PlejeTræning og fitness

Beurer blodtryksmåler

0

Hvis du har et ønske om at købe en blodtryksmåler til hjemmebrug, er dine muligheder mange. Vil du være sikker på, at du får fingrene i en af de bedste på markedet, bør du vælge en af modellerne fra Beurers sortiment.

Hvad er en blodtryksmåler?

En blodtryksmåler er et apparat, der bruges til at måle dit blodtryk. De findes i forskellige varianter, størrelser og prisklasser.

Apparatet fungerer ved, at den måler trykket i en pulsåre. Dette sker ved, at der bliver spændt en såkaldt manchet rundt om håndled eller overarm. De moderne modeller til hjemmebrug er automatiske, hvorfor maskinerne selv gør arbejdet.

Når målingen foretages, bliver manchetten pumpet op, hvorefter blodtilførslen bliver blokeret. Når luften igen bliver lukket ud, vil måleren i manchetten registrere både det første (systolisk) og det sidste hjerteslag (diatoslisk).

Blodtryksmåler til overarm

De blodtryksmålere, der er lavet til at måle på overarmen, har traditionelt set været de mest pålidelige. Derfor er det også disse modeller, der sælges flest af – og dem, du finder flest af blandt det store sortiment fra den tyske producent Beurer.

Har du planer om at købe en blodtryksmåler til overarmen, er der flere ting, du skal have styr på. Først og fremmest skal du dog starte med at sikre, at du finder den rette størrelse. For at vide dig sikker på dette, skal du starte med at måle omkredsen af din overarm.

Kender du ikke til målet på din overarm, er det ikke nemt for dig at vælge den rette størrelse til din blodtryksmåler. Størrelsen varierer dog fra måler til måler, hvorfor det er vigtigt at tage et kig på hver enkelt models størrelsesguide, så du er sikker på at få den rette størrelse.

Hvis en blodtryksmåler skal bruges af flere personer, er det som regel muligt at tilkøbe enten en større eller mindre manchet. Det er naturligvis også muligt, hvis du har fået købt en model med for lille manchet.

Blodtryksmåler til håndleddet

I dag findes der også blodtryksmålere til håndleddet. De er kendt for ikke at være lige så præcise, som de modeller, der sidder om overarmen, men i løbet af de seneste år, er de blevet langt mere præcise. Derfor egner de sig også ganske fint til mange.

Faktisk er de i dag næsten lige så præcise, som de modeller, der er lavet til overarmen. En af de klare fordele ved at vælge en model til håndleddet er, at den er nem at bruge. Derfor er det også en løsning, der anvendes af mange, da det netop er nemt.

Hvis du foretager en blodtryksmåling med en sådan blodtryksmåler, er det vigtigt, at du holder måleren i samme højde som hjertet. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du ikke opnår en præcis måling. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på.

Hvorfor skal jeg vælge en Beurer-blodtryksmåler?

Hvis du har i sinde at købe en blodtryksmåler, er det vigtigt, at du ikke køber hvad som helst. Det er der flere årsager til, men det handler i høj grad om, at det ikke er alle modeller, der er lige nøjagtige. Derfor er det vigtigt, at du køber en måler fra en velrenommeret producent.

I denne sammenhæng er der flere producenter at vælge mellem. Vil du være sikker på, at du finder en nøjagtig og professionel maskine, bør du tage et kig blandt Beurers udvalg. Her kan du med garanti finde noget, der stemmer overens med dine kriterier.

Hvis du vil vide dig sikker på, at du får købt en blodtryksmåler, der fungerer upåklageligt og leverer en nøjagtig måling, er en model fra Beurer et godt bud. Der er dog flere modeller at vælge mellem, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu.

Hvad det vil sige er, at du skal fokusere på at finde en model, der er ideel for dig. Det er nemlig ikke sikkert, at alle modeller fra Beurer er det, og det skal du have med i dine overvejelser. Heldigvis er udvalget stort, hvorfor alle kan finde noget, der er ideelt for dem.

I og med, at du er sikker på at få en solid og nøjagtig maskine, så er du også sikker på at få god værdi for dine penge. Det er en af de klare grunde til, at det giver god mening at købe en blodtryksmåler fra en producent som tyske Beurer.

