidligere, så er der stor forskel på, hvad der er den rette mængde polstring, alt afhængigt af, hvad du skal bruge dem til.

Typisk vil trænings- og sandsækhandsker være forsynet med en polstring, der lyder på mellem 8 og 16 oz. Det er nemlig en tilstrækkelig mængde polstring til at beskytte dine hænder, når du slår løs på enten en sandsæk eller en boksebold.

Skal du derimod købe et par sparringshandsker, kan du få dem med polstring på helt op til 20 oz. Det sikrer nemlig, at du får et par handsker, der er ideelle til denne træningsform. Her skal du nemlig bokse mod en anden person, men dog uden at gøre skade på hinanden.

Det kan virke som om, at der er en del fordele ved at vælge en tyk polstring. Dog er det vigtigt at vide, at der også er ulemper ved det. Den største ulemper er, at det vil få din handske til at veje mere, og det vil i sidste ende føre til langsommere og mindre kraftfulde slag.

Kamphandsker, der er lavet til boksekampe, vil som regel have en polstring på mellem 8 og 12 oz. Det medfører, at de har en forholdsvis let vægt, men at der stadig er en beskyttende polstring i handskerne.

Giv denne post en karakter

Proxxon. Stor Guide med mest populære

Tidligere artikel

Bedste motionscykel til prisen

Næste artikel

Du kan måske også lide