bitssæt pris tilbud
Værktøj

Bitssæt – de mest solgte mærker

0

Gennem adskillelige projekter i huset har jeg lært en hel del om bits til skruemaskiner. I denne artikel kan du læse om mine gode råd til bitssæt. Du kan få vejledning og hjælp til at vælge den rette bit til din skruemaskine, så du altid opnår det ønskede resultat. En skruemaskine er nemlig aldrig bedre end den bit, du sætter i, og derfor kan du her hente hjælp til, hvordan du bedst bærer dig ad.

Hvad er et bitssæt?

Når du skal bruge en skrue- eller boremaskine, så er det essentielt, at du har den rette bit i. Uden en bit kommer du nemlig ikke særlig langt i processen, og du får næppe skruet noget den dag. Det er derfor vigtigt at vide, hvad en bit egentlig er, hvis du vil være sikker på at vælge den rigtige til det projekt, du er i gang med.

En bit, også kaldt skruebit, er den udskiftelige del for enden af en skruemaskine. Det er den del, som sørger for, at du kan skrue skruer i forskellige materialer. Fordi skruer kan have vidt forskellige typer af kærv, er det vigtigt, at du kan udskifte din bit, så den passer. Selve bitten er som regel lavet af metaller som stål, fordi det hjælper til, at den ikke bliver bøjet eller brækker, når du skal skrue en skrue i.

Hvad bruger man bits til?

Bits er som sagt enden, der påsættes en skrue maskine, når du skal skrue en skrue i. Der er rigtig mange projekter og situationer i hjemmet, hvor du kan få behov for at skrue lidt. Jeg har selv haft utallige situationer i hjemmet, hvor det har været nødvendigt at bruge en skruemaskine. Det er et essentielt værktøj, som kan klare en hel del forskellige opgaver. Det er en stor hjælp, hvis du ikke vil bruge tiden på at stå og skrue ting sammen i hånden. Sommetider er det endda nødvendigt med en skruemaskine med bit for enden, da en håndholden skruetrækker ikke altid kan klare opgaven.

Uden bits til din skruemaskine, kommer du ikke særlig langt. Det er nemlig den del af skruemaskinen, som kan sætte på skruen, så den bliver skruet ind. Det er derfor også vigtigt, at bitten passer til skruen, hvis du skal have succes med din opgave.

Få mange forskellige typer i et bitssæt

Jeg har selv stået i mange situationer, hvor jeg havde behov for en skruemaskine, men manglede den rette bit. Dette kan sætte dig langt bagud i forhold til det projekt du er i gang med, fordi bitten skal passe til den skrue, der skal bruges. Jeg har derfor oplevet, at det kan være en kæmpe hjælp at skaffe et bitssæt, hvor der er mange forskellige typer af bits i.

Med et bitssæt kommer du aldrig til at stå i en situation, hvor bitten ikke passer med skruen. Her har du nemlig et hav af forskellige bits, som let kan udskiftet på skruemaskinen. Der vil derfor altid være en bit, som passer til den skrue, du bruger. Det er en stor hjælp med de mange muligheder, da du ofte kan havne i en situation, hvor der skal bruges nogle skruer, som er forskellige fra dem du plejer at bruge.

Når du har flere forskellige bits til rådighed, ender du ikke med at spilde tiden på at skulle købe en ny bit eller nye skruer for at fuldende dit projekt. Det er derfor enormt tidsparende og gør dit liv en hel del nemmere, hvis du blot skaffer dig et bitssæt fra starten, hvor der er alt, hvad du skal bruge, når der skal skrues. Desuden er det også en billigere løsning, frem for at du skal ud og købe de forskellige typer individuelt, hver gang der skal bruges en ny skrue.

5 forskellige typer kærve på bits

Der findes som sagt mange forskellige typer af bits, som kan fås i et bitssæt. Nogle er mere almindelige end andre, hvilket betyder, at de med højst sandsynlighed vil passe til mange af de skruer, som bliver brugt. Jeg har derfor lavet et overblik over 5 af de mest almindelige typer kærve på bits, som du kan bruge til skruemaskine.

 1. Ligekærv:
  En ligekærv på en bit, er nok en af de ældste typer du kan få. Det er derfor også sjældent en type, som du ser meget på nye produkter. Den kan dog stadig være gavnlig, hvis du for eksempel har nogle ældre skruer liggende, som du gerne vil bruge.
 2. Krydskærv (PH):
  Denne kærv er stjerneformet, og kan derfor anvende til en skrue med kryds i. Her bruges der normalt en stjerneskruetrækker, hvis ikke du skal bruge en skruemaskine.
 3. Krydskærv (PZ):
  Denne kærv minder om den ovenstående blot med den forskel, at den har en dobbelt stjerneform. Det er dog ikke to lige store stjerner, men en stor og en ganske lille, som er med til at udforme kærven.
 4. Torxkærv:
  Dette er nok en af de mest udbredte kærv til bits, der findes. Den er formet, som en flad sekskantet stjerne for enden, og er særlig brugbar, når det kommer til udendørs projekter.
 5. Sekskant:
  En sekskant har selvsigende en sekskantet form. Den er flad for enden ligesom et torxkærv, men har ikke en stjerneform på samme måde. Kærvet kan også kaldes Umbraco, og den bruges ofte på for eksempel møbler, cykler og værktøj.

Bitssæt i god kvalitet

Når du skal købe et bitssæt med bits af god kvalitet, er der nogle mærker, som er førende inden for området. Her kan du for eksempel se nærmere på brands som Bosch, Bacho, Dewalt, Irwin og Makita. Det er en god idé at købe nogle ordentlige bits fra begyndelsen, som er i god kvalitet. Køber du blot de billigste, du kan finde, kan du risikere, at de går i stykker efter et par ganges brug. Det er derfor værd at investere lidt penge, hvis du gerne vil have nogle ordentlige produkter. Desuden ender det med at spare dig penge i længden, da du ikke skal udskifte dine bits, fordi de går i stykker på grund af ringe kvalitet.

5/5 - (1 vote)

Gødningsspreder. Se anbefalede modeller

Tidligere artikel

Soundbar test. Find den bedste lyd til dit TV

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Værktøj