Bedste motionscykel
Træning og fitnessTræningsmaskiner

Bedste motionscykel til prisen

0

Det er ikke altid, at det er godt vejr her i landet. Faktisk er det rigtig ofte, at det er både skidt vejr eller er alt for koldt til at være ude. I et sådant tilfælde er det de færreste, der synes, at det virker tiltalende med en tur på cyklen. Det er dog her en motionscykel (kaldes også for en kondicykel) kommer ind i billedet.

Det er en stationær cykel, som du kan cykle på derhjemme. Derved undgår du at skulle cykle på jernhesten, hvis du ikke har lyst til eller for mulighed for dette. Har du i sinde at købe en sådan cykel, er det dog vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på dem. Herunder finder du et udpluk af markedets bedste modeller.

Hvad er en motionscykel?

Den bedste måde at beskrive en motionscykel på, er ved at kalde den for en stationær cykel uden hjul. Med andre ord, så bliver den stående på det samme sted, uanset hvor hårdt du tramper i pedalerne på den. Derfor er det også en træningsmaskine, der kan bruges på et afgrænset areal, hvorfor de fleste har plads til en.

Hvis du har en motionscykel, er det intet, der stopper dig i at iklæde dig noget sportstøj og fx cykle en tur på 20 km, uden egentlig at bevæge dig ud af stedet. Du kan også være helt sikker på, at du ikke bliver forstyrret af trafik, dårligt vejr, andre cyklister mv. Du kan derimod blot holde fuldt fokus på at træde i pedalerne.

Langt de fleste cyklister kan skrive under på, at der kan være et hav af elementer, der ender med at forstyrre ens træning. Er det noget, du er ved at være træt af? I så fald skal du blot anskaffe dig en motionscykel. Hvis du gør det, er du sikret, at du ikke længere vil blive forstyrret på samme vis, som du kan på de danske veje.

Hvorfor bør man købe en motionscykel?

Der er mange gode grunde til, hvorfor man bør købe en motionscykel. Dette gør sig gældende, hvad end du er hyppig cyklist eller ej. Det er nemlig også en træningsmaskine, der vil vise sig at være et rigtig godt køb for dig, der blot har et ønske om at komme i bedre form, holde formen ved lige, eller måske tabe dig et par kg.

Den er god for dine led

Der er rigtig mange gode grunde til at gøre brug af en motionscykel. Det er nemlig en såkaldt Low Impact-maskine. Det betyder, at dine led ikke er speciel udsatte ved brug af en sådan maskine, sammenlignet med fx løb. Når du løber, skal dine led affjedre de stød, der opstår hver gang du rammer jorden med din kropsvægt.

Dette er også en af årsagerne til, at løb er en de motionsformer, der ofte giver folk skader. Cykler du i stedet på en motionscykel, har du intet at frygte. En helt anden ting, der også gør det til en sikker maskine at bruge, er manglen på sporadiske bevægelser.

Hvis du er ude at løbe, så skal du hele tiden korrigere din teknik, fodplacering o.l., da du er nødt til at tilpasse dig til terrænet og de udfordringer, som du vil møde undervejs på din løbetur. På en motionscykel er derimod tale om en fastlåst bevægelsesbane, som ikke vil ændre sig i løbet af turen – uanset dens længde.

Kan forbedre din kondition

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange maskiner, der kan konkurrere med en motionscykel, når det kommer til konditionstræning. Det er naturligvis også derfor, at det er en cykel, der er mange kaldes for en kondicykel. Vil du gerne kunne forbedre din kondition, er det uden tvivl en motionscykel, du skal bruge.

En af de bedste måder, hvorpå du kan gøre brug af din motionscykel til at styrke din kondition, er ved at bruge den til HIIT-træning. Det er en forkortelse for High Intensity Interval Training. Dertil er det også en af de fordele, som du kan nyde godt af ved en motionscykel, men ikke på samme vis med en helt regulær cykel.

Da det er muligt at ændre på modstanden på cyklen på sømløs og hurtig vis via en knap, er det også uhyre nemt at udføre intervaltræning. Du kan enten vælge at programmere hele din træning på forhånd eller blot løbende ændre på den, mens du er i gang. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker at gøre her.

Det er muligt blot at træde lidt mere til i pedalerne på en regulær cykel, men det vil ikke gå nær så hurtigt med at få accelereret op til den ønskede modstand. Dertil er der også en risiko for hindringer i form af alt lige fra trafiklys og cyklister til vejforhold. Det kan ende med at ødelægge din intervaltræning.

5/5 - (1 vote)

Boksehandsker

Tidligere artikel

Hikoki (Hitachi) Power Tools

Næste artikel

Du kan måske også lide