Sådan finder du den rette blodtryksmåler fra Beurer

Hvis du har besluttet, at du vil købe en blodtryksmåler fra Beurer, er der flere faktorer, der skal være i fokus. Det skyldes naturligvis, at du skal vælge fra et stort og differentieret udvalg, hvor ikke enhver model vil være den rette for dit vedkommende.

Er det første gang du skal købe en blodtryksmåler til hjemmebrug, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Der er dog op til flere faktorer, der er vigtige at have i fokus, hvis du skal købe en blodtryksmåler – uanset om den er fra Beurer eller ej.

Herunder bliver du præsenteret for en række af de faktorer, der er vigtige at have i fokus, hvis du har planer om at købe en ny blodtryksmåler, som du kan bruge til at måle dit blodtryk derhjemme.

Medicinsk godkendt

Når du skal købe en blodtryksmåler, du kan bruge derhjemme, er der – som sagt – mange ting, du skal have fokus på. Et af de aspekter, der er vigtigst at have fokus på, er at sikre, at der er tale om et medicinsk godkendt apparat. Desværre gælder det ikke for alle modeller.

Når du skal vælge en af de mange blodtryksmåler, anbefales det at gå efter en model, der lever op til kravene fra det tyske hypertenssionsselskab (German Hypertension Society) og/eller det europæiske hypertenssionsselskab (European Society of Hypertension).

Sørger du for at købe en model, der er medicinsk godkendt, er du sikker på, at den er nøjagtig. Det vil sige, at du ikke skal være bekymret for, om den giver en præcis måling. Med andre ord, er du sikker på, at du faktisk får en måling, du kan bruge til noget.

Håndled eller overarm?

Det er en god idé at overveje, om du skal have en blodtryksmåler til overarm eller håndled. I denne forbindelse er der flere aspekter, der bør inddrages i dine overvejelser. Først og fremmest skal du overveje, om du vil have den mest nøjagtige måling af dit blodtryk.

Er det et krav, at du får en så præcis måling som muligt, skal du vælge en model, der måler på din overarm. Er det i højere grad vigtigt for dig, at det er nemt at bruge den, er det værd at overveje en model, der måler på dit håndled, da det er lettere at bruge en sådan maskine.

Flere brugere

Når du skal vælge en blodtryksmåler, skal du også overveje, om der skal bruges af flere brugere. Hvis det ikke blot er dig selv, der skal bruge den, er der flere ting, der skal være i fokus. Du skal blandt andet sikre, at den har en manchet, der kan indstilles i flere størrelser.

Det er ikke alle målere fra Beurer, der leveres med en manchet, der kan indstilles i størrelsen. Af denne grund er det et aspekt, du er nødt til at have fokus på. Derudover er det også værd at overveje, om den skal have hukommelse til at lagre data fra flere personer.

Vil du gerne kunne følge med i, hvordan dine målinger udvikler sig over tid, er det vigtigt at have en blodtryksmåler med indbygget hukommelse. Er i to eller flere personer, der skal kunne dette, skal den naturligvis have tilstrækkeligt med hukommelsesplads.

Pris

Der er stor forskel på, hvad de forskellige blodtryksmålere fra Beurer koster. Derfor er prisen også et aspekt, der skal overvejes. I denne forbindelse bør det dog understreges, at prisen ikke bør være det mest afgørende aspekt.

Derimod er der andre faktorer, der skal prioriteres over pris, hvilket omfatter nøjagtighed, manchetstørrelse, hukommelse mv. Ikke desto mindre er prisen også en vigtig faktor for mange, da der – som sagt – er stor forskel på, hvad de mange modeller koster.

Vil du være sikker på, at du får fat i en af de bedste modeller, er du også nødt til at betale for det. Det er dog ikke alle, der har behov for en topmodel, hvilket er en af grundene til, at prisen også er en faktor, der skal være med i dine overvejelser forud for købet.

Giv denne post en karakter

Maskinskruestik – en uvurdelig hjælper

Tidligere artikel

Infrarød lampe

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje